joi, 27 martie 2014

Suleyman Magnificul episodul 107 rezumat






Suleyman Magnificul, sezonul 3, rezumatul episodului 107

 

Hurrem tot nu se știe unde este. Ancheta nu dă nici un rezultat. Trec anii. Suleyman află că scrisoarea falsă a fost adusă de un servitor al lui Hatice, apoi găsește în iarbă, la locul răpirii lui Hurrem, inelul ei cu smarald. Hatice se sinucide.



Suleyman Magnificul episodul 107 rezumat
Hurrem, bucuroasă că Mehmet va fi trimis la Manisa, împarte dulciuri în harem. Mehmet îi împărtășește surorii sale nefericirea de a fi obligat să meargă la Manisa, pentru că este nedrept față de Mustafa, care are dreptul la tron. Mihrimah îi răspunde că tronul este al lui, nu al fratelui lor vitreg și îl întreabă oare ce ar face Mustafa dacă s-ar urca pe tron?, nu cumva și-ar omorî toți frații? Mehmet se supără și nu acceptă acest mod de gândire care seamănă foarte mult cu acela al mamei lor.  

Mustafa îi spune lui Mahidevran că și-a pierdut tatăl, iar ea conchide că de acum înainte sunt singuri în lupta contra șarpelui de Hurrem. Rustem se duce să-i spună lui Suleyman că Barbarossa îl consideră pe Mustafa cel mai puternic succesor la tron, iar sultanul răspunde că are dreptate din moment ce prințul este întâiul născut. Rustem mai vrea să-l mai bârfească pe prinț, dar intră Mihrimah cu fetița în brațe și este nevoit să schimbe subiectul. Hatice se revoltă împotriva lui Hurrem care încetul cu încetul își atinge scopurile, dar Husrev este mai prevăzător și preferă ca deocamdată să nu se acționeze în această direcție. Mehmet îi împărtășește fratelui său mai mare mâhnirea în legătură cu trimiterea sa la Manisa. Mustafa este surprins, dar îl îmbărbătează spunând că asta e decizia tatălui lor și nu au ce să comenteze. Pe de altă parte, Mahidevran se hotărăște să-i ceară socoteală sultanului pentru mișcarea făcută și să-i amintească de propriile greșeli făcute când era tânăr guvernator al Manisei, apoi îl acuză că se lasă influențat de Hurrem fără să fie în stare să vadă intrigile și fraudele făcute de ea. Suleyman o dă afară din cameră. Ea se duce să ceară ajutor sultanelor Șah și Hatice, dar Șah o avertizează că nu e bine să acționeze în așa fel încât să se pună împotriva lui Suleyman.   

Suleyman Magnificul episodul 106 rezumat
Vine și ziua plecării în campanie, iar sultanul nu uită să-i spună în treacăt lui Barbarossa să fie mai atent când îl consideră pe Mustafa succesor la tron. Mihrimah își ia la revedere de la Bali bey dar Rustem o vede și când are ocazia, îl amenință pe Malkacoglu să nu se mai întoarcă la palat când vine din campanie. Mahidevran rămâne la palat. Mehmet îi împărtășește tatălui său dezamăgirea că va trebui să ia locul fratelui său la Manisa, unde atâta lume îl iubește, și că simte asta ca pe o lovitură. La palat se află că Selim e bolnav iar Hurrem pleacă la Konya fărăr să anunțe. Mustafa poruncește să fie adusă înapoi, dar intervine Mihrimah care insistă că Selim o vrea pe mama lui la Konya.

În campanie, regina Isabella și fiul ei sunt salvați datorită sultanului Suleyman, care considera că Zapolya, fostul ei soț, era fidel imperiului și memoria lui merita onorată astfel. Pe băiat îl proclamă prinț moștenitor de drept, iar Buda revine administrației otomane până la majoratul prințului. La palat, Mihrimah speriată, vine la Mustafa cu o scrisoare de la Selim care infirmă faptul că ar fi fost bolnav și că Hurrem ar fi ajuns la el. Mercan duce vestea la stăpâna sa și se pare că toată lumea se agită s-o găsească pe Hurrem. Dar ea este de negăsit. Când Suleyman se întoarce din campanie, Mustafa îl anunță că Hurrem a plecat spre Konya, dar nu a ajuns acolo și nici nu știe nimeni unde ar putea fi ...
Suleyman se întoarce din campanie și află că Hurrem nu este de găsit. Întreabă pe toată lumea, și i se spune aceeași versiune a faptelor: că Hurrem a plecat către Selim în urma unei scrisori mincinoase în care acesta i-ar fi scris că este bolnav.  Sultanul se înfurie și amenință în dreapta și în stânga că indiferent cine s-ar face vinovat de răire, va plăti cu viața. Hatice, se enervează la rândul ei și îi întoarce vorba spunând că nu se știe dacă acesta nu e chiar planul ei, al sultanei Hurrem, pentru ca să fie implicată și scoasă vinovată toată lumea care e împotriva ei. Apoi țipă la fratele ei că nu-i pasă dacă Hurrem e vie sau moartă și că dacă el vrea neapărat să pedepsească pe cineva, poate începe cu ea însăși.

