sâmbătă, 15 iunie 2019

Hrana sugarului intre 0 si 6 luniUneori femeia care a născut nu are lapte mai deloc sau prea puțin pentru a asigura necesarul de hrană al bebelușului său. În primele luni de viață laptele matern este o sursă vitală de nutriție, dar rareori este suficient pentru dezvoltarea normală a sugarului. Laptele matern are un conținut mai mare de grăsimi decât laptele integral de vacă (pentru a susține dezvoltarea creierului) dar dacă mama nu poate furniza destul lapte copilului ei, ce este de făcut?

Hrana sugarului intre 0 si 6 luni


Pentru hrana sugarului există mai multe alternative:

Care este cea mai bună alternativă pentru laptele matern? Există mai multe opțiuni și ar trebui să cântăriți avantajele și dezavantajele fiecăruia, în funcție de vârsta și greutatea copilului dar și de eventualele sensibilități alimentare. Iată cele mai comune alternative la lapte disponibile pentru familiile de astăzi:

Laptele integral de vacă poate sprijini creșterea și dezvoltarea copiilor mici și este recomandat ca înlocuitor al laptelui matern. De altfel cred că toți cei din generația noastră am crescut cu lapte de vacă de la un moment dat încolo. Este un produs natural, dacă îl cumpărați de la o sursă sigură și conține calciu, proteine, grăsimi și vitaminele A și D.

Laptele praf pentru sugari, așa cum este la noi binecunoscutul lapte praf Humana, poate printre cele mai vechi formule de lapte pentru sugari din țara noastră, îmbogățit cu vitamina D, fier, grăsimi sănătoase și fibre având totodată un procent de carbohidrați mai scăzut decât cel din laptele de vacă. Aceste elemente nutritive suplimentare pot fi importante chiar și pentru copiii care au trecut deja la o dietă solidă și reprezintă o opțiune excelentă pentru bebelușii care nu sunt alăptați la sân.
Majoritatea formulelor de lapte praf pentru sugari sunt alcătuite astfel încât să semene cu compoziția nutrițională a laptelui matern. În general, ingredientele esențiale ale laptelui praf includ carbohidrați, proteine, grăsimi precum și vitamine și minerale pentru a satisface nevoile unui copil în creștere. Alte componente importante, care pot să fie prezente, includ colina, inozitolul și acizi grași cu lanț lung polinesaturați (AA și DHA).

Laptele de soia, pentru bebelușii cu sensibilitate sau intoleranță la lapte, laptele de soia oferă calorii și proteine ​​adecvate pentru copilul în creștere. Căutați lapte de soia care nu este îndulcit dar este fortificat cu calciu și vitamina D. Este important de reținut că aproximativ 40% dintre copii alergici la laptele de vacă sunt alergici și la laptele de soia, astfel încât este posibil ca bebelușul care prezintă astfel de probleme să trebuiască să primească un aliment special, pe baza unei recomandări medicale.

Atunci când alegeți alternative la laptele matern, optați pentru produsele neîndulcite. Unii producători adaugă zahăr, de exemplu acesta este adesea adăugat la laptele de soia. Însă expunerea crescută la zahăr poate afecta afinitatea copilului dumneavoastră pentru dulce și în timp metabolismul său ar putea avea de suferit. Este mai bine să limitați adaosul de zahăr ori de câte ori este posibil. În plus, feriți-vă de arome "originale", deoarece acestea adesea au adăugat zahăr.

Voi ce ați folosit suplimentar pentru hrana bebelușului?Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin
15 comentarii:

 1. Ehh încă nu am ajuns în această frumoasa perioada a vieții, dar cred ca pentru tinerele mămici e folositor acest articol.

  RăspundețiȘtergere
 2. Laptele praf a devenit o necesitate pentru bebelusii a caror mame nu au san :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce mult e de atunci. In prima luna am alaptat, dupa aceea a venit sesiunea, eram studenta si am trecut pe lapte praf. Era in 1988😀

  RăspundețiȘtergere
 4. Din pacate eu nu mi-am putit alapta fetita decat 5 saptamani. Primele 5 luni a fost pe Humana formula speciala anti reflux, iar apoi am continuat cu Nan.

  RăspundețiȘtergere
 5. Dar merge laptele de vaca asa devreme? Din ce știam eu, trebuie administrat cam după jumătate de an...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cei din generatia mea te asigur ca am crescut cu lapte de vaca pe langa cel matern.

   Ștergere
  2. Nu este bun laptele de vaca. Daca noi am crescut nu inseamna ca este bun. Nu are toti nutrirntii necesari

   Ștergere
 6. Eu am avut noroc sa ii pot alapta mult timp pe amandoi, asa ca nu au gustat altfel de lapte, pana cand au fost mari si au trecut la cel de vaca.

  RăspundețiȘtergere
 7. Super interesant si de ajutor acest articol. Mai avem pana sa ajungem la mancare, dar fiecare sfat e bun de luat in seama!

  RăspundețiȘtergere
 8. Toatele femeile pot alapta, sunt foarte putine exceptii. Doar ca societatea asta,marketingul, familia, fac femeile sa nu aiba incredere in ele. Cu ajutor se poate, si cel mai bun este laptele matern, sau...laptele praf. Nicidecum cel de vaca.

  RăspundețiȘtergere
 9. Eu am alaptat exclusiv si in putinele momente in care nu am fost langa fetita, i-am lasat bunicii lapte praf sa-i dea doar ca refuza

  RăspundețiȘtergere
 10. Eu ma bucur mult ca am reusit sa alaptez:*

  RăspundețiȘtergere
 11. noi am trecut de mult de faza aceasta, sunt chestii delicate si tine de multe lucruri!

  RăspundețiȘtergere
 12. Copila cu zambete26 iunie 2019 la 14:26

  Deocamdată nu sunt mamica, dar prinde bine puțin informare.

  RăspundețiȘtergere
 13. Foarte util articolul tau in special pentru mamici.

  RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.