luni, 20 mai 2013

Iffet - ep. 5

episodul 6 aici: Iffet-6

Dna Dilek il vede pe Ali Ishan in camera lui Iffet si isi face remarcata prezenta. Are loc o discutie in contradictoriu intre cei doi frati pe tema intamplarilor recente dintre servitoare si Erhan. Dupa care Dilek merge la Iffet si incearca s-o determine sa nu aiba incredere in Ali Ishan, desi acesta ii ofera protectie si locuinta in casa lui.

Cand se restabileste, Iffet reuseste sa vorbeasca la telefon cu sora ei si o roaga sa-i stranga niste lucruri dupa care va veni pe furis sa le ia. Cand ajunge acasa, tocmai soseste Ahmet, care nu-i da voie sa plece cu lucrurile si se enerveaza voind s-o ia din nou la bataie, dar face un atac de cord. Iffet si sora ei cheama salvarea. In acest timp Cemil vine acasa cu Betul in taxi, si vazand ambulanta iese tulburat din masina, exact la timp ca sa-l vada pe Ahmet urcat in salvare si pe Iffet deschizand portiera. Ea il priveste dispretuitor si urca in salvare.


Cemil este dojenit de Betul pentru ca vrea sa se intereseze de soarta lui Ahmet, dar mama acesteia, mult mai diplomata, il indeamna sa mearga sa vada ce s-a intamplat. Cemil pleaca la spital unde este insa alungat de sora lui Iffet.
Ali Ishan afla ca Iffet nu poate veni la slujba o vreme pt ca tatal ei este in spital. Ali se afla la un magazin si o vede pe Gulin care serveste un pahar de alcool impreuna cu Erhan, care insa nu bea nimic. Intra in biroul acesteia si are loc o discutie intre patru ochi, oarecum aprinsa, in care el ii cere, probabil, sa se desparta. Ali pleaca si o lasa pe Gulin dezamagita si trista, plangand. Erhan o vede, dar nu intervine pentru a o consola.

La spital, Ahmet isi revine, nu are voie să facă deloc efort, este hrănit de Nimet si este inca monitorizat. Vrea sa-si vada fata, dar nu pe Iffet, ci pe cea mica. Iffet se vede nevoita sa plece. Merge la Betul si aparitia lui Cemil grabeste deznodamantul nefericit dintre cele doua foste prietene. Betul ii spune ca se vor casatori, Iffet o palmuieste si pleaca aruncandu-i vorbe grele si lui Cemil.

Tulburata din cale afara Iffet se plimba deznadajduita in locurile in care se intalnea pe ascuns cu iubitul ei. Matusa o suna de la spital, dar ea nu-i raspunde, si atunci, femeia ii roaga pe Serpil si Feyyaz s-o gaseasca pe Iffet.
Desi ea are ganduri foarte negre si parca s-ar arunca de pe niste ziduri, se razgandeste si merge acasa la Betul, unde, in gradina, se celebreaza logodna lor. Dupa ce le sunt puse inelele de logodna Cemil o vede, iar ea iese si merge catre casa ei. Serpil si Feyyaz ajung si ei la logodna, iar Serpil o dojeneste pe mama lui Betul si iese in strada. O gaseste pe Iffet si o asteapta pe aceasta sa-si stranga cateva lucruri intr-o valiza.

Gulin deprimata, bea peste masura de mult si il suna pe Ali care nu-i raspunde. Cineva este la usa, si ea merge bucuroasa sa-i deschida, sperand sa fie logodnicul ei, insa in usa sta Erhan, cu care petrece toata noaptea. La trezire isi da seama speriata ce s-a intamplat si ii spune lui Erhan sa plece.

Inainte ca Iffet sa ajunga la vila lui Ali, Cemil vine cu taxiul. Ea inteleg ca ii reproseaza ca toate dovezile de iubire n-au fost decat minciuni si nu vrea sa-l mai vada vreodata. Apoi pleaca spre vila trantind poarta de fier in urma ei si a lui Cemil.

