joi, 23 iulie 2020

Cum funcționează noul SEO?

Cum funcționează noul SEO?

Se spune că lumea SEO așa cum știam nu mai există. Nu mai are rost să accesați pagina cu rezultatele Google fără să înțelegeți în profunzime subiectele acestei postări; nu mai are rost să citiți toate ghidurile definitive SEO și cursurile în 10 pași care promit să vă aducă site-ul sau blogul pe prima pagină a Google. Nici unul dintre acestea, zic specialiștii, nu mai funcționează. Arta de a optimiza un site pentru motoarele de căutare este concentrarea pe optimizarea fiecărui conținut dintr-un site pentru ca motoarele de căutare, precum Google, să vină și să indexeze conținutul site-ului în cel mai bun și cel mai rapid mod posibil. În schimb, de multe ori aceste activități au fost concentrate pe încercarea de a „păcăli” motoarele de căutare pentru a afișa conținutul din prima lor pagină, fără a adăuga valoare reală rezultatelor.

Expresia prescurtată SEO are deja în ea tot ceea ce este de înțeles:

Optimizare.


Optimizarea site-ului dvs. și a paginilor acestuia: dacă aveți cu adevărat o activitate și doriți să atrageți trafic organic pe site-ul dvs., adică provenit din motoarele de căutare (ceea ce probabil că faceți din moment ce citiți acest articol), trebuie să începeți prin a înțelege cum funcționează motoarele de căutare. Ele caută să satisfacă nevoile utilizatorului. Adică în loc să vă concentrați pe spidere, crawlere și boți, ar trebui să vă concentrați asupra utilizatorilor dvs., a persoanelor care vă citesc conținutul.

Deci cum funcționează noul SEO?


Sunt 5 reguli simple, dar eficiente, tactici dovedite care pot stimula traficul unui site încât să ajungă la peste 500.000 de vizitatori pe lună.

1. Identificați-vă ținta


Noua metodă de optimizare pornește de la un pas strategic, dar esențial: ținta dvs. focalizată. Cine va citi conținutul dvs.? Cine pune un backlink? Cea mai bună modalitate de a face acest pas este urmărind profilul vizitatorilor site-ului dv., un sistem care integrează cercetări, sondaje și interviuri cu publicul țintă pentru a identifica cele mai bune reprezentări ale clienților dvs. ideali. Aceasta include un amestec de clienți, potențiali și cei din afara bazei de date de contact care s-ar putea alinia cu publicul țintă.

2. Răspundeți la întrebările lor


Acum, după ce ați identificat clienții ideali și ce probleme încearcă să rezolve, veți ști exact ce caută. Abordarea problemelor lor este de departe cea mai bună formulă SEO. Utilizați instrumente de cercetare a cuvintelor cheie precum Google Adwords Keyword Planner și instrumente SEO precum SEMRush și Ahrefs. Aceste instrumente importante vă vor ajuta să identificați cuvintele cheie exacte pe care clienții dvs. și clienții le utilizează în prezent pe Google.

3. Construiți un calendar


Începeți prin a enumera 10 întrebări pe care clienții dvs. ideali le au chiar acum. Acestea vor fi subiectele următoarelor 10 titluri pentru blogul dvs. (sau paginile site-ului dvs. web). Din nou, ne concentrăm asupra oamenilor, venim în întâmpinarea nevoilor lor, eliminând obstacolele care îi împiedică să fie clienți. Nu vă concentrați pe motoarele de căutare. Nu încă.

4. Optimizați postările și paginile


Acesta este un pas important din vechiul SEO pe care îl găsiți în fiecare ghid. Nu spun că nu este important, dar este mai puțin important decât primii noștri 3 pași. Optimizarea paginilor sau a unei postări înseamnă respectarea acestor bune practici: Titlul ar trebui să fie concentrat pe cuvintele cheie și să aibă maxim 70 de caractere (minimum 40). Descrierea ar trebui să fie, de asemenea, axată pe cuvinte cheie, care să descrie conținutul postării / paginii și să aibă maximum 156 de caractere. Linkul ar trebui să fie scurt și să includă cuvântul cheie. Numărul de cuvinte: dacă doriți ca postarea dvs. să fie indexată bine de Google, încercați să aibă cca 1.000 de cuvinte. Niște plugin-uri SEO vă ajută să vă îndepliniți sarcina.

