joi, 3 august 2023

Leapșa verii


Leapșa verii


Leapșa asta am văzută-o la Mihaela mai demult și am preluat-o pentru că mi-a plăcut. Cine dorește, e liber s-o ia :)

1. Ce îți place cel mai mult vara?

- faptul că este vacanță și că pot dormi cât vreau și când vreau. Că uneori nu dorm deloc toată noaptea și mă uit la filme sau seriale, e partea a doua :D

2. Te bronzezi cu ușurință sau te arzi?

Mă bronzam mai greu, dar nu mă ardeam. Folosesc trecutul pt că nu am voie să fac plajă de prin 1996 (femeile care au avut vreodată tumori necanceroase în zona abdominală inferioară, adică "jos", conform medicilor de modă veche, nu mai au voie să facă plajă toată viața) și am respectat indicația asta medicală cu foarte mici excepții. Într-una din aceste excepții eram în Grecia, am stat cu spatele la soare, pe plaja din Paralia Katerini, vreo 3-4 ore, vorbind cu ghida, că eu merg în excursii organizate de agenții. Totuși am mai intrat și în apă. M-am ars de nu m-am văzut, am consumat toată crema de plajă în 2 zile și am trecut pe iaurt. Grecesc. Nu puteam dormi aproape deloc (cum naiba să dormi pe burtă???) și până prin 2011 când am fost în Spania la Calella, n-am mai stat la soare. Dar și atunci, tot așa, am stat câteva ore, într-o după amiază târziu, în ultima zi înainte de plecarea spre casă. Ca să nu zic că am fost pe riviera spaniolă și n-am făcut plajă deloc. Anul ăsta am repetat experiența la Nisipurile de Aur, Bulgaria. În 2 ore și ceva m-am ars în unele zone de nici acum nu mi s-a decojit toată pielea.

(Știu, unii consideră că mă dau mare că merg în țări străine. Treaba lor ce cred. Eu ultimul concediu în România l-am făcut în 2004, la Saturn, și atât de prost a fost totul, că mi-am jurat să nu mai las niciodată banii hotelierilor români, plini de fițe, nesimțire și mârlănie, goana după bani fără acoperire în servicii fiind bonus. Și mă țin de cuvânt. Ca să nu mai spun că la noi este mult mai scump decât în alte țări - cu banii cu care anul ăsta am avut cazare și all inclusive la 3 stele în Bulgaria 7 nopți, plus transport din București în stațiune, în fața hotelului, și retur, anul trecut am avut doar 5 nopți cu meniu fix 3 mese la Eforie Nord hotel 3 stele. Deci? Merită să faci un concediu în țară? Eu zic că nu)

3. Băutura pe care o preferi.

- apa. Dacă e să fiu la o petrecere festivă, lichior, vin alb dulce, șampanie. În schimb îmi plac cocktail-urile, Cosmo, Metropolitan, Aperol, Sunrise vodka, etc.

4. Mâncarea pe care o preferi.

- carnea de pui, salatele, unele prăjituri (dar nu fac, ca să nu fiu nevoită să le mănânc), ciocolata. Ca bucătărie, prefer pe cea italiană, dar din cauza diabetului mă abțin.

5. Piesa vestimentară care îți place cel mai mult.

- pantalonii. Nu că mi-ar plăcea, dar sunt atât de comozi încât de peste 15 ani nu mai port rochie sau fustă.

6. Oja preferată.

- rareori îmi atac unghiile cu ojă (are o mulțime de substanțe agresive, oja asta :((), însă acum mă dau mai des pentru că am unghiile moi și oja ajută să se întărească. Îmi place sideful, dar pentru că nu mai arată ca acela din adolescența mea, adică foarte bun și asemănător cu sideful de scoică, dau cu ojă de tip pastă, dar să fie lucioasă și mai ales roz, bej, camel, culori deschise, clasice. Mai pun și câte un roșu aprins uneori.

7. Produsul cosmetic preferat.

- nu mă mai machiez de mulți ani și nici nu folosesc creme sau alte produse opționale în mod constant - asta n-o făceam nici înainte. Și să știți că se simte la buzunar :) oricum ontopic - rujul, gelul de duș, săpunul, pasta de dinți, apa de gură și șamponul sunt cosmetice obligatorii.

8. Ce parfum folosești?

- Aqua di Gio de la Armani și Au the blanc de la Bvlgari. Iar în ultimii ani m-am îndrăgostit de Feminin Pluriel de la Casa Francis Kurdjian, Franța. Dar costă cam cât dau eu pe o lună de iarnă la gaze, adică peste 800 de lei. Am avut o mostră doar.

9. Munte sau mare?

- mare, normal. La munte m-am născut, sunt sătulă de el.

10. Activitatea preferată.

- leneveala? :) nu, că aia e inactivitate... să mă dau pe net, să văd filme și seriale, să cos, să croșetez, să tricotez. Și să îmi iubesc pisicile.

11. Vacanță activă sau leneveală?

- leneveală, of course!

12. O amintire amuzantă.

- eram studentă (prin 1987-88) și mergeam cu colegele la ziua uneia dintre noi, la Brașov (din București). Ca să ajungem în timp util - că pe atunci aveam cursuri și sâmbăta - ne-am hotărât să luăm internaționalul care avea la coadă vreo 2-3 vagoane pentru intern. Bineînțeles, voiam să mergem cu nașul. Dar nașul n-a vrut să ne ia banii, de teama vreunui supracontrol, deși nici amendă nu ne-a dat și ne-a dat jos din tren la Ploiești. Fetele s-au panicat, și eu cu ele, și sărbătorita a zis "hai în ultimul vagon", că era plin de navetiști sau așa ceva. Oricum, era foarte aglomerat și abia ne-am făcut loc să intrăm și să stăm înghesuite pe culoar, printre alți călători. Eram ca sardelele și din acest motiv, conductorul n-a mai avut cum să vină să verifice biletele. Când am coborât la Brașov, conductorul ne-a văzut și efectiv s-a frecat la ochi, că nu-i venea să creadă că ne urcasem înapoi în tren... dacă n-a vrut cu bani, am mers gratis.... :D



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.