joi, 13 noiembrie 2014

Suleyman Magnificul episodul 150 rezumat





Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 150 (135 +136 turcesc)

Mihrimah naște un băiat. Rustem este șantajat de Selim să i se alăture, sau va dezvălui sultanului relația lui cu Gracia. Cei doi frați sunt trimiși, drept pedeapsă, la alte sangeacuri. Mihrimah începe să se implice în problema fraților ei. Merge la Kutahya și îl convinge pe Baiazid să plece la Amasya.



Selim discută cu Sokollu și spune că indiferent ce a vrut mama sa, ea l-ar fi protejat pe Baiazid dar acum nimic nu-i mai stă în calea tronului. Sokollu îl sfătuiește să nu-i dezvăluie sultanului anumite aspecte, pt că și el, Selim, a greșit și ar putea fi acuzat. Însă Selim îi arată lui Sokollu că Mustafa Lala este în serviciul lui și că nu-l mai susține pe Baiazid, așa că nu ar putea depune mărturie în favoarea lui, așa cum credea Sokollu.

Suleyman Magnificul episodul 149 rezumat
Mihrimah pleacă de la palat sub pretextul că vrea să nască liniștită în altă parte. Baiazid își dă seama că plecarea ei are alt substrat și că s-a petrecut ceva neplăcut între ea și Rustem. Nurbanu o aduce pe femeia prezicătoare care îi spune că vede viitorul dinastiei ieșind dintr-un leu cu aripi de vultur. Nurbanu spune că acesta este blazonul Veneției, iar femeia adaugă că acel viitor sultan deja este născut de multă vreme. Selim se duce la Rustem să-i spună că va trebui să-l urmeze pentru că toată lumea e de partea lui. Baiazid vorbește și el cu Rustem care își reafirmă loialitatea față de el. Prințul îi răspunde că de Selim se teme, apoi schimbă vorba menționând că a convins-o pe Mihrimah să rămână la palatul ei.

Suleyman Magnificul episodul 149 rezumat
Nurbanu se bucură de prezicerea femeii, dar când o vede pe Defne, își amintește că și ea este tot venețiană și începe să se gândească în ce fel s-o elimine, sfătuindu-se și cu Selim. Mihrimah este supărată și nu doar din cauza morții lui Hurrem. Sumbul observă și insistă să-i spună ce are pe suflet, astfel că eunucul află de relația dintre Rustem și Gracia Mendez. Exact în același timp Rustem și Gracia iau masa și ei. Timpul trece și Mihrimah naște un băiat. Gulfem merge să-l anunțe pe Suleyman despre asta. Rustem nu este acasă, iar Zal se duce să-l anunțe că are un băiat. După ce Rustem pleacă, vine Nassih care o dojenește pe Gracia pentru relația ei intimă cu marele vizir avertizând-o că este periculos pentru ea să continue să se vadă cu soțul fiicei sultanului. Gracia însă, se enervează și îl pune la punct pe nepotul său, fără să țină cont că acesta are dreptate în ceea ce spune.

Baiazid îi povestește lui Rustem despre ultima înfruntare cu Selim, apoi plănuiește cum să vorbească și cu Suleyman despre asta, luându-l drept martor pe Mustafa Lala. Acesta îl asigură că va mărturisi pentru el cu tot ceea ce știe. Sumbul încă discută cu Mihrimah despre relația lui Rustem cu Gracia și se întreabă oare ce ar face Hurrem dacă ar fi în locul ei. Atunci Sumbul îi spune că ar amenința-o pe limba ei. A doua zi servitoarea Graciei este găsită moartă, iar Sumbul îi va spune prințesei că avertismentul către Gracia a fost deja lansat.

Suleyman Magnificul episodul 149 rezumat
Selim în sfârșit ajunge la Suleyman, vorbindu-i de Baiazid despre care susține că-l amenință, și îi dă sultanului o scrisoare. În acest timp Baiazid tocmai îi spune lui Atmaca ce crede, și anume că Selim și-a început acțiunea de acuzare în fața sultanului. Apoi este și el chemat să spună ce are de spus, și povestește despre atacul asupra aurului dat de către Mihrimah și despre cum era să fie otrăvit de Defne, care era pusă de Nurbanu să-l omoare. Apoi îl cheamă pe Mustafa Lala drept martor. Acesta însă minte, și zice că Baiazid l-a forțat să vină să spună ce vroia el, dar că el, Lala, nu-l poate trăda pe sultan. Baiazid este șocat, dar Suleyman nu pare dispus să-l creadă. Mihrimah intervine și spune că fără îndoială, ambii sunt vinovați și trebuie pedepsiți.

