duminică, 15 mai 2022

Eurovision 2022 - cârcoteli, scandaluri, eliminări pe șest

Eurovision 2022 - cârcoteli, scandaluri, eliminări pe șest



Anul ăsta m-am uitat și eu pe youtube (că nu știu de ce, tv-ul meu nu are nici TVR1 și nici TVR internațional) să văd Eurovisionul, și am stat cu ochii pe ecran până pe la 2 jumate dimineața. Sincer, nu mi-a plăcut nicio piesă în afară de #Llamame. Nu sunt eu mare patrioată și naționalistă cu atât mai puțin, însă îmi plac piesele dansante și ritmate, cu un spectacol ok în completare. O să zic aici că din ultimele 25-30 de ediții nu mi-au rămas întipărite în memoria muzicală decât #Tornero (Mihai Trăistariu 2006) și My number one (Helena Paparizou, 2005). Adică melodii dansante și ritmate, cum ziceam.

Nu că nu ar mai fi fost și altele, dar nu au rămas agățate nicicum de mintea mea. Altfel, ce să zic? Pe scenele Europei s-au perindat multe nume care au rămas necunoscute și după concurs, lălăite, lungite și scremute, fără sare și piper pe care nu ai răbdare să le asculți mai mult de jumătate de minut, multe exagerări gen măștile de câine? dragon? din spectacolul de aseară (la Elveția era?), sau fracul cu crinolină din pene de struț, costumație grea de peste 50 de kile - citesc pe net - a solistului din Australia, care nu am înțeles nici de ce a venit mascat pe scenă, că arată chiar bine de tot!, un șir nedefinit de excentrici (vezi Conchita Wurst, 2014), sau trupe care vin costumate precum capra de Anul Nou, urlă în microfon și țopăie crăcănându-se pe scenă și imitând ceva hominizi semi-sălbatici din preistorie. Mai pe scurt, un lung șir de glamour și kitsch care nu se distinge decât printr-un amalgam zornăitor de zgomot, lumină și culoare, dar care trece prin concurs mai efemer decât fluturii atrași de magia unui bec aprins.

Deci, luăm locul 18, foarte jos și nemeritat, zic eu și nu doar eu. Sigur, am înțeles de mult că, totuși, voturile se manipulează acolo sus, ca să nu iasă pe primul loc o țară care nu are resurse de a organiza un Eurovision. Bun, deci m-am liniștit, noi nu vom fi niciodată primii, oricât de buni am putea fi la un moment dat. Și mă așteptam să iasă Ucraina pe primul loc, chit că melodia aia nu-mi place deloc și chiar dacă ar fi tra-lă-lăit 3 minute pe scenă fără să facă nimic altceva - deși mă întreb ce resurse vor avea ei la anul să poată organiza un astfel de concurs, dacă la anul va mai exista o Ucraină!
 
Eurovision 2022 - cârcoteli, scandaluri, eliminări pe șest

Dar stați, citesc pe net că #nușce for superior al #Eurovision a primit cereri de la public să-i descalifice pe ucraineni pentru mesajul politic din finalul piesei, pentru că este interzis de regulament. Dacă e așa, atunci și Moldova ar trebui descalificată, pentru toată piesa lor politică de la cap la coadă! Și toți cei care au zis la finalul interpretării ceva de genul Slava Ukranini sau au avut steaguri ale Ucrainei pe instrumente, nu așa e corect? Aaaa, nu, cică forul sus-pus nu descalifică pe nimeni pentru că mesajele alea erau umanitare, nu politice. Nu mă înțelegeți greșit, susțin Ucraina și nu sunt de acord cu războiul, dar ce se întâmplă la Eurovision nu e cușer!

Și mai citesc tot pe net că juriile din 6 țări au fost deja descalificate de mult, de la semifinala a doua, iar voturile au fost citite de cineva căruia i s-a transmis o listă cu voturi puse cum au vrut organizatorii. Cică acele țări (Polonia, Azerbaidjan, San Marino, România, Georgia și Muntenegru) ar fi vrut să manipuleze votarea juriului. Daaaaa! Păi noi nu avem voie să votăm Moldova și nici ei pe noi (de aceea a apărut că nu a votat-o deloc juriul nostru), dar scandinavii și UK au voie să se susțină ei între ei! Adică, așa cum ar zice George Orwell, unii sunt mai egali ca alții. Și ca să fie totul murdar până la capăt, abia azi, la cca 12 ore de la terminarea concursului, oficialii Eurovision au anunțat acest fapt.

Ce să mai zic?! Începe să-mi fie poftă de niște lămâie când aud de acest concurs. Chiar nu merită atenția și efortul de a sta o bucată de noapte să-l vezi. Că de votat, nu mă prinde nimeni să votez, că nu sunt sigură că votul meu ajunge la cântărețul votat de mine.

În final, ce spun internauții britanici despre concurs (texte preluate din presă):

"Este timpul ca BBC să retragă finanțarea acestei farse. Nu-mi pasă că Marea Britanie a venit pe locul doi, aș fi simțit la fel dacă am fi venit ultimul. Un șobolan ar fi putut strănuta într-un microfon și Ucraina ar fi câștigat."

"Cântec groaznic care va ajunge în uitare (despre melodia Ucrainei). Nu talentul a câștigat, ci politica. Se știa de la început. Sam Ryder ar fi trebuit să câștige."

"Mi-am pierdut tot respectul pentru unul dintre concursurile mele muzicale preferate. Este păcat că politica trebuie să decidă chiar și un concurs ca acesta. Scuze, Regatul Unit și Spania au fost jefuite în fața milioanelor de telespectatori."



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin








7 comentarii:

  1. Niciodată nu m-am atras Eurovisionul. E bine că nu mi-am pierdut timpul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu de ce niciodata nu am avut incredere in voturile de la acest concurs. Pacat pentru cei care muncesc si se implica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare fun sa ma uit la Eurovision, indiferent de rezultate. Mi-au placut mai multe melodii. Cea cu Banana de la Subwoolfer m-a amuzat mult!

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa recunosc ca n-am mai urmarit de cativa ani Eurovision pentru ca in fiecare an castiga o tara care nu avea nici o legatura cu piesa cea mai buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Soțul e mare amator, eu ma uit doar sa vad cine a câștigat, mereu sunt discuții indiferent cine ar câștiga.

    RăspundețiȘtergere
  6. M-am uitat si eu la Eurovision si m-am umplut de nervi. Mi se pare atat de aiurea modul in care se acorda notele incat nici nu-mi vine sa ma mai uit de acum. Melodia noastra chiar mi-a placut mult

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am urmarit competitia, am vazut doar reportajele si articolele ulterioare.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.