luni, 27 ianuarie 2014

Suleyman Magnificul, episodul 100



Suleyman Magnificul, sezonul 3, rezumatul episodului 100

 

În care are loc nunta lui Hatice. Rustem trage sforile ca să se însoare cu Mihrimah. Ciuma reapare și se răspândește rapid ...

Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: ep. 101 

Șah redeschide discuția despre măritișul lui Hatice, dar aceasta spune că nu va lăsa vreodată un alt bărbat s-o mai atingă. Nigar îl tachinează pe soțul ei arătându-se bucuroasă că în lipsa sultanei Hurrem, el nu mai are cum să se apropie de Mihrimah. Rustem se enervează și se repede s-o plesnească însă exact atunci intră Olivia.

Suleyman Magnificul episodul 100 Hurrem îi scrie o scrisoare de dragoste lui Suleyman care nu va ajunge direct la destinatar pentru că va cădea în mâinile lui Mercan, care i-o dă lui Șah care la rândul ei o va rupe. Cu toate acestea Afife găsește întâmplător bucățile rupte din scrisoarea lui Hurrem către soțul ei. Rustem îl informează pe sultan, abia acum, despre navele care se construiesc în portul din Manisa iar sultanul spune că el nu a dat un asemenea ordin și se enervează auzind că Mustafa a dispus aceasta, dar îl acuză pe Barbarossa că ar fi în spatele acestei decizii. La Manisa, Mahidevran află despre căderea lui Hurrem în dizgrație și de bucurie dă o petrecere. Nigar îi dezvăluie sultanei Șah sentimentele lui Rustem pentru Mihrimah.

Nunta lui Hatice cu Husrev pașa se oficiază cu toată împotrivirea sultanei. Aici urmează scene din trecut: Hatice își amintește iubirea dintre ea și Ibrahim iar Suleyman rememorează scene de la nunta celor doi. Cum la nuntă a venit și soția cadiului, aceasta neștiind nimic despre lipsa sultanei Hurrem o întreabă pe Șah de ce nu a venit la nuntă, dar intervine Mihrimah care spune că mama sa se va întoarce în curând. Husrev, după nuntă se arată foarte îngăduitor cu Hatice și îi spune că din moment ce această căsătorie a fost dorința sultanului, el nu va face nimic care să nu fie și dorința soției lui. Diana îi spune lui Hurrem că Rustem n-a găsit-o pe Porția.

Suleyman Magnificul episodul 100 Șah îl întreabă pe Rustem dacă s-a gândit la propunerea ei, care îl consideră un om foarte curajos dar și foarte nechibzuit totodată. Apoi continuă jignindu-l, spunându-i să nu uite că el nu este decât un fiu de porcar și că nu ar trebui să-și facă iluzii în privința prințesei Mihrimah, că înțelege gustul lui pentru putere și că ea îi poate oferi tot ce-și dorește dacă o va omorî pe Hurrem. Aparent, el acceptă propunerea și pleacă spre Adrianopole, la Hurrem, dar odată ajuns acolo îi dezvăluie sultanei adevărul, menționând că Șah i-a oferit în schimbul uciderii ei, postul lui Mustafa care va muri în curând.

În acest timp și Hurrem trecuse la acțiune chemându-l pe Lufti la ea în speranța că speculând pe tema sentimentelor lui Șah față de Ibrahim și pe faptul că ea nu l-a iubit niciodată pe soțul ei legal, Lutfi pașa ar accepta s-o ajute. Ce-i drept, Lutfi rămâne uimit de cele auzite din gura sultanei Hurrem și este derutat. Rustem merge la Ayas pașa și îi solicită să-i sugereze sultanului să-l însoare cu Mihrimah, dar îl minte că ăsta ar fi ordin de la Hurrem. Când sultana aude așa ceva, se miră de îndrăzneala și tupeul manifestate de Rustem, dar acesta o minte că a fost ideea marelui vizir apoi îi explică ce va face în viitor și cum acumulând putere el împreună cu sultana Hurrem își vor doborî dușmanii și vor fi de neînvins. 

Suleyman Magnificul episodul 100 Ajuns acasă Lutfi o minte pe Șah în legătură cu vizita făcută lui Hurrem, spre disperarea acesteia care simte că nu-i spune adevărul. Mihrimah cere îngăduință să meargă la Adrianopole cu Cihangir, care nu mai vrea să mănânce, dar sultanul este neînduplecat. Până nu intervine Bali bey, lucrurile nu se rezolvă, dar Malkacoglu promite să îi însoțească pe cei doi prinți și să îi apere. Hurrem este încă uluită și enervată de speranțele prea mari pe care și le face Rustem în legătură cu Mihrimah. Când acesta îi spune că a fost forțat să accepte omorârea ei, a sultanei, Hurrem se înfurie de-a dreptul și îl acuză de șantaj, convinsă că o minte. El încearcă să repare situația asigurând-o că el va fi mereu un sclav la picioarele ei.