Rustem primește o misivă de la Gracia în care este chemat imediat pentru că ceva neașteptat s-a întâmplat. Rustem ajunge acasă la signora Mendez imediat, dar acolo se află Sokollu și Selim, care îl șantajează astfel că Rustem nu are încotro și i se alătură. Selim îi cere să-l influențeze pe sultan să-l exileze pe Baiazid undeva, departe de capitală. În drum către cabinetul sultanului, Rustem își amintește că i-a promis lui Hurrem pe patul de moarte că nu va permite celor doi frați să se lupte între ei. Suleyman le schimbă la amândoi sangeacurile, trimițându-l pe Selim la Konya, iar pe Baiazid la Amasya, fostul sangeac al lui Mustafa. Însă Baiazid refuză să asculte porunca și vrea să plece înapoi la Kutahya. În acest timp Suleyman stă de vorbă cu Gulfem căreia îi spune că atunci când Hurrem trăia, lumea era colorată, vie, iar acum, e lipsită de orice nuanță ...

Selim îi scrie lui Suleyman că Baiazid va porni cu armată și că sunt două posibilități: ori vine să se bată cu el, ori se îndreaptă spre capitală să preia tronul. Baiazid se sfătuiește cu consilierul său, dar acesta îi spune că oricum este prea târziu să mai dea înapoi de la ceea ce a pornit să facă. Selim mizează pe faptul că sultanul este sensibil atunci când i se pune în pericol tronul, și își bazează afirmațiile pe faptul că fratele său nu a ascultat porunca de a se muta în sangeacul Amasya, ci a rămas la Kutahya. Pe de altă parte, nici el, Selim, nu se mută la Konya, așa cum a fost porunca.

Suleyman Magnificul episodul 150 rezumat În Manisa Fahrie le vede pe fetele lui Nurbanu jucându-se cu inelul lui Hurrem. Ea le ia inelul apoi apare Nurbanu care o acuză pe Fahrie că a furat inelul dat ei de către Hurrem. Fahrie, care știe adevărul, îi spune în față că minte, pt că Hurrem nu a dat nimănui acest inel. Selim aude gălăgie și vine să vadă despre ce este vorba. Fahrie și Nurbanu se acuză una pe alta, iar Selim o trimite pe Fahrie la închisoare pentru că a îndrăznit să o acuze de furt pe Nurbanu, mama prinților lui. Pe de altă parte, o dojenește aspru pe Nurbanu, pentru că știe că Hurrem nu i-ar fi dat niciodată inelul sau orice altceva, pentru că nu o avea la inimă.

Mihrimah se străduiește să-l convingă pe sultan că Baiazid nu trădează, iar Selim a fost mereu cam plângăcios și că nu a pierdut niciodată ocazia să-l denigreze pe fratele lui în fața sultanului.

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.

Ultimele episoade:  146, 147, 148, 149, Kanal D.






11 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Daca nu reusesc in seara asta, in acest weekend cu siguranta va fi postat.

      Ștergere
  2. Deci Baiazid moare? Il omoara Suleyman?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel mai bun blog..felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mam uitat la episodul 138 la turci si am vazut ca baiazid e omorat de selim de ce il omoara el si nu suleyman si de ce ii omoara si copiii?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu cunosc istoria atat de detaliat incat sa-mi permit sa dau un raspuns public. Am o parere, dar mi se pare de bun simt sa o tin pentru mine, din moment ce nu sunt istoric.

    Cat despre copii, intotdeauna erau omorati odata cu parintii, ca sa nu se razbune mai tarziu, asa am inteles. Oricum, in realitate Baiazid si fiii lui au fost executati de niste calai otomani, nu de Selim.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc pentru răspuns.

    RăspundețiȘtergere
  7. Au fost omorate si fiicele lui Baiazid sau au fost lasate in viata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe pagina de wikipedia in engleza despre Baiazid scrie ca au fost omorati doar baietii. Nu se mentioneaza nimic despre fete.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.