vineri, 28 februarie 2020

Refractometrul, instrumentul de măsură de care ai nevoie pentru a măsura lichide

Refractometrul, instrumentul de măsură de care ai nevoie pentru a măsura lichide

Este disponibil astăzi într-o multitudine de modele și este folosit pentru a măsura caracteristicile lichidelor, prin refracție. Deși am tinde să spunem că toate sunt la fel, în realitate partea optică este cea care le diferențiază. Vom întâlni în dotarea acestor echipamente o scală specială, cea care ne permite să citim valoarea pe care o măsurăm. Nu toate modelele sunt la fel însă, existând și cele în care valoarea trebuie dedusă de pe scala cu unități fizice universale.

Deși sună foarte pretențios, în realitatea măsurarea se realizează extrem de simplu. Prisma de sticlă înclinată a refractometrului este cea pe care vei picura lichid. După închiderea capacului transparent, așteptăm ca lichidul să se omogenizeze cu suprafață respectivă. Vom primi în ocular, cu prisma orientată spre sursa de lumină. Acesta va reflecta o scala verticală a unui câmp circular, ce este intersectat de limite ale interfeței albastru-albă.

Aceste instrumente de măsurare se folosesc în contexte diverse. În domeniul auto spre exemplu, este cel care ajută la citirea directă a lichidului măsurat, respectiv a caracteristicilor acestuia. Poate fi un refractometru pentru măsurarea caracteristicilor urinei, pentru indice de refracție și lista poate continua. În fiecare dintre situații, trebuie să înveți cum să interpretezi valorile măsurate.

Refractometrele - ce pot măsura și în ce contexte?


Acestea au majoritar caracter portabil. Sunt optice, însă există și în varianta digitală.

Ce poți măsura cu un refractometru? Practic orice și oriunde. Dacă achiziționezi un astfel de articol pentru domeniul auto, atunci este instrumentul care te va ajuta să măsori punctul de îngheț al lichidului de parbriz, spre exemplu, punctul de îngheț al amestecului de răcire, starea electrolitului bateriei auto, pompe termice, sisteme diverse, colectoare solare, adică orice conține lichide sau amestecuri antigel.

Despre refractometre vei afla, dacă vei caută mai în detaliu, că se folosesc într-o varietate de industrii, unde sunt instrumente de măsurare a lichidelor cu rol deosebit de important.

Oricine lucrează în medii care implică lichide diverse știe că deosebit de importantă în respectarea diverselor proceduri tehnologice este calitatea lor. Poate fi vorba despre industria chimică, alimentară, auto, constructoare de mașini, sănătate, producție agricolă, prelucrarea metalelor și lista poate continua.

Descoperă o varietate de modele analogice, digitale, portabile, practice și eficiente, sigure și precise în cadrul magazinului online Amex Lab, pentru a te orienta într-o sursă corespunzătoare, ce oferă produse înalt calitative, ce își vor îndeplini scopul pentru care au fost concepute.

Indiferent dacă te interesează un astfel de dispozitiv pentru măsurarea proteinelor sau a urinei, pentru sănătate, medicină veterinară și creșterea animalelor, în inginerie, producție vegetală și industria alimentară, în industria de autovehicule, dispui de soluții care se vor plia pe nevoile tale.

Întotdeauna raportează-te la caracteristicile acestor instrumente de măsură pentru a te asigura că alegi modelul care corespunde nevoilor tale, în funcție de industria și domeniul de utilizare. Dacă nu reușești să realizezi selecția necesară pentru a te bucura de rezultatele dorite, solicită consultanță din partea specialiștilor. Pe Amex-lab.ro dispui de soluții la îndemână, la costuri rezonabile, special concepute pentru măsurarea lichidelor diverse.




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet










3 comentarii:

  1. Am vazut refractometre portabile digitale destinate viticultorilor, in crame, ferme viticole pentru calificarea mustului obtinut din struguri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Habar nu aveam de acest instrument de masura, este foarte interesant.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici nu stiam ca asa se numeste, dar e bine de stiut.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.