sâmbătă, 11 octombrie 2014

Scapi de mucegai cu Ceresit AERO 360
Scapi de mucegai cu Ceresit AERO 360

Mă știți, am două locuințe, una de bază și alta de serviciu. La casa de serviciu, de când stau acolo - și sunt niște ani buni de tot - este multă umezeală, ba chiar s-a făcut și niște mucegai într-un colț de perete, cu toate că geamul stă rabatat permanent vara și vreo 5-6 ore pe zi în anotimpul rece. Era o problemă pe care nu știam cum s-o rezolv. Nu-mi plăcea să intru în mirosul acela vag de mucegai și încercam să elimin măcar mirosul arzând bețișoare parfumate. Dar problema adevărată nu era mirosul, ci umezeala în exces, datorată băii care nu are nici un fel de aerisire, dat fiind că acea garsonieră este în realitate o cameră de cămin modificată.

Scapi de mucegai cu Ceresit AERO 360 Scapi de mucegai cu Ceresit AERO 360
Nu era de ajuns că omul produce, prin activitățile sale zilnice, 10-12 litri de apă sub formă de vapori, trebuia să mai fie și această baie cu aerisirea prin ușa dinspre hol care să producă umezeală și să modifice zona de confort a umidității aerului care este între 45 și 65%. Dar de curând am scăpat de umezeală și în sfârșit mă simt bine în mica mea locuință de serviciu. Mai întâi, o cunoștință, auzind că mă plâng de starea camerei mele mi-a recomandat să-mi iau un dezumidificator. Nu știam că există așa ceva, așa că am căutat pe internet niște informații apoi mi-am procurat un dezumidificator elegant, marca Ceresit AERO 360º Alb la promoție cu o sticlă de balsam de rufe Silan sensitive de 1 litru.

Acest tip de dezumidificator de la Ceresit este perfect pentru locuința mea, pentru că e potrivit într-o încăpere de maxim 20 de metri pătrați, iar camera mea are mai puțin de atât. Nu este electric - nici nu știu cum aș fi suportat zgomotul acela noaptea - ci are o tabletă absorbantă care imediat ce este scoasă din ambalaj și pusă în aparat începe să absoarbă umiditatea excesivă din aer transformând-o într-o soluție salină. Am pus aparatul în cameră și acesta este rezultatul după 12 ore.

Scapi de mucegai cu Ceresit AERO 360

După aceea am mutat aparatul Ceresit în baie, că de acolo provin vaporii de apă în exces. A doua zi apa acumulată era la acest nivel:

Scapi de mucegai cu Ceresit AERO 360

Pe măsură ce funcționează, tableta emană un parfum floral, nu foarte puternic, dar care se simte când vii de afară. Astfel am rezolvat cu multă eleganță problema disconfortului creat de mirosul de mucegai din camera mea. Acum sunt din nou acasă la mine, dar abia aștept să văd luni câtă apă s-a mai adunat în cuva dezumidificatorului meu de cameră, Ceresit. Acum nu mă mai stresează gândul că trebuie să stau în garsoniera aceea plină de umezeală. Tableta este funcțională timp de 3 luni, apoi se înlocuiește cu una nouă.

Scapi de mucegai cu Ceresit AERO 360 Scapi de mucegai cu Ceresit AERO 360


Problema mea este rezolvată. Dezumidificatorul Ceresit AERO 360º Alb se poate găsi în supermarketurile Auchan, Carrefour, Cora dar și online pe site-ul www.stopumiditatii.ro Eu sunt foarte mulțumită de rezultat, de aceea m-am gândit să vă recomand acest tip de dezumidificator, dacă aveți probleme cu umiditatea în exces în locuința voastră, fie pentru că e situată într-un imobil nou, fie din alte motive. Deocamdată eu spun un mare "mulțumesc!" celor de la Ceresit.


6 comentarii:

 1. felicitari pentru articol ,este mare nevoie de aceste produse in aceasata perioada.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc, Brindusa, ai dreptate, in anotimpul rece aerisim mai putin decat vara si uite-asa ne pricopsim cu umiditate in exces...

   Ștergere
 2. Interesant dispozitv : util si parfumat <3 :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Si eu mi-am luat asa ceva de catva timp. Nu absoarbe multa apa pe zi, dar isi face treaba si nu deranjeaza cu nimic. Insa tableta nu tine cat se zice in prospect, ci mai putin, dar mie imi convine chiar si asa, pt ca nu e scumpa, vreo 25-30 de lei parca.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da? :) Credeam ca macar tableta originala dureaza mult, dar intr-adevar, nu e scumpa daca e pana in 30 de lei si merita cheltuiala.

   Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.