joi, 9 octombrie 2014

Suleyman Magnificul episodul 139 rezumat






Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 139 (127+128 turcesc)

Hurrem vrea ca familia ei să fie unită. Suleyman, involuntar îi dejoacă planul pentru că Baiazd face o greșeală și sultanul spune răspicat că-l va susține pe Selim pentru succesiunea la tron. 

Următorul rezumat: Suleyman Magnificul episodul 140

Hurrem îi cere lui Selim să nu dezvăluie căsătoria lui Baiazid către Suleyman pentru ca acesta să nu aibă aceeași soartă ca Mustafa, nefiind sigură că Selim era răspunzător pentru venirea lui Huricihan la palat. Selim insistă că dimpotrivă, sultanul trebuie să știe despre un așa lucru, ceea ce-l enervează pe Baiazid care uzează de puterea lui ca regent și îi poruncește fratelui lui să părăsească palatul. Înainte de a face asta, Selim o întreabă pe Hurrem dacă-l mai susține, dar ea răspunde că sprijinul i-a fost oferit doar împotriva lui Mustafa. Atunci prințul merge la Kara Ahmet să-l anunțe că-i stă alături mai ales dacă vor reuși să-l acuze pe Baiaizd de revolta din Rumelia.

Suleyman Magnificul episodul 139 rezumat
Hurrem o ceartă pe Nurbanu pentru că a ademenit-o pe Huricihan într-o capcană și astfel a făcut ca Bayazid să fie defavorizat față de Selim. Sultana o amenință că dacă va mai opune cei doi frați rămași în viață unul altuia, o va arunca de vie în Bosfor. De altfel și pe Rustem îl face să înțeleagă foarte clar că acum ea nu mai ține partea nici unuia dintre băieții ei, dorind să fie toată familia unită și nu dezbinată. Dar Rustem îi atrage atenția că așa ceva nu este posibil și că până la urmă va fi nevoită să-l susțină pe unul dintre ei în ascensiunea la tron.

Suleyman Magnificul episodul 139 rezumat
Huricihan, deși nu-l poate suferi pe Rustem, recunoaște că el l-a susținut și îl susține pe Baiazid pentru tron. Suleyman este încă la Amasya, sub îngrijiri medicale, dar hotărăște că e vremea să se pregătească pentru a reveni în capitală. Rustem îi dezvăluie lui Baiazid că deși a trecut peste moartea fratelui său, Sinan, nu va avea liniște până nu-l omoară pe Atmaca. După aceea discută despre înăbușirea revoltei din Rumelia și prinderea falsului Mustafa. Deși Hurrem dorește unitate în familia ei, Baiazid și Selim, care nu s-au înțeles niciodată, sunt mai inamici decât oricând și la un moment dat Baiazid îl alungă pe Selim din palat, însă el rămâne, deși se străduiește să nu mai dea ochii cu fratele său, așteptând revenirea sultanului în capitală. Atmaca vine să-l slujească pe Baiazid așa cum i-a promis prințului Mustafa că va face. Dar știe că Rustem este implicat în execuția acestuia și îi spune lui Baiaizd că nu va avea liniște până nu-l vede pe Rustem mort. Baiaizd îi spune lui Atmaca despre Rustem că îl susține și că are nevoie de el, și-l pune să aleagă între a-i fi loial lui și susținătorilor lui sau a-l omorî pe Rustem. După câteva zile, Atmaca îi jură supunere lui Baiazid.

Suleyman sosește în palat și cere să-i fie aduse la cunoștință toate evenimentele petrecute de când el a plecat. Selim ar vrea să-i spună și despre incidentul cu Baiaizid, dar Hurrem îl sfătuiește să n-o facă. Până la urmă toată lumea își dă seama că Suleyman știuse tot ce s-a întâmplat la palat de multă vreme și că el doar verifică dacă i se spune adevărul. Mihrimah cere iertare la sultan pentru Rustem, dar Suleyman îi răspunde că ar trebui să-i mulțumească pentru că i-a cruțat viața. Falsul Mustafa este pe ca el să fie dovedit, pentru că un anume Akinci Bey vrea să-l vadă înainte să se alăture lui, dar Akinci este un personaj care a mai stat față în față cu adevăratul Mustafa și știe cum arăta acesta. În scurt timp, falsul Mustafa anunță că nu vrea să se întâlnească cu nimeni, iar Baiazid și Atmaca stau de vorbă cu Uveyl, sfetnicul acestuia, și vor să-l demaște și să-l execute pe așa-zis-ul prinț Mustafa. Uveyl se învoiește să-l predea pe șeful lui în schimbul libertății și a exonerării de vinovăția trădării, pentru el și pentru toți ceilalți rebeli.

Suleyman află foarte rapid despre ceea ce face Baiazid și nu este de acord cu schimbul propus, considerând că pentru trădare singura pedeapsă este moartea. Astfel, la sugestia lui Rustem, care își dă seama că revolta trebuie să fie o capcană întinsă lui Baiazid, Suleyman îl trimite pe Lokman și pe Mehmet pașa să înăbușe revolta și să-l pună pe așa-zisul Mustafa sub arest.


sursa foto: pagina facebook Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.

Ultimele episoade: 135, 136, 137, 138, Kanal D.



3 comentarii:

  1. In sfarsit scapam de rautatea intruchipata (dar mascata) de Mahidevran. Nu mai suport sa o vad cum se tot victimizeaza si blesteama cand ea a pus sa fie ucis Mehmet (in serial cel putin).. urat personaj. Dar e si adevarat ca fara personaje ca ea, serialul ar fi cam plictisitor... Multumim pentru rezumate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Falsul Mustafa....nu îmi dau seama ce rol are. Părerea mea e ca eomul lui Selim....sau poate fiul lui Mustafa, dar e prea mare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deocamdata nu apare ca fiind pus de cineva de la palat sa se dea drept Mustafa.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.