Suleyman Magnificul episodul 107 rezumat
După ce sultanul alungă pe toată lumea afară din cabinet, fiecare face presupunerile proprii: Mehmet crede că mama lui a fost omorâtă, Mihrimah că e vie și ar vrea ca Bali bey să-i confirme presupunerea, iar Rustem privește umilit scena în care Malkacoglu îi promite lui Mihrimah că o va căuta pe Hurrem. Mehmet se gândește mai bine și consideră că Mustafa avea toate motivele s-o elimine pe Hurrem, pentru că datorită ei a fost el transferat de la Manisa. Suleyman poruncește lui Rustem și Bali bey să o caute pe soția sa oriunde, în orice colțișor și în fiecare casă, apoi se retrage pe terasă, zdrobit de durerea pierderii femeii iubite. Își amintește toate momentele când Hatice, Mahidevran sau Mustafa au spus că ar omorî-o pe Hurrem sau că abia acum a înțeles ce înseamnă pierderea inocenței. La un moment dat îl vizitează cadiul EbuSuud căruia îi povestește întâmplarea cu falsul derviș, și se întreabă dacă nu cumva deciziile luate ulterior acestei întâlniri au fost greșite.

Suleyman Magnificul episodul 107 rezumat
Mehmet ar vrea să-l acuze direct pe Mustafa, dar Rustem îl sfătuiește să-și țină gura, că nu se știe de unde pândește dușmanul, în timp ce Mihrimah nu crede că Mustafa ar fi responsabil de dispariția mamei ei. Suleyman nu lasă pe nimeni să intre la el în afara cadiului, iar acesta îl sfătuiește să nu se lase atât de mult influențat de supărare. Malkacoglu îi raportează că nu s-a găsit persoana care a trimis scrisoarea atribuită lui Selim.


sursa foto: https://www.facebook.com/pages/Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED/213522235343950


Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


Ultimele episoade: 103 104105106 Kanal D.


6 comentarii:

  1. Foarte interesant! Multumim mult de tot Oana pentru rezumate! Te pup cu drag, Betty

    RăspundețiȘtergere
  2. sa va fie rusine ca o profesoara sa promoveze un film turcesc istoric.

    Soliman Magnificul a hotarat sa loveasca Moldova, cea mai fragila articulatie a coalitiei care mai era formata din Imperiul romano-german, Venetia, Ioan Zápolya si Ferdinand de Habsburg.

    In 1538, sultanul s-a hotarat sa cucereasca Moldova, sub pretext ca nu i se plateste tributul anual. El a trecut hotarele lui Petru Rares in fruntea a 200.000 de luptatori. Asupra Moldovei au pornit o data cu sultanul cete de tatari si lesi condusi de generalul Tarnovski. Domnitorul moldovean a mobilizat toate fortele militare, a parjolit recoltele, a golit satele si le-a dat foc, a otravit fantanile, a blocat trecatorile. I-a atacat pe tatari si i-a silit sa se intoarca,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toti avem necazuri, nu-i asa? :)

      Ștergere
    2. Nici macar un comentariu nu-l puteti scrie cu cuvintele dv. ci ati dat copy-paste: de pe opiniatimisoarei, care a preluat de pe blogul minunisecretemistereleterrei care a publicat articolul si pe blogul lumeafemeilorsiabarbatilor, ambele pe blogspot ....

      Ștergere
  3. Fragmentul : ,,Mercan informează sultanele că Bali bey vrea să le interogheze, iar la început Hatice refuză, dar Husrev o sfătuiește să accepte întrevederea și dialogul. Mahidevran își dă seama că Mihrimah și Mehmet le consideră vinovate pe sultane. Suleyman își petrece noaptea în camera soției lui, adulmecându-i una dintre eșarfe. Adoarme în șezut, pe pat, iar Cihangir îl găsește așa și îl trezește spunând că a visat-o pe mama lui că era sub un copac mare apoi se întreabă dacă își va mai vedea vreodată mama. Sultanul îl asigură că da.

    Mustafa le spune tuturor să-l înțeleagă pe sultan și să-i respecte durerea, dar Mahidevran răspunde că ea nu poate să pretindă că a uitat așa de repede trecutul. Malkacoglu își derulează interogatoriile asupra familiei imperiale astfel că fiecare din cei interogați lasă la vedere ura lor față de Hurrem. Mahidevran recunoaște că o urăște pe sultană, pentru că fiul ei era să moară de două ori din cauza ei, și recunoaște și gelozia din trecut când Hurrem a devenit favorită și ea, Mahidevran, a fost lăsată deoparte. Dar adaugă că dacă avea să-și ia revanșa, putea s-o facă demult, nu acum. Hatice spune că pentru ea doar Ibrahim a contat, și din moment ce acesta nu mai e viu, nimic nu mai are vreun rost, așa că oricum nu-i pasă de Hurrem...'' pana la ,, Suleyman citește scrisorile lui Hurrem și adoarme. În vis Hatice îi apare îmbrăcată în alb complet. A doua zi Malkacoglu îi aduce vestea că au găsit persoana care a adus scrisoarea falsă de la Selim, și aceasta ar fi cineva din slujba sultanei Hatice. Atunci Suleyman merge în cameră la Hatice, și .. surprinzător, o găsește îmbrăcată în alb, exact ca în vis. Ea îi vorbește despre ce fericiți erau înainte să apară Hurrem în palatul lor și ce bine ar fi fost să mai poată fi totul ca înainte. Când Suleyman o întreabă dacă a omorât-o pe soția lui, Hatice cade inconștientă în brațele lui și moare spunând că Hurrem nu va avea mormânt, la fel cum nici Ibrahim nu are. Sticluța cu otravă este pe jos ...."face parte din episodul 108 Cosmin Lazar

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.