duminică, 12 septembrie 2021

Cum se alege o husă de tabletă

Cum se alege o husă de tabletă



Aș pune pariu că mulți dintre voi nu aleg husa pentru tabletă sau telefon decât după mărime și eventual, preț. Însă lucrurile stau puțin altfel dacă într-adevăr ne dorim o husă eficientă din mai multe puncte de vedere, durabilă și rezistentă. Pentru a-ți proteja în mod adecvat dispozitivul, ai nevoie de o carcasă robustă cu un ecran protector încorporat. Încadrate în plastic, ecranele încorporate lasă displayul tabletei vizibil în totalitate, în timp ce carcasa robustă menține totul în siguranță. Securitatea este o preocupare de top atunci când vine vorba de folosirea intensivă a unei tablete în spațiul public.

De la husele rezistente care protejează împotriva loviturilor și căderilor până la husele impermeabile complet submersibile, există multe huse pentru tablete din care să alegi. Dar de unde știi care se potrivește cel mai bine nevoilor tale dacă nu analizezi situația mai în detaliu?
Iată opt lucruri de luat în considerare și modul în care ele te pot ajuta să alegi exact ceea ce dorești.

1. Rezistență


Indiferent cât de atenți sunt proprietarii de tablete, se întâmplă accidente, adesea în momentele cele mai nepotrivite. O carcasă robustă poate aduce economii mai ales la costurile de reparare sau înlocuire a dispozitivului. Majoritatea carcaselor sunt certificate și testate să reziste la lovituri medii sau căderi de la cca 1,5 m ceea ce înseamnă că ele pot să protejeze la șoc dispozitivul din interior.

2. Suport


Suporturile pentru tablete pot ajuta utilizatorii să se simtă confortabili. Montarea unei tablete și afișarea acesteia la înălțimea capului reduce foarte mult efortul de a sta într-o poziție care să permită vizualizarea ecranului fără probleme și în mod clar elimină disconfortul de a ține gâtul strâmb și de a avea o postură greșită. De când folosesc un asemenea suport, stau seara înainte de culcare chiar în pat ca să văd serialele mele preferate.

Dacă ai nevoie doar de o asemenea husă de tabletă, atunci una clasică, simplă, precum această husă Lenovo de la marketbox.ro cu închidere magnetică și cu protecție anti-șoc, anti-zgârieturi și anti-murdărie, probabil că îți este de ajuns. Dar dacă folosești tableta în condiții mai deosebite, nu doar acasă și la birou, unde oricum device-urile tale sunt în siguranță, atunci citește în continuare.

Cum se alege o husă de tabletă

3: Rezistența la intemperii


Multe tablete populare nu sunt rezistente la apă și nu sunt impermeabile. Dacă ai nevoie să utilizezi tableta într-un mediu foarte umed ori sub capriciile vremii (iubitorii de drumeții montane, salvamontiștii și cei care lucrează la stații meteo în munți știu ce spun eu aici) au nevoie de o husă de tabletă rezistentă la apă, însă dacă pe piață la noi așa ceva este dificil de procurat, atunci ar trebui să luați în calcul achiziționarea unei soluții impermeabile, ceea ce este o opțiune mai bună decât folosirea tabletei cu o husă normală.

4. Husa cu tastatură


Unii utilizatori, așa ca mine, preferă să folosească tableta atât pentru aplicațiile sale mobile cât și în loc de laptop, însă pentru cea de-a doua funcție, eu, una, am nevoie de o tastatură obișnuită, nu de una digitală, care mi se pare potrivită doar pentru mesaje scurte, nu pentru a scrie articole pe blog, de exemplu. Și atunci marketbox.ro vine cu o ofertă de nerefuzat: husa pentru tabletă cu tastatură iluminată. În acest fel pot să scriu și în condiții de iluminare slabă ca să nu-mi deranjez colegul de cameră care doarme, și dacă sunt în autocar într-o excursie prin lume sau dacă undeva, în noapte, mă aflu într-o sală de așteptare doar cu o lumină de veghe. Pentru cei ca mine, cu microbul călătoriilor la pachet cu cel al socializării și blogăritului, o astfel de husă este ideală.

