miercuri, 16 decembrie 2015

Putere si glorie episoadele 16, 17, 18 rezumate





Putere si glorie episoadele 16, 17, 18 rezumate
[Putere si glorie episodul 16] Selcan o sfătuiește pe sora ei, înainte de plecarea caravanei șahului, să stea cât mai mult timp în preajma lui Hayme ca să se obișnuiască cu ea și să nu mai poată să vadă altă mireasă pentru Ertugrul. Gokce spune că ea se roagă și pentru Suleyman să se facă bine, că a observat că Ertugrul nu-i iese din cuvânt. Selcan auzind așa ceva se enervează și-i spune lui Gokce să n-o mai audă cu prostia asta, să nu se mai roage pentru șah, ci să se concentreze asupra mamei Hayme. Suleyman este dus la căruța reparată de Demir pe o targă și a doua zi pleacă împreună cu câțiva războinici, cu Hayme și Gokce. Pe drum, Halime începe să se simtă rău și să-i scadă puterile. Ertugrul și Numan o înfășoară cu o pătură. La fortăreață, marele maestru Petruccio merge la fratele lui în celulă ca să-l pregătească pentru misiunea pe care i-a încredințat-o.

Pe drum, la un popas, Aykîz o avertizează pe Gokce să nu spere la Ertugrul pentru că este clar că el o iubește pe Halime, dar Gokce, naivă, îi răspunde că Suleyman a poruncit ca atunci când vor ajunge la Alep să se facă nunta dintre ei doi. Aykîz este uimită și nu mai zice nimic. În Alep, Șahabettin merge la prizonierul său în speranța că acesta va vorbi și va recunoaște cine din palat l-a ajutat să încerce un atentat asupra lui Ertugrul. Prizonierul, care avea de la Asma o pastila cu otravă, înghite otrava în fața lui Șahabettin și imediat intră în convulsii apoi moare. Șahabettin se înfurie și o pune pe Asma să-l caute pe cel vinovat de aducerea otravei în celulă, apoi zice că nu trebuie să afle nimeni că prizonierul a murit. Asma își ridică burka de pe chip și spune că ea o să se ocupe de cadavru în așa fel încât să nu se afle nimic. (Dar ridicarea burkăi este semn că Șahabettin urmează să moară...).

Putere si glorie episoadele 16, 17, 18 rezumate
La castelul templierilor Petruccio, marele maestru, și cu cardinalul Thomas discută despre o nouă cruciadă, dar cardinalul îi cere lui Petruccio ca mai întâi să fie luate înapoi de la musulmani relicvele lor, și după aceea îl va influența pe Papă să fie de acord cu cruciada. În acest timp pe poartă intră Titus cu prizonierii săi. Cardinalul îl ia în râs că a plecat cu 30 de oameni și a venit cu 2 ostatici din care un copil, dar Titus le spune că nu e un copil obișnuit ci este prinț selgiucid. Atunci cardinalul consideră că este mai bine să-l ia el pe prinț după ce vine din oraș unde are niște treburi. Turgut Alp și Yigit sunt duși în celulă alături de Omer. Petruccio îl dojenește pe Titus că prea amestecă problemele personale cu misiunea templierilor, dar când acesta îl informează că Ertugrul e în drum către Alep, marele maestru se calmează și îi mai dă o șansă lui Titus, poruncindu-i să plece și el la Alep și să-l prindă pe Ertugrul, apoi să facă ce-o vrea cu el.

Putere si glorie episoadele 16, 17, 18 rezumate
Ertugrul ajunge în Alep cu Halime și caută un medic, apoi observă că războinicii lui au venit cu toții în afară de Turgut, dar cu toții speră ca acesta să apară dimineață. Într-un castel, Asma/Eftelya, care este o creștină deghizată, aduce de mâncare unui templier deghizat în musulman. El o sfătuiește să nu se implice prea mult în cauza lor, ca să nu aibă de suferit, dar ea răspunde că-și face doar datoria. După aceea o vedem în compania sultanului, spunând că îi este teamă să nu fie pedepsită, că ea a adus tava cu mâncare pentru acel prizonier, dar de unde să știe că era otravă acolo? Cei care au rămas în tabără se confruntă cu o problemă gravă chiar înainte să pornească și ei la drum. Mielușelul pe care îl tot mângâia un copil este acum mort, iar copilul are febră. Vestea că tribul s-a umplut de ciumă ajunge și la Ertugrul prin intermediul lui Nassar, cu care Ibn Arabi i-a recomandat să vorbească. Ertugrul se miră, pentru că nu știa de nimeni infectat înainte să plece. De la Nassar mai află că acela care l-a atacat în palatul emirului de Alep n-a murit atunci când a fost înjunghiat, ci cu o zi în urmă, otrăvit. Între timp, Șahabettin este arestat și dus într-o celulă. EL nu se împotrivește, mai ales că i se spune că este ordinul nepotului său, emirul de Alep, care vrea să discute personal cu el în chestiunea pentru care trebuie să-l închidă.

Putere si glorie episoadele 16, 17, 18 rezumate
Turgut este biciuit iar Petruccio îl amenință că n-o să-l omoare ci o să-l chinuie până când își va dori moartea. Omer îi confirmă că așa vor face. Suleyman și escorta lui au făcut popas. Șahul este tot inconștient, dar Gokce o trezește pe Hayme ca să-i spună că el i-ar fi rostit numele. Apoi începe să spună că abia așteaptă să fie mireasa lui Ertugrul și că se roagă pentru ca șahul să se facă bine. Hayme o trimite la culcare că e târziu și foarte subtil îi dă de înțeles că s-au răzgândit, și că aceea care va fi sortită lui Ertugrul doar Dumnezeu o știe. A doua zi, tot la un popas, Suleyman își revine și cu adevărat o strigă pe Hayme. Băiatul lui Barbora, Bozok, este pe dealuri și vrea să tragă o săgeată spre șah, dar pentru că Hayme și Gokce stau aproape de el, nu poate să-și împlinească gândul și atunci ia pumnalul de la brâu și coboară panta aruncând. Ertugrul îl avertizează pe El-Aziz că dușmanii sunt în palatul lui (turcul kayî nu știe că însuși emirul îi dorise moartea în acea primă vizită a lui) și că totul, inclusiv vestea că tribul lui este infectat cu ciumă, nu sunt decât minciuni de-ale templierilor. Mai târziu, Ertugrul se întâlnește pe străzile Alepului cu un individ care are în mână medalionul lui Yigit și la brâu poartă toporul lui Turgut. Ertugrul se apropie de el iar acesta îi transmite mesajul lui Titus, că acum vulturul este prins în cușcă iar lupul va ataca.


urmează: Putere și glorie, ep. 19, 20, 21

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial 
 vă rog accesați pagina Stele tv.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.