duminică, 10 iulie 2022

Aripi frânte, ep. 1-10 rezumat

Aripi frânte, ep. 1-10 rezumat




Aripi frânte episodul 1

Nefise și copiii ei caută de mâncare prin resturile rămase de la negustorii din bazar și acasă pregătesc o masă din acele legume. Situația familiei este disperată. Nefise este în prima ei luna de lucru și, pentru că femeia la care o lăsa pe fata cea mică nu mai vrea s-o primească, deoarece nu și-a primit banii, pleacă la serviciu cu tot cu fată.

Nefise lucrează la un restaurant, la bucătărie. O ascunde pe micuță într-un dulap, însă acolo era o capcană de șoareci și fata își prinde mâna încercând să ia bucata de cașcaval, apoi începe să țipe. Patronul vine imediat și, drept consecință o concediază pe Nefise, fără să-i dea nici un ban pentru perioada lucrată. Dar copiilor ei le este foame și ea se întoarce seara la restaurant ca să umple o sacoșă cu produse alimentare chiar sub ochii patronului, apoi fuge spre casă.

În acest timp, în oraș are loc o ceartă între niște oameni de afaceri și o cursă nebună de mașini. În apropierea cartierului unde locuiește Nefise, mașinile opresc, iar cel urmărit, Muzaffer, este înjunghiat de către unul din rivali, care îi ia o geantă cu documente din mână. Nefise tocmai trecea pe acolo iar omul cere ajutor. Nefise îi pune o eșarfă peste rană ca să nu piardă prea mult sânge și cheamă salvarea, apoi pleacă imediat din zonă. Ajuns la spital, Muzaffer crede că asistenții de pe ambulanță ar putea ști cine a fost femeia care l-a ajutat, dar ei nu văzuseră pe nimeni la locul unde l-au găsit rănit.

A doua zi, Nefise o sună pe cumnata ei, Azime, o femeie lipsită de scrupule, ca s-o ajute cumva, nu știe nici ea cum. Însă cumnata găsește o oportunitate de a face mulți bani pe seama lui Nefise și discută cu o familie înstărită s-o ia pe Aysun, fata cea mică, s-o crească, bineînțeles în schimbul unui plic gros cu bani. Nefise este cumva pusă în fața faptului împlinit, pentru că Azime nu-i spune cine sunt cei doi soți, dar când înțelege despre ce este vorba, se opune și reușește să-i alunge. Acum cumnata este foarte furioasă și îi spune să nu-i mai ceară niciodată ajutorul dacă e așa de proastă.

Zeynep, fata cea mare, merge cu prietenul ei, Ahmet, la firma lui Muzaffer să livreze niște produse și din greșeală sparge o vază zgâriindu-se la mână. Unul dintre șefi, Onur, o vede și o duce la spital. Când ea se dă jos din mașină, lănțișorul cu pandantiv pe care îl avea de la Ahmet se desface și cade, fără ca ea să observe.

Azime lucrează acasă la Muzaffer, care are o logodnică, Tuba, și urmează să se căsătorească cu ea. Dar cumnata descoperă că Tuba are un copil de care Muzaffer nu știe și le strică celor doi relația aducând copilul în casă și spunând ca Tuba este mama lui. În plus, ea este concediată și de la firmă, unde era plătită să pozeze ca imaginea companiei.

Acasă la Nefise necazurile curg. Proprietăreasa o anunță că trebuie să plece de urgență unde or ști și să elibereze casa pentru că urmează să fie demolată. Zeynep lucrează alături de prietenul ei la magazinul tatălui acestuia, dar niște bătăuși întâlniți cu o seară înainte vin și distrug magazinul, și astfel relația dintre Ahmet și tatăl său se deteriorează, deoarece acesta o consideră vinovată pe fată pentru stricăciuni.

Aripi frânte episodul 2
Oferta care a surprins-o pe Nefise

Muzaffer îi face o ofertă surprinzătoare lui Nefise. Azime, care ascunde faptul că este rudă cu Nefise, miroase oportunitatea de a face bani și, ghicind intențiile lui Muzaffer, o obligă pe Nefise să-i împărtășească un secret... În timp ce este ocupată să-și hrănească copiii, Nefise se trezește într-o conjunctură complet diferită, deși nu și-a dorit-o. În plus, Zeynep încearcă să-și protejeze frații, dar evoluții neașteptate devin tot mai amenințătoare pentru siguranța și stabilitatea familiei.

