sâmbătă, 4 martie 2023

Bigudiuri cu parafină

Bigudiuri cu parafină
Ca orice femeie - cel puțin așa cred - am în casă tot felul de bigudiuri. Mari, mici, metalice, de plastic cu carcasă, de plastic cu scai (cele mai păguboase, părerea mea! Ultima oară am cumpărat bigudiuri cu scai foarte subțiri ca să stea părul cârționțat mai multe zile, și s-a încurcat atât de tare în scaiul acela încât am fost nevoită să tai câteva șuvițe cu foarfeca!) și bigudiuri cu parafină. De departe, ultimele sunt cele mai bune. Le am din 2010, și atunci am scris despre ele pe vechiul meu blog următoarea postare:

Am un păr bleg. Și mi-e milă de el să-l mai tot stresez cu soluție de permanent, deși astă primăvară mi-am luat din Dublin soluție, însă cum mi-am luat tot de acolo și vopsea blondă, iar părul meu după două aplicări este "blond"-pana corbului, vă dați seama ce avânt am în a-mi pune soluția aia să-mi onduleze podoaba capilară.

Bigudiuri cu parafină

Așa că, văzând-o eu pe colega mea de cameră cu care am stat în excursia din Creta că-și face părul ondulat instant cu bigudiuri cu parafină, l-am pus pe bietu' taică'meu să caute așa ceva prin piață, pe la magazine, după ce eu am colindat tot internetul și nu am găsit de cumpărat online așa ceva. Știind că el se plimbă toată ziua, ba prin pădure după ghebe, ba la piață, ba la Kaufland, că are bicicletă, mi-am zis că nu greșesc dacă-l pun să caute. Și nu am greșit. A găsit.

Rețeta de folosire: se scot carcasele de fixare și se pun în apă bigudiurile, într-un vas care va fi folosit doar pentru ele, pe aragazul aprins până fierbe apa.

După aceea se ia vasul de pe foc, se lasă apa acolo, pentru ca bigudiurile să rămână fierbinți pănâ le montați pe toate, și se pun pe părul uscat care se lasă așa până când se răcesc bine de tot. Părul iese ondulat exact ca și cu bigudiurile clasice de la coafor. Un păr moale ține în ziua respectivă, a doua zi nu prea, dar dacă folosiți spumă de coafat onduleurile țin 2-3 zile.

P.S. - acum bigudiurile cu parafină se găsesc și online, pe emag sau pe alte site-uri de profil.

Bigudiuri cu parafină


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.