Suleyman Magnificul episodul 100 La Istanbul lucrurile se precipită. Episodul 100 se termină cu ciuma care se întinde, încep să moară tot mai mulți oameni, Mustafa pașa moare și el, predicatorul nebun strânge adepți ignorând porunca de a părăsi orașul. Medicul palatului îl sfătuiește pe sultan să ducă prinții undeva departe de focarul epidemiei, dar acesta nu ascultă, crezând că Allah îi va salva familia. Dar inclusiv în palat ciuma își face apariția ... 

Vestea că a reapărut ciuma se răspândește rapid în palat, unii reacționând cu multă teamă la auzul veștii. Mercan devine mai retras, Suleyman nu-și ferește copiii de boală spunând că oricum, dacă e să fie voia lui Allah, va fi indiferent ce va face, altora le e teamă până și să-și mai atingă prietenii.

Pe drum către Adrianopole trăsura lui Mihrimah se oprește pentru un scurt popas, prilej de care ea se folosește pentru a-i mulțumi lui Malkacoglu că a însoțit-o în această călătorie cu toate că nu era neapărat de datoria lui s-o facă. Momentul de relaxare este întrerupt de un bodyguard care spune că s-ar apropia cineva. Din fericire este o singură persoană, mascată. Din nefericire, este Rustem pașa. Întrebat de prințesă ce caută pe acolo, el spune că are o fermă prin apropiere și că a mers să vadă cum mai merg treburile. Bali bey zâmbește pe ascuns auzind ce turnură luase discuția apoi o zorește pe sultană să urce în trăsură ca să meargă mai departe. În acest moment Rustem întreabă cu subînțeles dacă nu cumva sunt prea puține gărzi pentru a o apăra pe prințesă, având în vedere că drumul ar putea fi plin de bandiți. Bali bey răspunde că atâta vreme cât el se află în preajmă, prințesa nu are de ce să se teamă, dar Rustem spune doar "bine... bine" privind inexpresiv și apoi plecând în drumul său.

Suleyman Magnificul episodul 101
Șah se află la Suleyman și acesta o întreabă despre Hatice, dacă s-a acomodat cu noua ei situație și cu noul palat. Șah răspunde evaziv și politicos, că se va interesa și că probabil totul va fi din ce în ce mai bine. Apoi ea îl întreabă pe sultan ce-l frământă, iar el îi spune, deocamdată mai pe departe, că poate n-ar fi trebuit să-i trimită pe Cihangir și pe Mihrimah la drum din moment ce știa despre epidemia de ciumă, chiar dacă și-au luat toate precauțiile. Apoi continuă și ajunge la punctul care îl frământa cu adevărat: dacă ar fi sau nu vremea s-o mărite pe Mihrimah, că tot sporovăise pe tema asta cu marele vizir. Șah este foarte curioasă să audă ce nume i-a vehiculat marele vizir pe la urechile sultanului drept viitor ginere pt fiica sa și rămâne uluită să audă că era vorba despre Rustem Pașa. 

În divan se discută aprins despre locul lăsat liber de Mustafa pașa și de cine va urma să fie numit. Lutfi își dă seama că Ayas pașa l-ar vrea pe Rustem, Husrev, devenit acum cumnatul sultanului ar putea și el emite pretenții, așa că deși Mustafa nu e nici măcar îngropat, viața merge mai departe pentru mai marii dregători ai Imperiului Otoman. Între timp, Șah îl pune în gardă pe Mercan despre faptul că Rustem ar putea deveni soțul prințesei Mihrimah și îi poruncește să-l supravegheze îndeaproape pentru că va trebui să împiedice prin orice mijloace această căsătorie, pe care ea o vede ca fiindu-i foarte prielnică lui Hurrem în primul rând. 

La Adrianopole Hurrem stă de vorbă cu Diana iar aceasta întreabă, curioasă, ce a căutat Rustem pașa la sultană. Hurrem îi răspunde, până la urmă, că a venit pentru a-i împlini un vis, doar că fiind în slujba ei, ar fi trebuit să se gândească la visele ei, nu la ale lui ... în continuare sultana îl consideră pe Rustem mult prea îndrăzneț prin ceea ce i-a propus. La Istanbul, Șah, Hatice și Nigar discută și ele despre măritișul prințesei Mihrimah pe care ar trebui să-l împiedice cu orice preț, dacă Rustem va fi viitorul mire. Cum nu găsesc o soluție satisfăcătoare, pe moment o trimit pe Nigar - încă soția lui Rustem -  acasă.