Aripi frânte, episodul 3
Surpriza în așteptarea copiilor

Experiențele lui Aysun au rănit profund întreaga familie. În aceste zile grele, Ahmet n-o părăsește pe Zeynep și pe frații săi. Onur, pe de altă parte, se apropie pas cu pas de Zeynep în fiecare zi. Cu toate acestea, Ahmet, căruia nu-i place că Onur se află mereu în preajma lui Zeynep, caută o confruntare cu acesta.

Nefise se pregătește pentru noaptea cea mare pentru copiii ei. Tuba, fosta logodnică a lui Muzaffer, care este la curent cu viața fostului logodnic, pune la cale un plan diabolic pentru a o denigra pe Nefise în fața tuturor. Acest plan are ca scop să-l despartă pentru totdeauna pe Muzaffer de Nefise. În mahalaua unde locuiesc Zeynep și frații săi vine decizia de demolare. Acum copiii găsesc o soluție temporară, să meargă la locul unde lucrează mama lor. Cu toate acestea, când ajung la vilă, vor experimenta un alt mare șoc la care nu se așteptau niciodată.

Aripi frânte, episodul 4
Oferta neașteptată

Copiii află adevărul pe care îl ascunde mama lor și sunt devastați. Ahmet le aranjează un loc unde să stea. Cu toate acestea, soluția lui Ahmet provoacă o ruptură și mai mare între el și tatăl său, care era deja supărat din cauza relației lui cu Zeynep. Indiferent ce se va întâmpla cu Nefise, ea decide să rămână cu copiii și speră să se mute într-o casă nouă. Totuși, Azime nu are nicio intenție să o trimită pe Nefise din vilă. Muzaffer, pe de altă parte, a început treptat să se atașeze de Nefise și hotărându-se brusc, o cere în căsătorie. 

Pe de altă parte, Emel a început să fie geloasă pe Zeynep și pe simpatia tot mai mare pe care i-o arată Onur. Aflând că Onur i-a oferit lui Zeynep un loc de muncă la companie, Emel face un plan pentru a o împiedica pe Zeynep să obțină jobul.

Aripi frânte, episodul 5
Nefise răspunde la oferta lui Muzaffer într-un mod la care nu se aștepta niciodată.

Nefise răspunde ambiguu la oferta lui Muzaffer, lucru la care el nu se așteaptă. Suspectând faptul că atitudinea lui Nefise are o cauză anume, Muzaffer îl desemnează pe Fazil să investigheze. Azime face un plan pentru a-l împiedica pe Fazil să afle adevărul. Nefise, în schimb, vrea să plece de la conac înainte ca secretele ei să fie dezvăluite și să se mute într-o casă în care să poată locui confortabil cu copiii ei, dar o așteaptă o surpriză neplăcută. Având probleme la noul său loc de muncă, Emre îi cere ajutorul lui Zeynep. Zeynep și Onur, acceptă provocarea lui Emre și se întâlnesc față în față cu moartea atunci când se așteaptă mai puțin. Între timp, Nefise se află în mijlocul disperării din cauza unui joc perfid pus la cale de Tuba.

Aripi frânte, episodul 6
Decizia lui Nefise

Planul riscant al lui Tuba de a o alunga pe Nefise de la vilă îl face pe Muzaffer să o iubească și mai mult pe aceasta. Când incidentul care i-a adus pe Onur și pe Zeynep față în față cu moartea se dovedește a fi fost intenționat pus la cale de cineva, Ahmet rămâne singurul care poate fi incriminat. Zeynep, care merge la un interviu pentru un job la companie, se confruntă cu o situație delicată. Acest eveniment îi aduce față în față pe Onur și Muzaffer. Lucrurile se precipită din cauza colierului pierdut de Zeynep și pe care Şengül l-a cumpărat de la Azime. Emre, care nu vrea ca mama lui să se căsătorească cu Muzaffer, apucă pe un drum fără întoarcere în timp ce încearcă să găsească o soluție la problemele sale. Nefise, care nu vrea ca fiul ei să calce pe urmele tatălui, care era hoț de meserie, se află în fața unei decizii care le-ar putea afecta viețile tuturor.

