sâmbătă, 16 noiembrie 2019

7 obiective de vizitat într-o vacanta in Thailanda

7 obiective de vizitat într-o vacanta in Thailanda

Una din destinațiile de vacanță pe care le am în plan este Thailanda. De multă vreme visez să vizitez Bangkok-ul și nu numai, însă diverse motive m-au determinat să aleg altceva în ultimii ani. Și chiar dacă nu sunt fană a bucătăriei asiatice, în general, consider că unele țări merită toată atenția. Așadar, având în vedere că Thailanda este ca un colaj de scene animate care cuprind orașe moderne pline de aglomerație cu motociclete și tuk-tuk, temple budiste și călugări cu robe portocalii, peisaje luxuriante punctate cu sate tradiționale agricole, ruine străvechi și superbe plaje și lagune albastre, prevăd că această destinație turistică va fi printre următoarele pe care le voi vizita.

Cei care doresc să-și petreacă vacanța explorând insulele tropicale ar trebui să se îndrepte spre imaginea perfectă din Insulele Thailandeze. Dacă energia captivantă a unei capitale este pe stilul tău, înseamnă că Bangkok-ul îți va oferi o experiență de neuitat. Dar nu numai capitala este ceea ce merită văzut în Thailanda, această țară are multe alte atracții culturale, istorice și naturale. M-am informat de pe acum și mi-am propus o listă cu 7 obiective pe care nu trebuie să le ratez într-o vacanță thailandeză.

7 obiective de vizitat într-o vacanta in Thailanda


1. Chiang Rai


Cel mai nordic oraș, Chiang Rai, servește ca principal hub comercial al Triunghiului de Aur, care conține granițele Thailanda, Laos și Myanmar. Un oraș aglomerat care oferă ceva pentru toată lumea, Chiang Rai este adesea folosit ca bază pentru explorarea regiunii înconjurătoare. Orașul în sine este liniștit în timpul zilei, când cei mai mulți turiști sunt plecați în excursii de o zi, dar noaptea luminile de neon se aprind și standurile de suveniruri și restaurantele intră în acțiune.

2. Pai


Odată doar un sat liniștit din nordul Thailanda, Pai este acum un oraș în plină expansiune, care face parte din bucla Mae Hong Son care se întinde între Chiang Mai și Mae Hong Son. Remarcat pentru valea pitorească și atmosfera relaxată, Pai este o destinație preferată printre cei care doresc să exploreze regiunea. Localizat la poalele munților, există mai multe opțiuni pentru excursii, vizitarea unor tabere de elefanți, izvoare termale și cascade. În plus, râul Pai oferă posibilitatea de a practica sporturi extreme împătimiților de adrenalină în exces.

7 obiective de vizitat într-o vacanta in Thailanda


3. Railay


Railay (sau Rai Leh) este o mică peninsulă din sudul Tului, accesibilă doar cu barca, din cauza stâncilor înalte de calcar care taie accesul continental. Aceste stânci atrag alpiniști din toată lumea, dar zona este o atracție populară în Thailanda datorită plajelor sale frumoase și a atmosferei relaxante. Aproape fiecare parcelă de teren construibil din partea de est și de vest a peninsulei a fost preluată de stațiuni și s-au construit bungalow-uri, completând astfel un spațiu mirific, loc ideal pentru o vacanță de neuitat. Dar cel puțin nu există clădiri înalte, iar o mare parte din construcții sunt ascunse printre copaci sau așezate în mijlocul unor grădini frumos amenajate.

4. Parcul Național Khao Sok


Considerat de mulți ca fiind una dintre cele mai frumoase rezerve de faună sălbatică, Parcul Național Khao Sok acoperă zone de junglă, carst dezvoltat în calcar, râuri și lacuri din sudul Thailandei. Rezervația găzduiește unele dintre cele mai uimitoare animale sălbatice, cum ar fi elefanți asiatici, cerbi, mistreți, urși, tapiri malaezieni și diverse rase de maimuțe, precum gibonii sau macacii. Există mai multe trasee în parc, din care vizitatorii pot alege să se bucure de drumeții prin junglă pentru a observa fauna sălbatică, pot fotografia cascade frumoase și pot admira priveliști uimitoare.

