miercuri, 8 octombrie 2014

Suleyman Magnificul episodul 138 rezumat





Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 138 (127 turcesc)


Hurrem și Mahidevran se bat ca-n tinerețe, Ahmet Kara îl îndepărtează pe Rustem de la palat iar Selim este hotărât să ajungă pe tronul imperiului și fără ajutorul mamei sale. Sinan moare sub ochii fratelui său, Rustem. 


 Suleyman Magnificul episodul 138 rezumat
Nurbanu merge la Mihrimah să obțină promisiunea de a-l susține pe Selim și o întreabă dacă este de acord. Văzând că prințesa ezită să dea un răspuns ferm, Nurbanu îi reamintește că Hurrem chiar, i-a promis fiului ei că va fi de partea lui. Suleyman în continuare este trist și stă în izolare. Mihrunisa, care e convinsă de vinovăția sultanei Hurrem în ceea ce-l privește pe Mustafa, ia un cuțit și se îndreaptă către harem. Între cele două are loc o confruntare de față cu gărzile. Mihrunisa îi spune sultanei că i-a luat tot ce avea mai de preț: mai întâi soțul, apoi fiul. Amenință apoi că și iarna ei va începe foarte curând. Ridică pumnalul și își taie singură gâtul, sinucigându-se în fața tuturor celor prezenți.

Suleyman merge la Amasya și îl vede pe Tașlicalî dar nu-și vorbesc. Sultanul intră în palat, în camera lui Mustafa unde găsește pe pat o hârtie împăturită pe care e scris un poem despre cum s-a întunecat lumea de când prințul nu mai este. Îl cheamă pe Yahia la el, îl laudă pentru talentul său poetic, apoi îl eliberează din funcția de gardă de corp spunându-i că îi îngăduie să moară ca un poet, și că de-acum încolo nu vrea să-l mai vadă niciodată.

 Suleyman Magnificul episodul 138 rezumat
Mihrimah și Rustem se sfătuiesc în legătură cu Baiazid și Selim. Kara Ahmet aduce vestea că șahul Persiei este dispus să facă pace. Baiazid se miră pentru că înțelesese că acea campanie a fost cauza execuției lui Mustafa. Kara îi spune atunci despre cineva care se dă drept Mustafa și care a adunat o armată de 5000 de soldați. Kara îi cere prințului să vină cu el să înăbușe revolta. După ce Kara pleacă, Lala îl atenționează pe Baiazid să nu aibă încredere în spusele acestuia.

După câteva zile Huricihan apare la palat pentru că a primit o scrisoare în care Baiazid o chema la el. Dar după ce vede reacția lui Hurrem, își dă seama că este intriga altcuiva. Ambasadorul austriac cere sultanului drepturile pentru Transilvania, dar sultanul nu este de acord și îi propune 6 luni de pace în schimbul unor teritorii luate de Ferdinand de la Zapolia. Selim dorește să se alieze cu Kara Ahmet. Acesta se arată onorat apoi îi povestește și lui despre acela care se dă drept Mustafa și a strâns armată.

 Suleyman Magnificul episodul 138 rezumat
Hurrem își sfătuiește fiul s-o determine pe Huricihan să nu spună că e soția lui și să plece cât mai repede la Kutahya. Tot discutând amândoi, mamă și fiu, ajung la concluzia că intriga trebuie să vină din partea lui Selim, deși numai Baiaizd este convins de acest adevăr. La un moment dat Hurrem se întâlnește din nou cu Mahidevran și se iau la bătaie ca în tinerețe, de data asta pentru moartea lui Mustafa. Sumbul o scoate pe sultană din mâinile lui Mahidevran. Kara Ahmet îl informează pe Rustem că trebuie să părăsească palatul și pretinde că acesta ar fi un ordin venit de la Suleyman. Rustem atunci îi împărtășește lui Mihrimah toate cele și îi propune să acționeze doar ei doi, pentru că restul, inclusiv Hurrem, sunt afectați psihic de ultimele evenimente.

Huricihan află că intriga în care a fost atrasă este "opera" lui Nurbanu. Atunci merge în harem și o întreabă pe Nurbanu cine-i ea să răspândească bârfe? Venețiana răspunde semeț că este mama celor 4 copii ai prințului Selim și că are dreptul să-i spună sultanului că fiul lui, Baiazid, este căsătorit. Huricihan o pălmuiește auzind așa ceva. Fatma însă, intervine și cele două se despart.

Suleyman Magnificul episodul 138 rezumat
Atmaca îl atacă pe Rustem dar până la urmă va trebui să se mulțumească doar cu prinderea lui Sinan. Acesta va muri aproape sub ochii fratelui său.


sursa foto: pagina facebook Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.

Ultimele episoade: 134, 135, 136, 137, Kanal D.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.