vineri, 26 iunie 2020

Ce trebuie să știi dacă îți faci magazin online

Ce trebuie să știi dacă îți faci magazin online

Nu știu dacă voi ați observat, dar eu, care prefer de departe cumpărăturile online, am găsit oportunități mult mai bune în ceea ce privește produsele din coșul zilnic pe internet, decât în marketurile fizice. Cel puțin, de când cu pandemia, vreau să zic și cu statul acasă. Unele marketuri au sesizat imediat posibilitatea de a-și mări profiturile prin vânzări online, pentru că odată cu regula distanțării sociale și a intrării simultan doar a câtorva clienți în magazinele fizice, era de așteptat ca retailerii să se îndrepte către afacerile online.

Însă ce trebuie să știi dacă îți faci magazin online?



1). Mai întâi de toate, chiar dacă este vorba despre un magazin online, după ce ai cumpărat numele de domeniu, ai nevoie de profesioniști pentru creare site și optimizare SEO. Pe net sunt mulți jucători, așa că trebuie să ții cont de niște factori, care în magazinele fizice nu se aplică.
Trebuie știut că internetul este marele egalizator. În afaceri în mod special, el nivelează terenul de joc. Oricine poate începe o afacere online dar dacă vrei să ajungi rapid în top, adică în prima pagină a motoarelor de căutare, ai nevoie de profesioniști în SEO și de expertiză tehnică. Din fericire, astăzi există o mulțime de instrumente pe care le puteți utiliza pentru a construi o afacere online, care fac ca partea tehnică să fie mult mai ușoară decât a fost în trecut.

2). Pentru a porni un site nu aveți nevoie de mult capital. Veți cumpăra un nume de domeniu și un hosting, apoi veți apela la un creator de site-uri profesionist care se va ocupa de ceea ce vreți să faceți. Este mai ieftin decât chiria pe spațiul comercial, taxele suplimentare, plata angajaților începând cu femeia de serviciu, manipulatorul de mărfuri, și terminând cu casierii, contabilii, șefii de raion, etc. Dar nu spun să renunțați la afacerea fizică în favoarea celei online, ci doar că a doua opțiune costă mai puțin și aduce profit mai mult.

3). Însă trebuie ținut cont că pe net competiția este mult mai acerbă, pot exista reclamații din cauza transportului mărfii la domiciliul clientului sau alt fel de probleme cu care în magazinul fizic nu vă confruntați - acolo, cui nu-i place un sortiment, nu cumpără, însă în online se poate să vezi ceva pe ecran și marfa reală să fie ușor diferită. Trebuie să vă așteptați și la astfel de lucruri.

4). Deoarece concurența în mediul online continuă să crească și sunt lansate noi site-uri web zilnic, este bine să vă revizuiți constant strategia de content marketing și să investiți în SEO. Site-urile web trebuie să îndeplinească cerințele specifice stabilite de motoarele de căutare precum Google, iar aici strategia SEO devine foarte importantă. Trebuie să știți care sunt tendințele SEO astfel încât să vă puteți actualiza site-ul și în consecință să vă asigurați că mai mulți clienți vă vor găsi rapid în rezultatele motorului de căutare.

5). Siguranța utilizatorilor este o altă tendință care nu pare să aibă prea multe legături cu SEO, dar este foarte importantă pentru experiența utilizatorului site-ului web. Dacă un utilizator nu se simte în siguranță vizitând o pagină web fără HTTPS, este foarte probabil să plece rapid. Google dorește să ofere utilizatorilor săi o experiență de navigare sigură, astfel încât cei care implementează HTTPS nu vor avea probleme din partea motoarelor de căutare în a fi listate printre primele.

În concluzie, SEO încă este foarte important pentru afacerile online indiferent de domeniu. Dacă nu sunteți deja familiarizați cu aceste tendințe, pentru a putea genera mai mult trafic către afacerea dv. online, găsiți un profesionist SEO. E doar la un click distanță.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet









22 de comentarii:

  1. Wow - cum de stii atât de multe? Mulțumesc, a fost fff util pt mine 💞💞

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru articol si informatii, intr-adevar SEO este sfant pentru un business online care vrea sa atraga cat mai multi posibili clienti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ar fi bine sa știm noi SEO, dar cel mai bine ne lăsăm pe mâna profesioniștilor!

      Ștergere
  3. Niste sfaturi minunate, mai ales pentru cei cu cunoștințe mai puține despre aceste aspecte.Si nu numai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi sfatul meu este să apelezi la cei care știu ce este de făcut, nu?

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Dacă nu răspunzi la telefon, eu ce să-ți fac? nici nu am văzut ce ai scris până acum...

      Ștergere
  5. Cred ca un magazin online e o provocare. Dar și rezultatele, atunci când vin, fac sa merite tot efortul

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc de aceste sfaturi! Sunt foarte bune pentru cine vrea sa isi promoveze afacerea in mediul online.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu este ușor cu siguranță. E bine ca avem și câteva sfaturi, eu chiar aveam intenția odată. 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am si vandut intr-un magazin virtual usor de facut, mai multe carti de care nu mai aveam nevoie. A fost o experienta deosebita. Dar fiind ceva micuț, ca un anticariat într-o spălătorie de bloc, ceea ce știam eu era de ajuns.

      Ștergere
  8. Atunci cand patrunzi cu o afacere online, specialistii in SEO ar trebui sa fie primii pe care ii cauti. Este esentiala optimizarea SEO.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din păcate cred că nu dăm îndeajuns de multă importanță acestui aspect și nu este chiar în regulă!

      Ștergere
  9. Foarte utile sfaturi, mai ales pentru cei care intenționează să pornească o afacere online. Fiecare pas este important, dar eu cred că reclama este cheia promovării ...
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai si tu dreptate, eu la reclama ma gandesc mai putin pentru ca nu pot să sufăr publicitatea și reclamele, și ăsta este unul din motivele pentru care nu mă uit decât extrem de rar la televizor - aș putea renunța la tv in pachetul de servicii de telecomunicatii. De ce? pt ca la el nu am adblock.

      Ștergere
  10. Miște sfaturi utile pentru cei care doresc să își deschidă un magazin online.
    Sunt de părere că pot învăța și singuri în timp, dar până atunci e bine să apeleze la profesioniști.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde de om, eu nu pot spune că nu știu cu ce se mănâncă SEO, dar sunt departe de a fi măcar avizată în domeniu și nu cred că dacă în 12 ani de blogging nu am învățat mare lucru, voi învăța de acum înainte. Tot la specialiști aș apela pentru un proiect precum un market online.

      Ștergere
  11. La inceput pana ce iti faci numele este greu pe online, mai ales daca vrei si SEO ok, dar o data ce merge.. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. O buna perioada de timp am cochetat cu ideea de a avea propriul magazin online. Nu stiu de ce mereu m-am gandit la tot ce-i mai rau

    RăspundețiȘtergere
  13. Mersi mult pentru sfaturile utile! Poate pe viitor voi avea un magazin online cine stie. Este o afacere ce merge bine in prezent.

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunt foarte utile astfel de articole. Cine stie, poate reusesc si eu in viitorul apropiat sa-mi deschid un magazin online.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.