Suleyman Magnificul episodul 101
Mihrimah și Cihangir ajung cu bine la Hurrem și acolo se vede că de fapt prințesa mințise că Cihangir nu mai vrea să mănânce, ca să poată s-o vadă pe mama ei. Sultana îi roagă pe copiii ei să fie foarte atenți datorită ciumei care s-a răspândit și în Adrianopole. La Istanbul Șah află de vizita lui Lutfi la Hurrem, pe care acesta dorise inițial să i-o ascundă soției sale. Șah îl întreabă ce i-a oferit sultana în schimbul aducerii ei la palat, iar Lutfi recunoaște că l-a momit cu postul de mare vizir, dar că a refuzat oferta. Șah se miră auzind lucrul ăsta, pentru că propunerea ar fi avantajat-o și pe ea, ceea ce nu-i stă în fire lui Hurrem să facă. Atunci Lutfi adaugă că Hurrem i-a propus mai întâi să scape de ea, de soția lui. De data asta Șah nu mai este la fel de surprinsă, dar tace, meditând la cele auzite. Apoi îl îndeamnă pe Lutfi să-i spună tot ce i-a băgat Hurrem în cap, iar el cu plăcere face ceea ce i se cere, dezvăluind că sultana i-a spus că ea, Șah, ar dori și ea să scape de soțul ei și că odată ce nu va mai avea nevoie de el îl va arunca la fel ca pe o cârpă uzată. Până la urmă din toată discuția reiese că, de fapt, și Lutfi, și Șah își doresc ca el să devină mare vizir, dar nu prin ajutorul lui Hurrem. Apoi pun la cale un plan...

Rustem ajunge acasă și ia masa cu Nigar, care deschide vorba despre el și Mihrimah. Rustem rămâne impasibil când Nigar îi tot spune că Suleyman nu va accepta să i-o dea pe fiică-sa de nevastă și că a greșit refuzând oferta de a se pune în slujba sultanei Șah, dar el o întreabă care ar fi problema, că dacă este așa, atunci ea are de câștigat, că nu va fi aruncată în stradă. Nigar se enervează iar Rustem îi spune că oricum ea nu face parte din viața lui și o alungă din încăpere.

sursa foto: facebook

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


  Ultimele episoade  96, 97, 98, 99 Kanal D.


Dacă-ți place serialul, evaluează-l:




16 comentarii:

  1. Acesta este episodul 100 turcesc? Cosmin Lazar

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu, Cosmine, e cel de la Kanal D. Lungimea episoadelor este de cca 90 de minute fara reclame la Kanal D, dar uneori este si de 95 sau de 100 de minute. Am aproximat si eu. Bineinteles ca voi corecta fiecare rezumat in functie de cum se vor termina episoadele de la tv.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aha...interesant! Bravo. Dar de la alt canal poti posta? Adica, de la Disney Channel, de exemplu. Posti posta despre serialul Violetta, Wolf Blood, Magicienii din Waverly Place, sau poti posta filme, nu numai seriale. Poti sa postezi Home Alone 1,2,3,4,5 si 6? Eu doar ti-am dat exemple. Nu vreau sa te supar ca iti dau aceste exemple. {Oana}

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are legatura cu canalul, ci cu faptul de a-l vedea pe internet live. Eu nu am televizor. Insa nu ma atrage sa vad filme pentru copii sau tineret. Multe din ele sunt prea puerile pt mine (pt gusturile mele, ma refer). Imi plac filmele care-mi pun probleme si care ma determina sa gandesc, cele usurele le las pt perioadele cand am nevoie de relaxare psihica.

      Plus de asta exista niste motive pt care postez seriale turcesti in avans: cine ar citi rezumatele la seriale care se gasesc in romaneste pe internet? :)
      Tot ceea ce scriu are doua mari motive: sa-mi placa (asta in primul rand) si sa atrag cititori ca sa am trafic. Ma indoiesc ca as mai avea trafic daca as posta despre filme/seriale care se gasesc INTEGRAL in romaneste pe net. Feriha se gaseste, dar e decupat, episoadele au maxim o ora, cele cu subtitrare, pe cand cele originale au 100 de minute.

