marți, 17 noiembrie 2020

Bringo aduce hypermarketul la ușa ta

Bringo aduce hypermarketul la ușa ta


În vara asta, din cauza pandemiei, am căutat pe cât posibil să nu ies în oraș la cumpărături decât în cartierul unde locuiesc. Altfel, am comandat de pe net, și găsisem un market extraordinar, cu prețuri pe care orașul meu n-o să le vadă niciodată. Vorbesc despre Nevila market din județul Bacău care până în această toamnă livra comenzile la domiciliu în aceeași zi în localitățile din județ, însă și la Piatra Neamț. Vă amintiți de câte ori postam pe facebook despre prețul absolut incredibil la pieptul de pui dezosat, de nici 12 lei kg, în timp ce în orașul meu pieptul de pui se vinde la un preț mediu de 18 lei kg, dar poate atinge și 24 de lei, și nu mă refer la pui de casă, bio sau mai știu eu ce fonfeuri din astea cu iz de gourmet și de răsfăț organic. Nu. Puiul acela îndopat cu hormoni și cu antibiotice, crescut la lumina neoanelor, la noi are preț nesimțit. Asta este.

Dar de vreo două luni ori poate mai bine, Nevila nu mai aduce la domiciliu produse alimentare. Sunt mâhnită din cauza asta, iar a merge cu cineva cu o mașină la Bacău, periodic, ca să-mi umplu frigiderul cu produsele lor, nu mi se pare o soluție.

Așa că am cautat mai departe pe net după marketuri care să aducă marfa la domiciliu. (Nu vă mai întrebați de ce prefer varianta asta, nu am mașină, și nici să ies zilnic la cumpărături, adică să car sacoșe și sacoșele de să-mi rup spatele și-așa problematic, nu vreau.) Și în felul ăsta am descoperit că Bringo îmi aduce Carrefour-ul la ușa mea.

Acum, ca experiență de shoppping, e plăcut. Faci comanda la ora la care vrei tu și în două ore ai marfa la ușă.
Deci, plusuri:
- comanzi ce-ți place direct din confortul casei tale.
- imediat ce ai plasat comanda ți se asignează un livrator (nu închide pagina după ce ai plasat comanda, e posibil ca livratorul să-ți dea vreun mesaj pe chat - unele produse nu mai sunt sau sunt în cantitate mică, etc)
- livratorul te anunță, pe chat sau telefonic, când ceva nu mai este, ori e în cantitate mai mică decât ai comandat, ori când data expirării este foarte apropiată.
- poți plăti cu cardul, este mai indicat în caz că diferă prețul total de pe comandă cu bonul de la casă.
- marfa vine la ușă în mai puțin de două ore (dar eu locuiesc la 5 minute de mers cu mașina de Carrefour, poate că și ăsta e un avantaj, am primit mereu marfa în cca 90 de minute).

Minusuri. Probabil că nu de fiecare dată există, dar e bine să le știi pe acelea întâmpinate de mine:
- la prima comandă am comandat Pulpe de pui cu spate Bravis casoleta per kg, cel puțin așa scria în produs. Am primit pulpe ambalate separat. Prețul a fost același, doar că acele pulpe ambalate separat au mult os, oasele sunt groase și late, iar carnea nu este tocmai gustoasă. Mă rog, gusturile nu se discută, așa că de atunci încolo am decis să comand carnea de pasăre de la firmele pe care le știu prea bine (Agricola Bacău și Fermador, acestea le prefer)
- la a doua comandă am dorit 5 pliculețe de piper alb măcinat Cosmin. Am primit 4 plicuri de piper și unul de zahar vanilat Galeo. Cred că a fost o greșeală, cineva, în market, a pus pliculețul de zahăr vanilat la piper iar livratorul a luat 5 plicuri fără să verifice. Nici eu nu am văzut decât după 2 săptămâni, când voiam să umplu solnița pentru piper (dacă are altă denumire, spuneți-mi, pipărelniță?), și am dat peste plicul de zahăr vanilat. Nu m-am supărat, chiar mi s-a părut amuzant. Dar totuși e o scăpare :)
- tot la a doua comandă am vrut 500 g de salată de vinete vrac. Imediat după ce a venit marfa acasă, am desfăcut caserola și am cântărit conținutul. Erau 463 g, nu 502 cât scria pe etichetă. Bun, o mică țeapă, a doua oară nu mai comand pe net nimic vrac, totul doar ambalat și precântărit. Nu am făcut caz de asta, nu am zis nimic, doar învăț din propriile greșeli.

