joi, 5 decembrie 2019

Scule de mana și unelte obligatorii la casa ta

Scule de mana și unelte obligatorii la casa ta

Nu este întotdeauna ușor să decizi dacă o reparație sau niște rafturi la balcon le faci singur sau să angajezi un meșter. Cu toate acestea, un avantaj este clar: reparațiile de casă de tip fă-singur ajută la economii financiare, dar aveți și satisfacția unui lucru bine făcut, de mâinile dvs. Eu sunt genul acesta de persoană, îmi place să-mi cos singură draperiile, de exemplu, am rașchetat și lăcuit singură tot parchetul, văruiesc casa când este cazul. Dar anumite lucruri nu mă încumet să le fac, deși un bărbat nici n-ar mai sta pe gânduri ci s-ar apuca imediat de lucru. Bricolajul este, așadar, nu numai pentru a economisi bani pe decorarea și întreținerea casei, ori pe mici reparații auto, dar tind să cred că este și un hobby.

Dar când ai un hobby legat de bricolaj trebuie să ai și o garnitură de scule bine garnisită. Din fericire, nu ai nevoie de multe instrumente pentru a fi pregătite pentru situații de urgență la domiciliu. Aproximativ o duzină de scule și unelte ar trebui să fie suficiente pentru a efectua cele mai multe reparații de bază.

1. Cutia cu scule de mână de bază

Scule de mana și unelte obligatorii la casa ta

Orice om are nevoie la casa lui de câteva scule de mână, precum minim un ciocan, niște chei de diverse mărimi, un set de șurubelnițe normale și cu capul în cruce, patent, clește, cuie de diverse mărimi, un fierăstrău mic, manual și alte chițibușuri de genul acesta. Niciodată nu știi când trebuie să bați un cui, ori să scoți un cui îndoit și să-l înlocuiești, ori să îndepărtezi praful din interiorul laptopului - pentru asta ai de scos niște șuruburi. Aceste scule sunt obligatorii în orice casă, nu doar unui pasionat de bricolaj.

2. Mașina electrică de găurit


Un burghiu electric este probabil cea mai utilă unealtă pe care o puteți deține, pentru că este un fel de 2 în 1 adică mașină de înșurubat și de deșurubat în același timp. Cu o astfel de sculă puteți utiliza funcția de găurit pentru a face găuri de toate dimensiunile, iar dacă ați greșit unghiul de înșurubare, puteți scoate șurubul pentru a-l monta corect. Astfel de mașini de găurit sunt de mai multe feluri, dar cel mai ușor se lucrează cu o mașină fără fir, chiar dacă nu este la fel de puternică precum acelea cu cablu de alimentare.

Un burghiu fără fir de 12 volți cu baterii cu ioni de litiu este cel mai mic și ușor, dar suficient de puternic pentru majoritatea sarcinilor de bricolaj. Cu toate acestea, dacă faceți lucrări mai mari, cum ar fi construirea unui podeț în grădină sau niște rafturi solide pentru magazie ori boxă, merită să faceți upgrade la o mașină de găurit de 18-20 de volți, care funcționează pentru majoritatea lucrărilor.

Scule de mana și unelte obligatorii la casa ta

3. Fierăstrău electric circular


Un fierăstrău este în regulă pentru lucrări mici de tăiere, dar dacă trebuie să tăiați cantități mari de lemn, un ferăstrău electric vă ușurează foarte mult munca. O astfel de sculă este esențială pentru lucrări mari de bricolaj. Eu am avut de bucățălit niște mobilă veche și un vecin a venit cu un astfel de fierăstrău iar în mai puțin de jumătate de oră, un pat, o masă extensibilă și o bibliotecă erau bucăți-bucățele, stivuite la ușa apartamentului să le ia cine dorea lemne de foc. Firește, unealta nu este chiar o jucărie, are o lamă rotundă care se învârte și își croiește drum prin lemn, iar acea învârtire rapidă este periculoasă, așa că acela care mânuiește fierăstrăul electric trebuie să aibă grijă când îl folosește. Dar pentru viteză și flexibilitate, este cea mai bună unealtă de tăiere pe care o puteți cumpăra.

4. Motocoasa ori mașina de tuns iarba


Dacă ai o grădină, fie la casă, fie la bloc, când locuiești la parter - să nu-mi spui că vin vecinii de la 4 să îngrijească grădina, că nu te cred - ai nevoie de o motocoasă ori de o mașină de tuns iarba. E drept că municipalitatea vine să taie iarba cam de 2-3 ori pe vară (asta în jurul blocurilor), însă uneori nu este de-ajuns, și chiar nu vrei să vezi un fel de pampas la geamul tău.

5. Mașină sau fierăstrău de tuns gardul viu


Pentru lucrările din toată curtea, o mașină de tuns pentru gardul viu este una dintre cele mai bune unelte de grădină pe care le puteți avea. Aceste mașini electrice sunt concepute pentru a tăia arbuști, garduri și tufe pentru un finisaj îngrijit și curat. Un asemenea dispozitiv de tuns vă va face treaba în jumătate din timpul petrecut dacă ați grădinări cu foarfecele special de tuns pentru grădină.

Iar dacă sunteți la casa dvs. cea nouă și vreți să vă luați dintr-un singur loc mai toate aceste scule și unelte, vă recomand site-ul expertscule.ro (telefon 0786-703.665) unde găsiți tot ceea ce aveți nevoie în materie de scule de mână, mașini și unelte electrice, iar dacă-mi mai permiteți o recomandare, de la meșteri, sculele Makita ar fi printre cele mai bune pe care le găsiți pe piață.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet










6 comentarii:

  1. Ai mare dreptate! Aceste unelte sunt utile si practice in orice gospodarie! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si noi avem o masina de dat gauri, o trusa cu diverse surubelnite, clesti si alte scule mici. Tare utile ne sunt uneori.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu mi-ar strica și mie câteva dintre aceste unelte, uneori când am nevoie merg și împrumut de la cineva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sotul meu este fascinat de tot felul de mestereli si le are pe majoritatea. Eu mi-am bagat prea putin nasul la acest capitol si l-am lasat pe el sa-si faca treaba

    RăspundețiȘtergere
  5. Sotul meu isi achizitioneaza mereu scule si ustensile, avem o casa mare si o curte mare unde este mereu ceva de facut sau reparat. Isi doreste tare mult un set complet de scule si cred ca il va primi de Craciun.

    RăspundețiȘtergere
  6. O casa nu e completa fara aceste ustensile!! Foarte bine zis. 😘😘

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.