duminică, 25 iulie 2021

Corpuri de iluminat de la eorion.ro

Corpuri de iluminat de la eorion.ro

Iluminatul dintr-o cameră nu face parte doar din decor; poate afecta totul, de la programul de somn până la capacitatea creierului de a absorbi, reține și procesa informații. Deci, este de înțeles că vrei ca în casa ta, locul în care probabil îți petreci o mare parte din viață, dacă nu cumva chiar cea mai mare, să fie luminată corespunzător. Însă chiar și așa, tot ai mai multe opțiuni diverse pentru a alege!

Tipuri de iluminat interior


Anumite tipuri de iluminat au un scop specific și, atunci când vine vorba de casa ta, vrei tipul potrivit, în funcție de scopul camerei tale. Pentru a optimiza iluminarea casei, luați în considerare mai întâi modul în care utilizați fiecare cameră.

În general, funcția de iluminare se încadrează în una din cele trei categorii: ambient, focus și accent.
  • Iluminarea generală sau ambientală acționează ca iluminarea generală a unei camere, în sensul că lumina se împrăștie în mod egal în toată camera dintr-un punct de regulă situat central, pe tavan. Pentru acest tip de iluminare se folosește un candelabru, o lustră tip pendul, iluminat cu șină, bandă sau aplice de perete pentru a crea lumina ambientală care să umple camera.
  • Al doilea tip de iluminare se referă la o zonă de lucru sau de lectură. Trebuie ca această iluminare să fie mai strălucitoare decât cea ambientală, astfel încât contrastul să concentreze lumina în zona specificată. Lămpile de birou și luminile de bucătărie de sub tejgheaua dulapului sunt opțiunile cele mai comune obișnuite de iluminare a sarcinilor. Dar pandantivele și iluminatul pe șenile pot fi folosite și pentru iluminarea de tip focus, dar depinde și de puterea becurilor de care dispuneți.
  • Iluminarea de accent pune în evidență o anumită zonă, cum ar fi o operă de artă sau o bibliotecă. De obicei creează umbră în jurul obiectului pentru un efect dramatic. Lămpile de perete sau lampadarele sunt corpuri de iluminat de accent cele mai utilizate.

Pentru a vă lumina în mod corespunzător camerele folosind aceste tehnici, luați în considerare modul în care veți utiliza fiecare cameră și dacă există ceva pe care doriți să-l accentuați în cameră. Se recomandă să începeți cu iluminarea ambientală, apoi să luați în considerare iluminarea de tip focus și accent. Iar dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, luați în considerare aceste sugestii generale, cameră cu cameră:

Camera de zi: pe lângă lumina ambientală, având în vedere că în living există o bibliotecă, tablouri sau alte elemente de decor, se sugerează utilizarea unei lumini de accent într-un colț al camerei, care să arunce lumina către peretele cu biblioteca sau cel cu decorul ales. Lumina trebuie să se concentreze pe un obiect, cum ar fi o piesă de artă sau de mobilier cu un aspect decorativ evident. În acest scop o lustră pendul acoperă foarte bine nevoile unui living modern sau clasic cu accente de culoare și zone de socializare bine iluminate.

Corpuri de iluminat de la eorion.ro


Bucătăria: adăugați lumina ambientală pe tavan, apoi adăugați o iluminare mai mică, de tip focus, pentru a ilumina spațiul de lucru. Dacă este posibil, chiuveta este, de asemenea, un loc bun pentru a adăuga un plus de lumină artificială.

Dormitorul: în mod obișnuit se recomandă să aveți iluminat pe noptieră, în afară de o plafonieră de ambient. Unii specialiști recomandă să îndreptați lumina departe de pat sau să puneți aplice deasupra patului, pe perete, al o anumită distanță. În funcție de preferințe, veioza poate fi cu abajur sau de tip spot-on, pentru cei cărora le place să lectureze ceva înainte de culcare.

Corpuri de iluminat de la eorion.ro


Baia: iluminatul băii se rezumă la o aplică de tavan sau de perete dar și la o iluminare corespunzătoare a oglinzii, de aceea se ia în considerare iluminarea oglinzii pe ambele părți. Eu vă propun o bandă cu becuri LED cu care să înconjurați oglinda pe trei laturi, laterale și în partea de sus. Aceeași bandă se potrivește și la oglinda măsuței de toaletă din dormitor, dacă spațiul vă permite această piesă de mobilier.

Corpuri de iluminat de la eorion.ro


Dacă modelele de corpuri de iluminat recomandate de mine v-au plăcut, puteți răsfoi paginile virtuale ale magazinului online eorion.ro ca să vedeți mult mai multe produse de acest fel sau accesorii, iar pentru cei din Baia Mare, puteți vizita magazinul Orion & GDS Electrics SRL din Bd. București nr. 108, tel: 0262 218357 sau 0744 626201.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin








5 comentarii:

  1. Și mie mi-ar plăcea să îmi schimb corpurile de iluminat din casă! Voi arunca o privire la ei ca să văd ce găsesc în concordanță cu designul interior al casei noastre. Mulțumim!

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa întru sa vad și eu ce alte modele mai au pe site.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici nu ai idee cat am umblat pana sa achizitionez corpurile de iluminat pentru noua noastra casa. In final am optat pentru cele de la Ikea, deoarece le puteam compune cum aveam nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Au niste modele tare frumoase. Am pus si eu ochii pe cateva pentru sufragerie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place sa am cat mai multa lumina in casa s compensez cu corpuri de iluminat puternice atunci cand dispare lumina naturala

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.