marți, 27 octombrie 2020

Kinetoterapia la Centrul Pas cu Pas - un aliat în recuperarea copiilor cu autism


Kinetoterapia la Centrul Pas cu Pas - un aliat în recuperarea copiilor cu autism

Sunt multe studii de specialitate conform cărora unul din 59 de copii are autism. Despre cauze nu sunt foarte multe informațîi, iar un tratament medicamentos minune, care să facă să dispară pur și simplu autismul nu există. Și atunci nu rămâne decât varianta de a apela la terapiile specifice acestei tulburări.

Încă de la primele semne ale autismului trebuie începută terapia!


Specialiștii le recomandă părinților că, în momentul în care copilul da anumite semne ce trădează autismul, să facă o programare pentru un consult de specialitate în acest sens. Cu cât se începe mai repede terapia, cu atât și recuperarea va fi mai eficientă și mai rapidă.

În România există mai multe centre, în cadrul cărora se pot face aceste terapii. Unul dintre acestea se află în Municipiul Suceava - Centrul Pas cu Pas. În cadrul acestuia activează o întreagă echipa formată din psihologi, logopezi, psihopedagogi și kinetoterapeuti ce au o pregătire temeinică și o mare experiență în domeniu.

Copiii cu autism care urmează terapiile ce se desfășoară în acest centru au parte de toată atenția, dedicarea și empatia echipei de specialiști. Printre terapii se numără: terapia individuală ABA, terapia de grup, terapia 3C, logopedia, kinetoterapia și masajul.

Toate acestea contribuie eficient la recuperarea și integrarea socială a copiilor ce au autism sau alte tulburări de dezvoltare.

Kinetoterapia - de un real ajutor în cazul copiilor cu autism


După cum mentionam anterior, kinetoterapia este una dintre terapiile extrem de eficiente ce vine în ajutorul copiilor și are rolul de a:

  • Educa echilibrul static și dinamic;
  • Dezvoltă motricitatea generală;
  • Dezvoltă dominantă laterală;
  • Educa ritmul și felul prin care își coordonează mișcările;
  • Dezvoltă percepția, orientarea și organizarea în spațiu și în timp;
  • Percepe corect schemă corporală.

Cu ajutorul exercițiilor fizice își diminuează comportamentul hiperkinetic, stereotipurile și autostimularea. Mișcarea ajută așadar copiii și din punct de vedere emoțional și social.

Trebuie menționat faptul că, având în vedere că vorbim despre copii, toate exercițiile din cadrul kinetoterapiei se fac sub formă de joacă, prin sarcini ușor de executat, în așa fel încât să îi atragă pe aceștia și să le trezească mai mult curiozitatea.

Părinții care doresc să își înscrie copiii la ședințe de kinetoterapie copii Suceava, o pot face accesând site-ul oficial al Centrului Pas cu Pas - centrulpascupas.ro, prin apel telefonic la numărul 0721 861 125, printr-un email trimis la contact@centrulpascupas.ro sau adresându-se direct la sediul aflat în Suceava, Strada Mărășești, Nr. 18, Et. 4, Camera 8.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet







9 comentarii:

  1. Intr-adevar se nasc din ce in ce mai multi copii bolnavi si nu avem altceva de facut decat sa incercam sa lucram la dezvoltarea lor, iar aceste centre chiar sunt de ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca exista centre de acest tip! Sunt multi copii care au nevoie de ajutor in acest sens!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu si eu de acest centru. Mergea acolo copilul unei cunostinte si erau tare incantati de progrese.

    RăspundețiȘtergere
  4. Of, saracii! Chair au nevoie de sprijin in directia aceasta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Desi stiam de cat de benefica este kinetoterapia in diverse probleme de sanatate, nu stiam ca este utilizata si in terapia copiilor cu autism. Mi se pare super de folos.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur ca sunt centre de genul care vin in ajutorul copiilor cu probleme

    RăspundețiȘtergere
  7. Ar trebui sa existe tot mai multe centre de tratament pentru copii cu diverse afectiuni.

    RăspundețiȘtergere
  8. E foarte bine ca exista astfel de centre! Trebuie sa ii ajutam pe acesti copii cu tot ce se poate!

    RăspundețiȘtergere
  9. Kinetoterapia ajută mult, în sute de situații. Mă bucur că se pune accentul și pe autism. Ar trebui știe mai multă lume acest lucru.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.