sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Suleyman Magnificul episodul 151 rezumat




Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 151 (136+137 turcesc)

Fahrie moare de mâna lui Nurbanu. Sultanul află că Baiazid a strâns armată și îl condamnă la moarte. Rustem trece de partea lui Selim. 


Sfătuindu-se cu Sumbul, Mihrimah speră că Suleyman nu va avea mintea otrăvită și nu va judeca greșit faptele fiilor lui. În acest timp Baiazid se întâlnește cu guvernatorul Anatoliei și îi cere să se alieze cu el împotriva lui Selim. Mai târziu Baiazid primește o scrisoare de la palat în care este aproape somat să plece la Amasya, pentru că altfel Suleyman va considera această neascultare drept trădare.

La Manisa Sokollu stă de vorbă cu Selim și îi spune că acuzația împotriva lui Baiazid trebuie susținută de dovezi, dar în același timp el este cel pe care îl favorizează sultanul și că dacă Baiazid pornește cu armată, atunci Suleyman îi va sta în drum. Selim se arată neîncrezător, dar Sokollu îi spune că la palat deja destui demnitari au trecut de partea lui, lăsându-l singur pe Baiazid. Selim întreabă de Rustem și află că acesta deocamdată este neutru, că nu ține partea nimănui, dar așteaptă să vadă dincotro va bate vântul.

Suleyman Magnificul episodul 150 rezumat
La palat Suleyman hotărăște că este ultima șansă pe care i-o dă lui Baiazid iar Rustem observă că prințul nu a trădat niciodată și că foarte probabil nici acum nu o face. Defne ajunge să discute cu Sumbul și cu Mihrimah, care au venit la Kutahya și care-i propun să-l convingă pe Baiazid să nu strângă armata și să nu pornească împotriva lui Selim. Defne se învoiește să fie alături de tatăl băiatului ei, și chiar spune că oricum va fi de partea lui într-un eventual război, până la sacrificiul suprem, dacă va fi nevoie.

Nurbanu și Selim, cu toate că nu sunt în relații foarte bune, încearcă să fie alături unul de altul împotriva dușmanilor. Nurbanu îl informează că Mihrimah este la Kutayha și că dacă Hurrem știa să nu-și dezvăluie cu ușurință anumite intenții, Mihrimah probabil va fi împotriva lor pe față și va spune asta la toată lumea. Nurbanu bănuiește că motivul vizitei prințesei la Kutayha este să-l determine pe Baiaizd să renunțe la luptă.

Suleyman Magnificul episodul 150 rezumat
Fahrie reușește să-l omoare pe gardianul care-i aduce de mâncare în celulă. Iese din închisoare și vine în camera lui Nurbanu, care o vede în oglindă. Fahrie îi șuieră în urechi că i-a promis sultanei Hurrem că o va omorî (pe Nurbanu) și a venit să-și împlinească promisiunea. Începe o scurtă luptă în care Fahrie o strangulează pe Nurbanu, dar aceasta o înjunghie pe odaliscă de mai multe ori până o omoară. Atunci intră și Selim în cameră și o vede pe Fahrie moartă.

Mihrimah stă de vorbă și cu Baiazid care spune că dacă trebuie, va merge la Amasya, dar va continua să strângă armată și să-și alăture câțiva guvernatori de provincii și îi cere și ei să-i fie alături, ca singura membră a familiei în care el mai poate avea încredere. Mihrimah îi răspunde că e bine să-și urmeze impulsurile și să facă așa cum gândește, că ea îl susține cu toată puterea ei. După ce pleacă, îi spune lui Sumbul că Suleyman nu trebuie să afle de planurile lui Baiazid.

Gracia Mendez și-a adus o nouă servitoare pe care o învață ce are de făcut. Rustem vine pe la ea din nou, ca s-o acuze că din cauza ei s-a aflat despre relația lor. Gracia neagă că ar fi spus cuiva despre ei doi, dar că nepotul ei e posibil să fi scăpat accidental vreo vorbă către Selim. Rustem o avertizează că nu-l poate prosti în față, și îi spune că este doar vina ei, că a vrut să se afle despre relația lor, apoi o amenință cu moartea.

Suleyman Magnificul episodul 150 rezumat
Ajunsă la palat, Mihrimah merge la Suleyman căruia, la cererea lui, îi spune că Baiaizd nu a vrut să meargă la Amasya din cauză că a fost sangeacul lui Mustafa, dar că acum se va duce. Apoi încearcă să-i arate sultanului că nici Selim nu este nevinovat, că el îl provoacă pe Baiazid și că bea. Dar Suleyman zice că în timp ce defectele lui Selim îi fac rău doar lui însuși, defectele lui Baiazid se răsfrâng și asupra celor din jur, și cel mai grav, asupra lui, a sultanului. Dar în timp ce Mihrimah îl minte pe Suleyman referitor la Baiazid, îi va spune totul despre ceea ce face acesta, lui Rustem.

Baiazid se pregătește să strângă armată și îl trimite pe Atmaca să afle ce conducători sunt de partea lui. Nurbanu, odată ajunsă la Konya, declară că se simte bine și în siguranță, dat fiind că între ei și Baiazid este o mare distanță. Selim, prevăzător, știe că distanța nu-l sperie pe fratele său. Baiazid deja strânge oameni în jurul său și formează o tabără militară. Soldații se adună și se înrolează sub steagul lui. Atmaca vine și anunță că 20.000 de soldați sunt la ordinul prințului.

La palat, Gulfem, Mihrimah și Sumbul fac presupuneri pe seama tristeții sultanului. Mihrimah pregătește mulți bani să-i trimită lui Baiazid. Rustem îl alungă pe Sokollu care vine să-i spună că Gracia și nepotul ei sunt protejații lui Selim, marele vizir considerând că prea își bagă nasul unde nu-i fierbe oala. Apoi îl vedem pe Rustem mergând la sultan să-i spună că au sosit vești de la Amasya și că Baiazid strânge armată și că unii conducători locali i s-au alăturat. Suleyman consideră că fiul lui a trădat și spune că-i va da războiul pe care și-l dorește.

Suleyman Magnificul episodul 150 rezumat


Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.

Ultimele episoade: 147, 148, 149, 150, Kanal D.



4 comentarii:

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.