Dar atenție! Dacă nu specificați, livratorul vă pune marfa în sacoșe așa cum o ia de la raft: șosetele peste carne, ketchup, mâncare de pisici, etc. Adică trebuie spus ceea ce vreți ambalat la pungă și cum să fie marfa organizată pe sacoșe: carnea la carne, pâinea și produsele de patiserie/cofetărie într-o altă sacoșă, produsele non-alimentare într-o pungă separată, și așa mai departe. Dar cred că asta depinde și de livrator. Uneori e femeie, care știe ce și cum cu shoppingăreala, alteori este un bărbat, de la care nu ai prea mari așteptări în materie de organizare a mărfii (nu aruncați cu roșii ! :D așa v-a lăsat Creatorul, n-avem ce face!)

La a treia comandă a fost totul perfect. Per total 4,5 stele din 5 aș da livrării Bringo la domiciliu, din punctul meu de vedere și pentru că sunt mulțumită de ei, dau vestea mai departe.

Tu ai auzit de Bringo? Dacă da, lasă un comentariu cu experiența ta despre ei. Mulțumesc!


Imagine de Alexas_Fotos de la Pixabay


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin tweet











12 comentarii:

  1. Sigur că am auzit de Bringo, ba chiar am vrut să comand și eu cu ajutorul lor de câteva ori, numai că ba am fost nemulțumită de costurile de livrare, ba că erau disponibile prea multe produse, ba că nu aveau curieri disponibili pe zona mea. Așa că am rămas doar cu gândul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E curios ce spui, Bringo nu livreaza dintr-un oras in altul, ci doar in acelasi oras, deci cum adica sa nu aiba curieri??? Sunt masinile lor, sau masina, o fi una singura, care vine, de la marketul din orasul tau, nu din alta parte.

      Ștergere
  2. Nu am auzit de ei pana acum, dar cred ca voi apela la servicii lor in curand.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am auzit de ei, dar momentan nu am comandat prin ei. Cel mai probabil de sarbatori o voi face pentru a evita aglomeratia din magazine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am auzit de ei până acum. Mă bucur că ai avut o experiență plăcută cu ei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am comandat și eu prin Bringo de câteva ori. Are, într-adevăr, avantaje și dezavantaje. Pe mine mă ajută că îmi salvează din timp, transport, au și tot felul de promoții cu transport gratuit, însă e neplăcut când primești cantități diferite de cele comandate, de exemplu. Overall, sunt mulțumită.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa stii ca am fost tentata de vreo doua ori sa comand prin Bringo, dar nu stiu ce m-a retinut. Totusi, vad ca experientele tale sunt in mare parte pozitive, asa ca o sa le dau si eu o sansa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Chair n-am auzit de ei. Prima data cand am citit titlul articolului m-am gandit cu totul si cu totul la altceva!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am auzit de Bringo doar ca pana acum nu am comandat de la ei. Oricum ar fi, mi se pare o idee geniala sa poti sa comanzi de acasa tot ceea ce ai nevoie

    RăspundețiȘtergere
  9. Am incercat o gramada de servicii de livrare la domiciliu in perioada asta si nu prea m-a impresionat niciunul. O sa il incerc si pe acesta, poate am noroc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar costa 20 de lei transportul ca la o firma de curierat desi e vorba de firme de transport din orasul tau. De aceea eu fac comenzi de cateva sute bune de lei, ca sa merite transportul. Care ar fi fost pe jumatate daca m-as duce pe jos la Carrefour si m-as intoarce cu un taxi acasa. Dar nu as putea sa cumpar zeci de kile de produse, asa cum o fac pe net :)

      Ștergere
  10. La mine în zonă nu sunt disponibile astfel de servicii, ci doar în orașele mari și aglomerate. Poate vor fi și aici în viitor.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.