sâmbătă, 17 iulie 2021

Ce am mai văzut pe Netflix (2)

Ce am mai văzut pe Netflix (2)
Jocul / The Game

1. Jocul. Thriller 1997, cu Michael Douglas și Sean Penn. Un film foarte bun, la care se adaugă un joc foarte bun al marelui Michael Douglas. Ca să nu dau spoilere - pentru că e un film care merită din plin văzut, o să spun doar atât: Jocul este o farsă a la Daniel Buzdugan oferită de ziua unui magnat bancar chiar de către fratele său, însă o farsă care este dusă la cu totul alt nivel și în care lucrurile ar putea scăpa urât de sub control în orice clipă, de la un moment dat încolo.

Ce am mai văzut pe Netflix (2)


2. Van Helsing. Serial, 2016-2021. Sezonul 5 și ultimul, cel puțin așa se vede de la mine. Aventuri, vampiri, întoarceri în timp, vindecări instantanee și învieri din morți, magie de toate culorile. O contesă Bathory, palidă corespondentă a contesei din realitatea transilvană a Evului Mediu (sec. 16-17) și o luptă între bine și rău foarte alambicat și aiuristic pusă în scenă în ultimele două sezoane ale serialului. Și cât de bun fusese începutul!

Ce am mai văzut pe Netflix (2)
Bucatareasa din Castamar

3. Bucătăreasa din Castamar. Serial spaniol, 2021, un singur sezon. Și din câte bănuiesc, nu va avea o continuare pentru că nu văd de ce ar avea, serialul se încheie frumos în finalul sezonului. De epocă, acțiunea se petrece în Madridul secolului 18 și este povestea unei femei care datorită unei traume nu poate să suporte să iasă din casă. Ea devine bucătăreasa ducelui de Castamar, grande de Spania, rămas văduv în împrejurări ciudate și ajunge să dea peste cap viețile tuturor, inclusiv a ei, punând totul pe un făgaș mai normal.

Unii zic că acest serial se poate compara cu sofisticatul Downton Abbey. Da, însă doar în câteva pasaje minore unde niște lucruri seamănă izbitor de mult, dar ăsta e un fleac pe lângă acțiunea principală care nu are nimic de-a face cu numitul serial britanic. Însă pentru publicitate, merge comparația. Cine vede serialul, știe dacă e sau nu e un alt fel de Downton Abbey.

Ce am mai văzut pe Netflix (2)
Armata celor morti

4. Armata celor morți. Film american 2021 cu zombie. Părerea mea e că după ce vezi mega serialul The Walking Dead, nimic nu mai merge pe tema asta, mie filmul Armata celor morți nu prea mi-a plăcut, adică aveam alte așteptări. Pe imdb.com are un rating de 5,8 în acest moment dar eu i-aș da și mai puțin. Și cică urmează un sequel. Mă rog, dacă nu aveți ce face, puteți să vă uitați, dar așa, pe repede înainte la viteză dublă sau triplă, că nu merită pierdut timp mult cu el.

Ce am mai văzut pe Netflix (2)
Vincenzo

5. Vincenzo. Serial polițist coreean, 1 sezon, 2021. Vincenzo Cassano este un avocat originar din Coreea care trăiește o vreme în Italia și lucrează pentru un mare mafiot. Când acesta moare, el pleacă înapoi în țara lui, dar pentru că a răzbunat foarte urât moartea șefului său, mâna lungă a mafiei italiene îl ajunge din urmă. Bun serialul, cu vendete la care nici nu te gândeai, de acțiune, cu mult suspans. Aud că se pregătește sezonul doi.