5. Distribuiți, promovați și implicați conținutul dvs.


Acum că aveți o listă de postări care răspund nevoilor cumpărătorului sau cititorului dvs., sunt optimizate SEO și sunt publicate pe site-ul dv., este timpul să partajați acest conținut pe rețelele de socializare, pe lista dvs. de e-mail și pe orice alt canal digital pe care îl aveți. Distribuirea conținutului prin aceste căi înseamnă că veți ajunge la mai multe persoane, iar cei pe care i-ați vizat, care consideră că pot fi de ajutor, îl pot împărtăși cu ușurință cu prietenii lor. Împreună cu distribuirea conținutului, luați în considerare promovarea acestuia către o audiență vizată, utilizând Facebook, LinkedIn sau alte canale de publicitate în rețele de socializare. De asemenea, nu uitați de comentariile pe care le veți primi pe site sau pe social media; fiți pregătit să răspundeți, deoarece este cel mai bun mod de a vă arăta expertiza online.

Concluzie


Noul SEO se concentrează pe oameni, nu pe motoarele de căutare. Începeți prin identificarea nevoilor lor și oferiți-le conținut strategic și valoros. Aceasta este singura formulă care funcționează astăzi într-un spațiu online extrem de competitiv.Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet10 comentarii:

 1. Foarte bine ca se concentreaza pe oameni si ca acesta e targetul lor. E important sa stim despre aceste formule care functioneaza, desi sunt diferite pt fiecare persoana.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este, Denisa, sunt diferite pentru fiecare in parte. Desi in ceea ce priveste indexarile si alte reguli, tare cred ca ar fi bine ca linkurile sa nu mai fie de două feluri, sa fie no_follow by default si gata, iar urcarea sau coborarea in paginile google sa fie strict legate de un factor pe care noi sa nu-l putem controla, ca sa nu mai fim acuzati de diverse, ca facem black hat SEO si altele, de catre Google. Ca iertat imi fie, dar multe reguli sunt ciudate: de exemplu ai voie la orice platforma sa-ti ante-datezi un articol, dar asta este considerat de Google o practica ilegala. Iar eu nu vreau decat sa am zilnic cate o postare, nu sa am zile libere de articole si apoi 3-4 articole intr-o zi. Este o alegere pur personala, pentru ordinea din control panel, dar Google o vede drept o problema...

   Ștergere
 2. Sunt multe lucruri pe care inca nu le stiu si tot caut sa ma documentez despre optimizarea site-ului. Multumesc pentru ca ne informezi si pe noi.

  RăspundețiȘtergere
 3. SEO este despre cifre, statistici și rezultate. E un domeniu interesant, care aduce mereu câte ceva nou. Lucrez în domeniu și sunt fascinată de tot ceea ce înseamnă SEO.

  RăspundețiȘtergere
 4. De bine ce aprofundasem si eu SEO-ul care se concentra pe motoarele de cautare, acum a mai aparut ceva! :)) Uneori am senzatia ca nu voi mai putea tine pasul cu noutatile.

  RăspundețiȘtergere
 5. Mă bucur că am aflat aceste lucruri noi despre SEO. Mereu încerc să înțeleg mai bine ce e de făcut pentru a optimiza corect.

  RăspundețiȘtergere
 6. Pe mine încă ma bate acest subiect. Nu reușesc mai deloc sa înțeleg mecanismul, de aceea sunt extrem de bucuroasa când cites articole despre acesta tema.

  RăspundețiȘtergere
 7. Și eu fac tot posibilul ca aceste aspecte sa fie regăsite pe blogul meu. Ma chinui cu acest Seo și mereu învăț lucruri noi

  RăspundețiȘtergere
 8. Pe mine ma omoara SEO :)) Incerc sa respect tot ce tine de SEO intr-un articol conform plugin-ului pe care il am instalat.

  RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.