Aripi frânte, episodul 7
Nefise trebuie să facă sacrificii pentru a-și salva fiul.

Când Nefise află despre sarcina lui Tuba, nu știe ce să facă: disperarea o trage într-o parte, iar conștiința în alta. Muzaffer nu crede că Tuba e însărcinată cu copilul său, și, pentru că nu vrea ca Nefise să părăsească vila, îi face o nouă propunere. Pe de altă parte, Tuba și Zerrin pun la cale un plan abil pentru ca Tuba să se poată întoarce la vilă. Emel află că Onur și Zeynep sunt iubiți. Verde de gelozie, ea face o alianță periculoasă cu o persoană neașteptată pentru a-i separa pe cei doi iubiți. Azime joacă un joc crud pentru a-i arăta lui Zeynep că ea și Onur aparțin unor lumi diferite și nu vor putea fi niciodată împreună cu adevărat. Nefise, pe de altă parte, trebuie să facă un mare sacrificiu ca să-și poată salva fiul.

Aripi frânte, episodul 8
Va afla Muzaffer tot adevărul despre Nefise?

Vecina Şengül, care ştie tot adevărul despre Nefise, stă vizavi de Muzaffer. De teamă că totul va ieși la suprafață, Azime intră în panică și folosește o modalitate inedită de a se salva. Zeynep acceptă că ea și Onur fac parte din lumi diferite și ia o decizie radicală. Emel încearcă să-l discrediteze pe Onur și  îi spune lui Ahmet tot adevărul despre Zeynep. Ahmet, care nu vrea s-o piardă, vine cu o ofertă care o va determina pe Zeynep să facă o alegere. Vine ziua nunții lui Nefise cu Muzaffer. Între timp, Emre face o mare greșeală care tocmai stă să fie aflată de toată lumea.

Aripi frânte, episodul 9
Furtul mașinii lui Muzaffer șochează pe toți cei din conac.

Furtul mașinii lui Muzaffer șochează pe toți cei de la conac. Dându-și seama că Emre a furat mașina, Nefise și Zeynep sunt înmărmurite. Muzaffer nu are nicio intenție să lase baltă hoțul care i-a stricat noaptea nunții. Emre, care se răzgândește în timp ce se îndepărtează de conac, nu este conștient de dezastrul care urmează. Apropierea lui Onur de Zeynep o enervează pe Zerrin, care are o altă femeie drept mireasă pentru Onur. Ahmet decide să grăbească lucrurile pentru a nu o pierde pe Zeynep în favoarea lui Onur. În timp ce Zeynep este uluită de propunerea lui Ahmet, Nefise află unele vești devastatoare despre Emre.

Aripi frânte, episodul 10
Zeynep acceptă oferta de ajutor a lui Onur.

Nefise este împușcată într-un eveniment neașteptat și ajunge la spital în stare critică. Zeynep merge să doneze sânge pentru mama sa, apoi îl caută pe micul Emre care a fugit de acasă crezând că frații săi mai mari îl resping. Copilul a ajuns la o autogară și a urcat într-un autobuz, dar ulterior este răpit. Onur o ajută pe Zeynep să-și găsească fratele, însă până la urmă este implicată și poliția iar după câteva întorsături de situație copilul este recuperat. Între timp, Azime are grijă ca Muzaffer să nu afle despre copii că sunt ai lui Nefise, iar Tuba profită de situația femeii și încearcă să se reapropie de fostul ei logodnic. Când Nefise își revine, vrea să-i spună lui Muzaffer tot adevărul despre trecutul ei.

Aceste rezumate se referă la durata unui episod turcesc, de cca 2 ore și jumătate.


a fost: Aripi frânte, prezentare                                     urmează: Aripi frânte, ep. 11-20 rezumat

sursa foto: capturi video de pe youtube



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.