sâmbătă, 19 decembrie 2015

Kosem episodul 6 rezumat





Kosem episodul 6 rezumat
Anastasia și cu Șayste se întorc la palat dar gărzile le-au văzut și încep să tragă. Șayste este rănită, iar Anastasia nu are încotro și fuge singură către ușa de după care Golge o trage înăuntru. Anastasia este arestată și apoi biciuită pentru tentativa de evadare și pentru otrăvirea sultanului. Ahmet nu-și revine iar în palat Bulbul descoperă un agă mort cu bube pe față. Se răspândește ca fulgerul vestea că este variolă (*) în castel și cu toții sunt verificați de doctori cu batiste la gură și la nas și cu mănuși, să vadă dacă au bube sau nu. Ahmet are niște pustule pe mâini și Safyie devine deodată îngrijorată, pentru că dacă Ahmet moare, va veni Mustafa pe tron și cu Halime în funcția de Valide, viața ei ar putea fi în pericol. Așa că primul pas este să se pună bine cu Halime, dar aceasta are de gând să pună s-o omoare pe Safyie dacă Ahmet moare și fiul ei va deveni sultan.

Kosem episodul 6 rezumat
Șahin merge la Mehmet să-i spună că este mai sigur acum să fii în celula închisorii decât liber, din cauza variolei, apoi îi spune că el a adus boala în palat. Mehmet continuă să se minuneze de obsesia fratelui său pentru tronul otoman, dar acesta nu-i spune că virusul a fost răspândit în palat de Fahryie. Mahfiruz e dusă în carantină pentru că pare să fie bolnavă. Anastasia rămâne în arest dar la un moment dat Derviș o eliberează. Șahin răspândește bârfa că și șehzade Mustafa ar fi bolnav, apoi tot Istanbulul vuiește de această veste. Tatăl Anastasiei a ajuns în piața de sclave și își caută fata, pentru că i-a promis soției sale că nu se va întoarce până nu are un răspuns. Safiye uneltește să-l pună pe Mustafa pe tron înainte ca Ahmet să moară, dar un agă îi spune că este periculos de făcut așa ceva, și apoi, ienicerii vor dori să vadă cadavrul sultanului ca să creadă că este adevărat ceea ce aud. Safiye îl amenință pe acel agă că cadavrul lui va fi foarte bun de arătat ienicerilor. În palat, oricum, cei sănătoși și puternici fac tot felul de combinații și exerciții de imaginație, cu cine pe cine va ajuta când se va vedea cu funcții, fiind siguri că Ahmet va muri în scurt timp. Dar Mustafa se îmbolnăvește și el și este izolat. Dinastia otomană este în pericol, pentru că nu mai e nimeni, urmaș de-a lui Osman, întemeietorul imperiului, care să urmeze la tron și imperiul se poate destrăma din cauza luptelor pentru putere.

Șahin trimite scrisoare șefului rebelilor celali că el și-a îndeplinit partea lui de înțelegere și că Ahmet și Mustafa au variolă și sunt la un pas de moarte, iar acum e rândul lor (a rebelilor) să se țină de învoiala făcută. Comandanții celali se bucură că au liber către capitală dar rup înțelegerea spunând că nu s-au luptat ani de zile ca să-l vadă pe Șahin Giray pe tron. În acest timp Șahin stă de vorbă cu Safyie, dându-și importanță că el este descendent direct al lui Gingis Han și că este cazul să urmeze la tron după ce Ahmet și Mustafa vor muri. Safyie îi arată și cealaltă alternativă, aceea de a fi executat pentru ceea ce spune acum, când Ahmet se va însănătoși. Dar Șahin mută interesant: îi spune sultanei Safyie că nu el ar trebui executat ci fiică-sa, Fahriye, pentru că ea a adus boala în palat.

Kosem episodul 6 rezumat
Anastasia cere să stea alături de Ahmet orice ar fi. Handan se învoiește, sperând că poate iubirea ei îl va vindeca pe tânărul Ahmet și într-adevăr, el se trezește auzindu-i vocea, apoi se străduiește să stea treaz ca să se bucure de prezența ei. O cadînă care fusese cu sultanul, Rașa, află că este însărcinată. Astfel, e trimisă la Edîrne ca să fie în siguranță și ca, dacă va naște băiat, copilul să fie ferit de pericole până va putea prelua tronul. Dar o servitoare loială lui Halime aude despre asta și din porunca sultanei, bandiții celali vor ataca șareta în care se află Rașa. Istanbulul fierbe de revoltă. Bandiții celali sunt infiltrați printre oameni și instigă. Safiye o închide pe Fahriye în camera ei apoi are o discuție cu Mehmet și își dă seama că el nu este ca fratele lui și nu are gânduri ascunse. După aceea, sultana îi spune lui Șahin că din moment ce Mehmet o iubește pe Fahriye, ea consimte la căsătorie și îl va pune pe tronul imperiului. Șahin este descumpănit și va organiza o răzmeriță chiar în apropierea palatului, când cei în drept vor aduce un ienicer spunând că este sultanul, ca să liniștească populația. De fapt, unii strigă că acela nu este Ahmet, și lucrurile se înrăutățesc. Din loc în loc apar incendii, iar oamenii se adună și vor să vină la palat să-l ia cu asalt, crezând că sultanul este mort.

Kosem episodul 6 rezumat
Cei din palat sunt evacuați cu repeziciune pentru că revolta este chiar la intrarea în TopKapî. Armata pregătește în grabă tunuri. Enzo, tatăl Anastasiei, este în mulțime și simte că o să-și vadă fiica, deși nu știe unde ar putea fi. Sultanele se grăbesc să dispară din palat iar Anastasia se roagă de Safyie și de Halime să-l apere pe Ahmet, dar ele nu vor decât să-și scape pielea. Safiye o cheamă să meargă cu ele, dar Anastasia rămâne lângă sultan. Derviș, cu teama de spectrul morții, îi mărturisește lui Handan dragostea ce i-o poartă de mult timp și vina de a-l fi omorât pe Mehmet al III-lea. Handan este uimită.

Învălmășeala crește și nimeni nu face nimic să oprească revolta. Șeicul se roagă la Allah să le trimită un înger care să-i salveze. Anastasia îl sărută pe Ahmet care doarme și ia o hotărâre foarte importantă, riscând. Își pune amuleta destinată lui Ahmet la gât, mai aruncă o ultimă privire sultanului, pentru că nu știe dacă ea va mai trăi după ce va face ceea ce are de gând să facă. Apoi iese din cameră și ușa se închide în urma ei.

(*) variola este o boală contagioasă foarte virulentă, care are două forme, una gravă, cu o mortalitate de 35% dintre cei infectați, și una ușoară, cu o mortalitate de 1% dintre cei infectați. Ambele se manifestă prin apariția unor pustule pe piele, dar și în gură și în gât, și febră. Supraviețuitorii primei forme rămân cu sechele grave, printre care orbirea. În secolul XX variola a fost eradicată definitiv de pe glob prin vaccinarea în masă a populației.  (sursa informației - wikipedia)


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



urmează: Kosem episodul 7

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.