Cum se alege o husă de tabletă


5. Protecții de ecran


Chiar dacă ecranele digitale continuă să se îmbunătățească, acestea reprezintă, de fapt, una dintre cele mai fragile părți ale unei tablete. Cele mai multe ecrane sunt realizate din sticlă specială care previne zgârieturile, dar nu și crăpăturile sau ecranul spart în cazul în care tableta ar cădea. Pentru a-ți proteja în mod adecvat dispozitivul, ai nevoie de o husă robustă cu ecran protector încorporat. Încadrate în plastic, protecțiile pentru display absorb impactul, în timp ce carcasa menține totul în siguranță.

6. Securitate


Securitatea este o preocupare de top atunci când vine vorba de folosirea tabletelor în spațiul public. Cum poate utilizatorul să își acceseze ușor tableta dacă se află la piață sau într-un spațiu aglomerat, cu oameni de toate categoriile, dar să împiedice hoții să i-o fure? Există și huse de tabletă cu dispozitiv de blocare, format dintr-un cablu scurt de care tableta este fixată în geantă sau de cureaua utilizatorului. 

7. Accesibilitatea porturilor


E bine să fii foarte atent la acest aspect, deoarece unii producători de huse blochează anumite porturi, sau deschiderile porturilor sunt prea mici pentru cablurile de piață. Rezultatul? Porturi inaccesibile care fac husa inutilă. Husa tabletei tale trebuie să aibă accesibilitate completă la porturi și butoane, dar să protejeze butoanele de volum și mufa de alimentare.

8. Materiale


Deși este posibil să nu pară important, materialele pot afecta totul, de la performanța carcasei până la starea de sănătate a utilizatorului. Cele fabricate din două materiale principale, silicon și policarbonat, nu conțin substanțe chimice toxice. Așadar este important de știut din ce este alcătuită husa tabletei tale.

Așadar, fă-ți timp să găsești exact husa potrivită nevoilor tale!



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin






15 comentarii:

  1. Stiu din propria experienta, cat de importanta este o husa pentru gadget-uri:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Husa cu tastatura mi se pare cea mai practica, pentru ca poti lucra mult mai repede de pe ea, sau e valabil doar in cazul meu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i? Si eu mi-o doresc, exact pe aia cu tastatura luminoasa!

      Ștergere
  3. Tableta nu am avut niciodata, dar pentru telefon mereu am cautat o husa buna, m-a scapat de multe necazuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. e destul de greu sa gasesti o husa buna, conteaza foarte mult materialele folosite. cred ca cele cu tastatura sunt foarte practice

    RăspundețiȘtergere
  5. Am cumparat doua husa in ultimul an si cred ca voi mai lua una pe viitor. Mersi frumos pentru recomandari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dacă pentru telefon aveam ceva cunoștințe, despre husa de tabletă nu știam nimic.
    Și, poate nu ar fi fost așa important, dar intenționez să-mi iau o tabletă.
    Cu alte cuvinte, voi ține cont de recomandările tale. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. A mea tocmai s-a distrus și sunt în căutarea uneia la fel de rezistenta, dar să poată fi si suport.

    RăspundețiȘtergere
  8. O husa aleasa bine este de mare ajutor pt dispozitivele noastre. Voi tine cont de ce ai spus❤❤👌

    RăspundețiȘtergere
  9. Sotul meu e pasionat de gadget-uri, asa ca se ocupa el de tot ce e necesar in aceasta zona. Adevarul e ca se pricepe mai bine decat mine...

    RăspundețiȘtergere
  10. O husa cu tastatura mi-ar fi tare utila. Am sa caut si eu una ca sa-mi usureze munca

    RăspundețiȘtergere
  11. Super multumesc de recomandare. A venit exact cand trebuia :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu am renuntat la husa pentru tableta pentru ca o folosesc pe post e-book acum :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Mereu mi se intampla accidente asa ca de fiecare data apelez la huse pentru tableta ca sa evit incidente. Util articolul tau

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte interesante informatiile... Pentru mine, cumpara mereu sotul meu.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.