      Ștergere
  4. Buna ,Oana...nu te-am mai salutat de mult pentru ca la profil nu mai aparea nume/adresa url cu care ma logasem eu si nu mai puteam comenta.Te pup si multumesc inca o data pentru rezumatele la Suleyman.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mara. Asa este, am dezactivat o vreme comentariile anonime. Dar poti sa-ti faci un cont open ID daca ai o adresa yahoo. Este foarte simplu, doar ca atunci cand comentezi, trebuie sa fii logata pe acea adresa de yahoo.

      Am scris despre cum se face cont open ID aici: http://www.pulbere-de-stele.com/2014/01/cum-obtii-un-cont-open-id.html

      Zic asta pt ca s-ar putea sa mai fiu nevoita sa suspend comentariile anonime, poate chiar de tot. Din cauza spammerilor....

      Ștergere
  5. Faci o treaba minunata. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand va aparea urmatorul episod?

    RăspundețiȘtergere
  7. Fragmentul : ,, Mehmet și Selim o văd pe mama lor îngândurată și confuză, dar ea nu le spune decât că nu se simte prea bine. Apoi cei doi copii observă că Hurrem nu-i va însoți în drumul lor spre casă. Ea motivează că din cauză că nu se simte bine nu poate merge la palat odată cu toată lumea. Diana vorbește cu Rustem spunându-i că sultana este într-o mare primejdie pentru că a căzut într-o capcană abil întinsă și îi cere s-o găsească pe Porția imediat ce ajunge la Istanbul. La plecare, Șah o salută pe Hurrem adresându-i-se cu adevăratul ei nume, Alexandra La Rossa. Hurrem se enervează și răspunde că numele ei este sultana Hurrem, soția legitimă a lui Suleyman Magnificul și mama a cinci dintre copiii lui. La rândul ei Șah o umilește arătându-i că Suleyman a alungat-o din paradisul în care a trăit până acum. Hatice află de la sora sa ce s-a întâmplat cu Hurrem iar Șah adaugă că va face tot ceea ce trebuie pentru ca Hurrem să nu se mai întoarcă niciodată la palat.

    Nigar le atrage atenția sultanelor asupra lui Rustem, care este foarte nervos și care evident plănuiește ceva. Mihrimah îi cere socoteală tatălui ei pentru ce mama sa nu merge acasă, dar Suleyman nu-i dă nici un răspuns. Când ea cere permisiunea să-și vadă mama, sultanul îi interzice aceasta. Atunci Mihrimah merge la Bali bey să-l întrebe despre mama sa dar nici acesta nu știe (sau nu spune) nimic.
    Nigar, constrânsă de Hatice să-i arate mormântul lui Ibrahim, îi cere sfatul sultanei Șah în această chestiune. Sultana e de părere că Hatice nu trebuie să afle unde este mormântul soțului ei. Rustem încearcă să afle unde este Porția ca să poată depune mărturie în favoarea sultanei Hurrem. Între timp Diana/Fahrie o îmbărbătează și o încurajează pe Hurrem că totul va fi bine și că Suleyman va reveni la sentimente mai bune.

    Suleyman află despre Mustafa pașa că are ciumă și că viața îi este în pericol. Șah îl amenință voalat pe Rustem că știe despre relația lui cu Hurrem și despre câte a făcut pentru ea, dar că de-acum, din moment ce sultanul s-a depărtat de ea ar trebui ca el, Rustem, să-și aleagă alt stăpân. În harem fetele se întreabă unde este sultana lor și ce s-a putut întâmpla de a nu a venit la palat odată cu copiii ei.'' face parte din episodul 99

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Cosmine (am ghicit? :) ) eu am crezut ca de sapt. viitoare se dau cate 2 episoade din Suleyman, asa ca aseara m-am facut luntre si punte sa gasesc Medcezir episodul 11 cu subtitrare in engleza, sa priceapa si mintea mea ceva :)

      Ștergere
  8. Lutfi-pasa v-a colabora cu hurrem impotriva lui sah uban? {flavian)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Flavian , nu ... Ceea ce-i promite Hurrem lui Lutfi: functia de mare-vizir , i-o poate da si Sah (ea ii da in mod indirect functia de mare-vizir , deoarece are grija ca Ayas-Pasa sa moara de ciuma) .... Din pacate , Lutfi e posibil sa isi insele sotia , aceasta il jigneste , iar Sah este luata la bataie ceea ce duce la divort si caderea lui din functie .. :) Daca mai ai intrebari ma gasesti pe blogul meu : http://cosminlazar2000.wordpress.com/

      P.S.: Scuze Oana ca ma bag si imi fac publicitate(eu ii fac publicitate blogului tau sa stii) :)

      Ștergere
    2. Sa stii ca mai intru pe blogul tau, am vazut ca postezi rezumatele mele la Suleyman si specifici sursa :P

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.