joi, 16 octombrie 2014

Suleyman Magnificul episodul 140 rezumat




Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 140 (128 turcesc) 

Lupta pentru tron continuă, la fel și încercările de a demonstra că Baiaizd nu este vinovat în evenimentele cu rebelii și falsul Mustafa. Ahmet Kara este demis și executat iar Rustem e din nou uns Mare Vizir.


 

Suleyman Magnificul episodul 140 rezumat
Falsul Mustafa este trimis la închisoare urmând să fie judecat de către Suleyman, apoi acesta află că Baiazid n-a vrut să-i omoare pe cei zece mii de răsculați care i-au fost loiali lui Mustafa. În aceste condiții se răspândește zvonul că sultanul l-ar putea executa și pe Baiazid pentru trădare. Hurrem spune că nu ar suporta așa ceva, mai ales că de curând a murit și Cihangir. Suleyman se ceartă cu Yahya și acesta îi cere o ultimă favoare, aceea de a n-o lăsa chiar de izbeliște pe Mahidevran, la anii bătrâneții.

Suleyman Magnificul episodul 140 rezumat Hurrem se străduiește să-l convingă pe Suleyman că Baiazid ar fi fost atras într-o cursă și că e nevinovat, dar sultanul crede că fiul său a greșit că în loc să-i asculte porunca, s-a instalat în palatul de la Edîrne. Hurrem îl cheamă pe Baiazid înapoi în capitală, ceea ce acesta și face. Când are loc prima întrevedere cu tatăl său, este îndemnat să se așeze și să bea dintr-o cupă, dar cu mâinile tremurând, Baiazid ia cupa și o lasă înapoi jos, probabil de teamă să nu fie otrăvit. Suleyman îl întreabă de ce nu i-a ascultat ordinele însă Baiazid spune că nu a mai avut timp să-i ia capul falsului Mustafa pentru că a apărut Mehmet Pașa, trimis de sultan. Apoi Suleyman îl întreabă despre căsătoria cu Huricihan și bea din cupă spunându-i fiului său enervat că dacă ar vrea să-l omoare n-ar face așa ceva chiar în iatacul lui. Apoi îl avertizează că merge pe același drum ca și Mustafa și că la capătul lui va găsi același lucru, adică moartea. Selim intră în cabinet și Suleyman îl întreabă pe Baiazid de ce l-a alungat din palat dacă el i-a dat ordine clare pentru ce avea de făcut acolo? Baiazid încearcă să se disculpe spunând că fratele său exagerează, dar sultanul îi retează vorba dezvăluindu-i că nu de la Selim știe ce s-a întâmplat, că Selim nu i-a spus nimic despre asta. Apoi le spune clar ambilor, că se gândea de mult pe care din ei doi să-i susțină pentru viitorul dinastiei și că acum a luat decizia de a-l susține pe Selim.

În timp ce Nurbanu și Selim jubilează, Baiazid îmbrăcat ca un om obișnuit se întâlnește în piață cu Rustem și Atmaca spunându-le că Suleyman l-a alungat din rai la fel cum a făcut și cu Mustafa și că a anunțat că-l susține pe Selim ca succesor la tron. Acestea fiind zise, singura cale rămasă este să fie împotriva sultanului și a fratelui său mai mare. Apoi îi întreabă pe cei doi dacă și ei sunt de aceeași părere, și ambii răspund că se află de partea lui.

Suleyman Magnificul episodul 140 rezumat
Hurrem îl caută pe Baiazid și află de la Sumbul că a ieșit după incidentul cu Suleyman. Cum sultanul nu vrea să primească pe nimeni, Hurrem îi scrie o scrisoare în care îți exprimă credința că desemnarea lui Selim drept succesor la tron este o regretabilă eroare, fie și pentru că tradiția otomană nu menționează așa ceva, ci succesorul se remarcă în luptă fratricidă. Mai târziu mamă și fiu se întâlnesc iar Baiazid îi spune sultanei Hurrem că s-a răspândit bârfa că el ar fi dat aur rebelilor și chiar ar fi pornit rebeliunea, iar Suleyman e înclinat să creadă acest lucru. Rustem încearcă să afle cine a trimis aur răsculaților și găsește că aurul a fost trimis din interiorul palatului, ceea ce nu s-ar fi putut întâmpla fără suportul lui Ahmet Pașa.

Suleyman Magnificul episodul 140 rezumat
Despre același lucru discută și Suleyman cu Sokollu în cabinet, însă Sokollu susține că Mahidevran ar fi trimis bani rebelilor și falsului Mustafa la Edîrne. La cererea sultanului, Sokollu aduce drept dovadă un document prin care Mahidevran lăsa la îndemâna rebelilor pământurile ei din Edîrne să le folosească după bunul plac. Atunci sultanul îl împuternicește pe Sokollu să-i confiște sultanei Mahidevran totul în afară de palatul din Bursa unde va locui pentru tot restul vieții și să-i sisteze veniturile anuale de la buget.

Acum toată lumea încearcă să afle cine se face vinovat de susținerea rebelilor. Hurrem îl încolțește pe Kara dar crede că și Fatma poate fi implicată, Rustem îl bănuiește pe Ahmet pașa și îl amenință că degeaba a expus-o pe Mahidevran, că nu va scăpa de consecințe. Pe de altă parte marele vizir Kara, o ceartă pe soția lui, pe Fatma, că i-a băgat pe amândoi în flăcări, dar Fatma este mulțumită că Mustafa din ceruri este răzbunat, fie și parțial.

Suleyman Magnificul episodul 140 rezumat
Hurrem află că și Selim era implicat în povestea cu rebelii, în așa fel încât vina susținerii acestora să cadă pe Baiazid. Sultana îl dojenește și îi spune că în nici un caz nu trebuia să facă așa ceva pentru că Baiazid nu-i dorește lui, fratelui lui, moartea. Dar Selim îi amintește mamei sale că a văzut trupul mort al lui Mustafa și al lui Cihangir și toate astea din vina lui Suleyman și a ei, din cauza lumii nedrepte în care trăiesc cu toții și amenință că va face orice ca să-și atingă scopul pt că oricum nimic nu va mai fi ca înainte.

Selim se duce apoi la Kara și îi reproșează că a făcut anumite fapte fără știrea lui și că dacă va fi nevoie, îi va distruge și pe el, și pe Mehmet pașa și pe Fatma. Baiazid și el cu Atmaca încearcă să afle adevărul și prind pe cineva care ar fi trimis aur rebelilor dar acesta este omorât cu o săgeată chiar înainte să mai poată vorbi ceva către Hussein, Atmaca și Baiazid. În harem Fatma face niște schimbări neautorizate de Hurrem și chiar pune de o petrecere, chipurile în onoarea anunțului făcut de sultan că-l desemnează ca succesor pe Selim. Atunci Hurrem o acuză cu ușurință pe Fatma că vrea să-i dezbine pe cei doi prinți.


sursa foto: pagina facebook Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.

Ultimele episoade: 137, 138, 139, 140, Kanal D.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.