7 obiective de vizitat într-o vacanta in Thailanda


5. Ayutthaya


Fondat în 1350, orașul Ayutthaya este situat în valea râului Chao Phraya. Se află pe o insulă înconjurată de trei râuri care o conectează cu Golful Siam. Cândva, un rege local l-a declarat cel mai frumos oraș de pe pământ și a fost capitala țării până în 1767, Ayutthaya este un sit impresionant, cu trei palate, peste 400 de temple și o populație care a ajuns la aproape un milion de locuitori. Ruinele orașului Ayutthaya sunt acum o atracție majoră pentru cei care vizitează Thailanda. Acesta este la doar 80 km nord de Bangkok și este ușor accesibil cu orice mijloc de transport pe apă sau pe uscat.

7 obiective de vizitat într-o vacanta in Thailanda


6. Bangkok


Capitala Thailandei și, de departe, cel mai mare oraș din țară, Bangkok, este o metropolă plină de viață cu clădiri înalte, palate magnifice, temple antice, cluburi de noapte, piețe animate. În timp ce orașul este uneori descris ca un mănunchi de betoane răsărite în mijlocul junglei, un loc plin de trafic zgomotos și poluat, Bangkok-ul nu este lipsit de frumusețea sa naturală care se vede la tot pasul. Faimoasa stradă turistică, Khao San Road, este un loc bun pentru a face cumpărături ieftine, a lua masa ori a cunoaște viața de noapte. De asemenea, nu trebuie ratat templul sacru Wat Phra Kaew, care conține un Buddha de smarald.

7 obiective de vizitat într-o vacanta in Thailanda


7. Chiang Mai


Înconjurat de munții din nordul țării, Chiang Mai este un oraș înfloritor adesea folosit ca bază atât de cei împătimiți de drumeții cât și de turiștii care doresc să exploreze peisajele luxuriante ale regiunii. Cu toate acestea, Chiang Mai în sine este un oraș important și cultural important, în care coexistă arhitectura și tradițiile istorice cu modernismul. O plimbare în jurul centrului istoric oferă priveliști ale zidurilor orașului vechi și a zeci de temple budiste.

Acestea sunt câteva din cele mai importante atracții turistice ale Thailandei. Și dacă aveți, ca mine, în plan o vizită, nu pregetați să căutați ofertele de pe site-ul agenției BJR Vacanțe din Arad. Pentru Thailanda, ca și pentru diverse alte destinații turistice au multe oferte, care pot fi consultate și la telefon 0257-284.010. Mie nu-mi rămâne decât să vă doresc vacanță plăcută!



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet











10 comentarii:

  1. Thailanda este categoric o tara care merita vizitata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Thailanda e o destinatie la care visez de mult timp. Sper ca vreodata sa reusesc sa ajung acolo.

    RăspundețiȘtergere
  3. Este o tara care o am pe lista de ceva timp, sper sa merg câte de repede. 😊

    RăspundețiȘtergere
  4. Oh, visez de ani de zile sa ajung în Tailanda. Măcar pentru doua săptămâni. As încerca să fac un traseu complex sa vad toate atracțiile prezentate și câteva în plus 😉👍

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu imi doresc sa vizitez Thailanda si lista de obiective imi e de folos.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-as dori si eu sa ajung in Thailanda. Nu stiu daca acest vis mi se va indeplini, dar imi doresc

    RăspundețiȘtergere
  7. Deocamdata Thailanda e la capitolul vise taica. E drept ca intr-un an era cat pe aci sa ajung acolo, dar n-a fost sa fie si acum in formatie de trei, costul este destul de mare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Thailanda este un loc de vis, nu stiu daca voi ajunge vreodata acolo.

    RăspundețiȘtergere
  9. Tare faine cele 7 obiective! Bangkok pare o locatie de pus pe lista. 😍😍

    RăspundețiȘtergere
  10. Vizitarea Thailandei este un vis mai vechi de al meu, imi doresc mult sa o vad, dar ma cam incurca pretul avionului. In cazul in care gasesc ceva convenabil m-as aventura pe acolo.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.