joi, 18 iulie 2019

Cum trebuie să fie asternutul bebelusului tau

Cum trebuie să fie asternutul bebelusului tau

Când vine vorba despre confortul și relaxarea proprie, dar mai ales a copilului nostru, nimic nu se compară un somn bun pentru tine și pentru micuțul tău. Se spune că bebelușii cresc în timpul somnului, așa că, având în vedere că în marea majoritate a timpului un copil mic doarme, asigurați-vă că patul lui este cât de confortabil se poate.

Pentru aceasta va trebui să-i oferiți copilului dvs. un așternut moale și sigur. Dar până la alegerea așternutului mai sunt câțiva pași de urmat.

Cum trebuie să fie asternutul bebelusului tau

Începeți prin a cumpăra un pătuț sigur, stabil, care să respecte standardele moderne de siguranță. Dacă este împrumutat sau cumpărat dintr-un magazin second hand, asigurați-vă că este acceptabil. Apoi alegeți o saltea mai curând fermă (una moale se pare că reprezintă un pericol de sufocare) care se potrivește perfect dimensiunilor patului. Nu ar trebui să puteți introduce două degete între saltea și partea laterală a pătuțului. Peste saltea puneți o pătură de flanel, rezistentă la apă, care este mai sigură, mai răcoroasă și mai confortabilă decât o pătură din microfibră sau alt material. Această pătură poate fi acoperită la rândul ei cu un cearceaf din bumbac.

Pentru ca bebelușului să-i fie cald, cel mai bine este să folosiți așternuturi, săculețe sau pijamale speciale pentru sugari, mai degrabă decât pantaloni sau pături. Dacă totuși vă decideți să utilizați o pătură, alegeți una subțire și puneți-o pe sub părțile laterale ale saltelei, ajungând doar până la pieptul copilului dumneavoastră. Așezați-o sub brațe, nu sub bărbie.

În timpul somnului se recomandă să scoateți din pat toate pernele, păturile, jucăriile de pluș și alte obiecte cu care se joacă bebelușul când este treaz. Nu lăsați copilul să doarmă pe pernă groasă înainte de vârsta de 2 ani. Este bine să nu folosiți perne pentru sugari care au în compoziție materiale sintetice. Se pare că aceste perne au fost legate de unele situații de sufocare și există țări unde nu se mai găsesc la comercializare. În cele din urmă, puneți mereu bebelușul pe spate să doarmă, în mediul sigur și confortabil pe care i l-ați furnizat.

Cum trebuie să fie asternutul bebelusului tau

Pentru bebelușul dv. veți avea nevoie de așternuturi suficiente, pentru a le schimba dacă scutecele n-au fost bine înfășurate și umezeala s-a scurs în afară. De preferință aș alege așternuturile moi, din bumbac organic, fără model reliefat. Imprimeul poate fi de orice fel doriți dv., dar este mai bine ca așternutul să fie din material plat, nu flaușat sau creponat. Eu am un soi de obsesie pentru așternuturi imprimate și parcă niciodată nu-mi ajung așternuturile pe care le am, pentru mine și ai mei. Azi iar am căutat lenjerie de pat pentru nepoțica mea și am găsit imprimeul ăsta doar aici.

Copiii dorm mai bine în camerele care au o temperatură ambiantă între 18 și 20° C și este important ca bebelușul dv. să nu se încălzească prea mult. Păstrarea unei temperaturi constante pe timpul nopții îi va da îngerașului tău mai puține motive să se trezească în toiul nopții. Cred că este inutil să spun că și tu vei avea un somn mai liniștit.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












11 comentarii:

  1. Noi alegem pentru cel mic doar cearsafuri din bumbac, musai cu imprimeuri jucause.

    RăspundețiȘtergere
  2. E clar ca pentru cei mici trebuie create cele mai bune condiții. Cred ca foarte important e sa nu ii invatam prea infofoliti

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu cat are conditiile mai bune de somn, se va odihni mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte util articolul pentru viitoarele mamici! Tin minte ca si eu i-am cumparat micutului meu un patut de lemn cu saltea de cocos, asternuturi care mai de care mai bune... si a dormit doar câteva luni in patut si s-a mutat la noi in pat! 🧡

    RăspundețiȘtergere
  5. Bumbacul este cel mai bun pentru pielea micutilor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Un articol foarte bun. Peste câțiva ani poate mă voi reîntoarce la el :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Hmmm, când vine vorba despre bebluși, este o grijă și mai mare pentru alegerea produselor necesare.
    Sigur, acum există atâtea posibilități, dar cu toate acestea, bumbacul este cel care trebuie să ocupe primul loc.
    Util articolul tău, pentru toți părinții și bunicii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Super util articolul tau! Am invatat cateva lucruri noi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte bune aceste sfaturi pentru mamici. 😊 😊

    RăspundețiȘtergere
  10. Sfaturi foarte utile nu doar pentru mamici ci pentru noi toti!

    RăspundețiȘtergere
  11. Patutul fetitei, dar si primele lenjerii de pat le-am luat tot de pe Nichiduta. Sunt extrem de calitative si chiar le recomand cu drag

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.