Pentru alte episoade din serialul Iffet, accesați pagina Stele tv.

sursa foto: capturi video de pe youtube.com

14 comentarii:

  1. Multumesc mult, Oana. Imi plac mult de tot rezumatele tale, chiar mai mult decat serialele. Esti generoasa si talentata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu, Elena, pentru apreciere! ;) Fac tot ce pot, Iffet imi place dintr-un motiv special, dureros dar special. Poate de asta urmaresc cu atentie episoadele si caut sa inteleg din limbajul trupului si din tonul replicilor ce se intampla. Daca actorii nu ar fi buni, n-as intelege nik :))

      Ștergere
  2. Nu vreau sa par insistenta,dar, când vei pune rezumatul episodului 6?

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna. eu caut cu disperare melodia din ep 5 cred, cea care era tradusa.. in timp ce iffet se plimba. stiu numele in turca dar nu am o traducere ok. Ma poti ajuta?? Merci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana, eu nu stiu limba turca, sunt atenta la tonul discutiilor si la limbajul trupului ca sa-mi dau seama ce se intampla. Dar gasesti pe net mai multe site-uri care pun episoadele subtitrate in romana, da pe google o cautare cu cuvintele "Iffet ep 5 subtitrat", incearca vreo cateva site-uri din cele care apar si il vei gasi.

      Ștergere
    2. Buna.Imi poti spune si mie numele melodiei in turca?ca si eu o caut cu disperare...multumesc

      Ștergere
    3. Habar nu am turceste. Poti vedea episodul 5 subtitrat in romaneste aici: http://filmetraduse.org/iffet-episodul-5-video-online-21-mai/

      As putea re-filma doar melodia s-o pun pe youtube, dar nu vreau sa am probleme cu copyrightul. La serialul "1001 de nopti" sunt sterse de catre youtube toate partile intai ale episoadelor pt ca contin melodia din generic, care este cu copyright.

      Ștergere
  4. Buyuk Insan -Intizar e melodia din ep 5 se poate si downloada

    RăspundețiȘtergere
  5. Traducerea melodiei din ep 5 pt cine o vrea...

    http://lyricstranslate.com
    Büyük İnsan (İntizar)

    Arunca,
    Arunca iubirea,
    Zvarle-o undeva,
    Considera ca s-a terminat
    Si pune durerea deoparte ,

    Intreaba,
    Intreaba pe oricine,
    Suferintele se uita,
    Dragostea nu ti se sterge
    din priviri cand plangi

    Iata, se gaseste de fiecare data,
    Las timpul sa mai treaca putin asa,
    Trece oricum si fara tine,
    Imi ziceai sa-mi amintesc astea,
    Sa nu le uit cumva,

    Dar atunci radeai,
    Erai langa mine,
    Erai in inima mea,
    Acum, cum o sa treaca viata?

    Sa nu taci !
    Spune, cum poate trai omul asa?
    Sa nu taci, vorbeste,
    Spune, omule mare,
    Leacul ar fi fost timpul sau o dragoste ?
    Era vorba ca aruncam iubirea

    Sa nu taci,
    Spune, cum poate face omul asta?
    Sa nu taci, spune-mi,
    Cum era daca ma desparteam ?
    Zi-mi, ar fi gasit viata un leac sau eu insami ?
    Asa se terminau marile iubiri ?

    Arunca,
    Elimina iubirile,
    Zvarle-le undeva,
    Considera ca s-a terminat,
    Ca sa pui necazul deoparte,

    Intreaba,
    Te rog, intreaba,
    Daca te-ai desparti tu de mine,
    Ce s-ar intampla de-as opri o viata
    in loc in inchipuirea mea?

    Uite, dragostea e mereu la mine,
    Daca o cauti,
    Ma mai resemnez putin asa,
    Eu traiesc oricum si fara tine
    Imi ziceai sa-mi amintesc astea,
    Sa nu le uit cumva,

    Dar atunci radeai,
    Erai langa mine,
    Erai in inima mea..
    Acum, cum o sa treaca viata ?

    Sa nu taci !
    Spune, cum poate trai omul asa?
    Sa nu taci, vorbeste,
    Spune, omule mare,
    Leacul ar fi fost timpul sau o dragoste ?
    Era vorba ca aruncam iubirea..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Erau vizitatori ai blogului care voiau aceste versuri...

      Ștergere
  6. Cu multa placere....ma bucur ca am putut ajuta....

    RăspundețiȘtergere
  7. felicitari ptr traducerea cintecului.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.