Ce am mai văzut pe Netflix (2)
Comisarul Grom

6. Comisarul Grom. Ciuma. Film rusesc 2021. Inspirat din comics-uri rusești și acum aflu și eu că rușii au reviste cu benzi desenate și super-eroi ca americanii. Comisarul Grom este despre un fost polițist care devine super-erou așa, un pic dincolo de jumătatea desfășurării acțiunii, ca să-i pedepsească pe cei care scăpau de mâna legii prin mită. Recunosc că nu m-a captivat așa de tare filmul, în special pentru că mă deranjează auditiv limba rusă (dar nu-mi place nici să aud engleză și să văd o mimică diferită a buzelor) încât e posibil ca acțiunea să nu fie ce am înțeles eu din ea. N-am avut nici răbdarea să-l văd până la capăt, poate că este mai bun decât mi s-a părut mie.

7. Pasiune în orașul înghețat. În engleză se numește Silver skates/Patinele de argint. Film rusesc, de epocă, 2020. Are acțiune, eroii principali sunt niște băieți care tâlhăresc lumea aristocrată pe patine, dar filmul este o poveste frumoasă de dragoste, până la urmă. Pentru copiii mici și mari deopotrivă.

Ce am mai văzut pe Netflix (2)


8. Lupin. Serial polițist, francez, 2021, 2 sezoane până acum. Un serial bun, chiar bun. Assane Diop este, de fapt, hoț, dar îl are drept mentor pe hoțul gentilom Arsene Lupin, personajul unei serii celebre de romane polițiste. Mai mult, nu am ce să vă spun decât că dacă veți urmări cele două părți, n-o să vă pară rău. Acțiune, travestiuri, întorsături ingenioase de situații, comedie, dramă, de toate bune și ingenios înlănțuite.

9. Vara întunecată, Black summer. Serial american cu zombie, 2019, 2 sezoane până acum. Repet ce am zis mai sus - după TWD nimic nu merge. Primul sezon a fost mai inteligibil, dar cel de-al doilea o tot lungește prezentând aceleași întâmplări din perspective diferite și asta pe parcursul mai multor episoade. Iar acțiunea oricum bate pasul pe loc. Nu am reușit să-l văd până la capăt, la sezonul doi mă refer. Dar mă voi strădui, cât de cât.

Ce am mai văzut pe Netflix (2)


10. Lucifer sezonul 5 partea a doua. Și aici nu știu ce aș putea să spun în plus față de alți fani. Dacă zic că este al doilea serial pe care l-am văzut din nou în toată viața mea? Se pune? Adică mie asta mi se întâmplă foarte rar, așa de mult îmi place. Primul pe care l-am reluat de drag este Străina/The Outlander. Serial american, polițist în fond, cu accente biblice foarte ingenios interpretate, în formă. Diavolul, adică Lucifer Morningstar, vine pe Pământ și, nah!, ce să vezi? se îndrăgostește de Chloe Decker, detectiv în LAPD (dep. de poliție din Los Angeles). Și cum iubirea învinge totul.... nici diavolul nu mai este ce era odată! Și dacă Lucifer ar fi așa cum îl portretizează serialul, zău că lumea asta ar fi cea mai bună și dreaptă și frumoasă dintre toate!

surse foto: amazon.com , imdb.com , tvmania.ro, cinemagia.ro , dramamilk.com , rbth.com , pinterest , buradabiliyorum.com

despre alte seriale și filme Netflix AICI


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin











6 comentarii:

  1. Cred ca ma voi uita si eu la Jocul. Pare singurul care ma atrage.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ooo, ce de recomandari misto! Am pus cateva pe lista, nu am vazut niciunul.

    RăspundețiȘtergere
  3. La Lucifer m-am uitat și eu! Este super serialul, face parte din preferatele mele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am vazut si eu Lucifer. As vrea sa ma uit la Lupin, am tot auzit de el. Acum am vazut Dynasty, un serial tare catchy cu drame-intrigi. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Simona Schwab
    Filmele si serialele de acum mi se par oribile de multe ori, nu pot sa mint. Mentionarea filmului cu Michael Douglas m-a dus cu gandul la vremuri mao bune...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar toate? :) fireste că fiecare are unul sau cateva genuri preferate, nici mie unele filme si seriale nu-mi plac, dar asta nu inseamna ca le arunc pe toate la gunoi.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.