vineri, 10 februarie 2017

Kosem episodul 15 rezumat




Kosem episodul 15 rezumat Kosem merge cu Zulfikar la poarta ştiută de ea şi de Iskender, pe care cândva a vrut să evadeze din palat, iar Zulfikar sparge zăvorul. În acest timp totul este ieşit de sub orice control: Mustafa e luat de Bulbul, Halime este înjunghiată, în palat e un adevărat carnagiu. Kosem şi Zulfikar ajung pe coridorul către camera sultanului şi văd leşurile gărzilor, apoi se despart. Ahmet este avertizat de Murat pașa că nu e bine ce se petrece şi că trebuie să se întoarcă de urgenţă la palat. Derviş este rănit şi Ahmet îl ajută să îndure cauterizarea rănii, în timp ce în palat Zulfikar este prins şi adus în faţa lui Safiye care-l întreabă unde este Kosem dar el spune că nu ştie. În iureş, Rașa-Mahfiruz este şi ea înjunghiată, mortal. Kosem aude o discuţie cum că Ahmet ar fi murit şi Mustafa va fi proclamat sultan, deşi conform legii unul din copiii lui Ahmet ar trebui să stea pe tron. Astfel, îşi dă seama că bebeluşii vor urma să fie omorâţi şi se gândeşte ce este de făcut ca să-i salveze, şi pe ei şi dinastia. Mustafa e luat de Bulbul şi dus în altă cameră, dar Zulfikar şi Kosem îl găsesc. Kosem pleacă împreună cu Dilruba şi ceilalţi doi prinţi către coridorul secret şi uşa pe care au şi intrat. Cu toţii se urcă în trăsura care porneşte, iar Zulfikar rămâne să se dueleze cu soldaţii loiali lui Safiye. Pe drum, trăsura se opreşte şi Kosem îl vede pe Mehmet care îi ajută să ajungă la un adăpost mai sigur decât sanctuarul şeicului, loc în care Kosem voia iniţial să meargă. Corabia lui Ahmet face cale întoarsă din expediţie.

A doua zi Dilruba, care nu are încredere în Kosem, o dă pe mâna gărzilor iar aceştia o duc pe ea şi pe Mustafa la palat. Kosem este adusă în faţa sultanei Safiye, iar Dilruba se duce în cămăruţa unde Menekse o îngrijeşte în secret pe Halime, ca să-i spună că totul este în ordine cu ea şi cu fratele ei. Kosem e trimisă la beciuri ca să fie executată cu frânghia şi apoi aruncată în Bosfor, iar Mustafa este prezentat celor rămaşi în viaţă drept noul sultan. Când se duce afară la ienicieri şi urcă pe tronul prea mare pentru el, apare Ahmet, care-l decapitează pe loc pe unul dintre trădători şi porunceşte execuţia celorlalţi. Safiye vede ce se întâmplă şi se grăbeşte să ajungă în camera ei unde vrea să se sinucidă cu otrava dintr-un inel pe care îl poartă pe deget, dar Ahmet o ajunge din urmă şi o dă pe mâna gărzilor, trimiţând-o la beciuri. După aceea îi găseşte pe Zulfikar care-i spune ce s-a întâmplat, dar că nu ştie nimic despre Kosem, doar că a murit executată, din ordinul bunicii sale. Împreună merg în harem unde trupurile cadînelor omorâte sunt învelite cu pânze albe. Ahmet le ridică pe fiecare, o găseşte şi pe Rașa printre ele, dar Kosem nu este şi el cedează nervos începând să plângă, atunci când credinciosul Zulfikar îi şopteşte că o fi aruncată în Bosfor.

Kosem episodul 15 rezumat După aceea merg împreună acolo unde Mehmet Giray i-a adăpostit pe prinţi şi pe Cennet. Kosem, care a fost salvată de Bulbul, iese din casă şi aleargă către Ahmet care mulţumeşte cerului că iubita lui trăieşte. Apoi îşi vede copiii şi pe cei câţiva slujitori din harem care au scăpat de nebunia sultanei Safiye. Când ajunge înapoi la palat, o vizitează pe Halime care este încă în pat, în urma rănii grave din abdomen, şi o întreabă cum de s-a aliat cu Safiye şi a îndrăznit să-l pună pe Mustafa pe tron, dar Dilruba minte că maică-sa n-a făcut nimic din toate astea, drept dovadă au înjunghiat-o. Minciuna prinde, Halime povesteşte cum a venit Bulbul să-i ia băiatul şi au băgat cuţitul în ea. Ahmet o crede şi promite că toţi trădătorii o să-şi primească pedeapsa. Ahmet stă de vorbă cu Derviş şi îl anunţă că s-a săturat de faptul că toată lumea consideră drept slăbiciuni mila lui şi conştiinţa, aşa că va respecta de acum încolo vechile datini şi reguli în privinţa tronului.

După câteva zile, Kosem se duce la Safiye la beci şi rămâne o vreme să stea de vorbă cu ea, despre felul lor asemănător de a fi şi despre inelul lui Hurrem, pe care Safiye nu crede că l-ar merita Kosem. Când pleacă, Bulbul, care este încarcerat în celula alăturată, strigă la ea să o cruțe pe sultană că a fost o Valide, dar Kosem merge neclintită înainte. Mustafa adormise şi un porumbel pătruns în încăpere îl trezeşte iar el se duce după pasăre. Halime se scoală din pat, cade şi spune că o să-i fie executat fiul. Patru călăi merg apăsat pe coridoarele palatului cu sfoara în mâini ...


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



a fost: Kosem episodul 14                                     urmează: Kosem episodul 16

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.








2 comentarii:

  1. De unde luati rezumatul ? Este episodul si in romana, pana sa apara la tv ? Va rog raspunde-ti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, serialul nu exista in limba romana nicaieri inainte sa apara la Kanal D. Exista in engleza, contra cost pe facebook, 2 dolari episodul, la un arab, dar la pretul asta....

      De mult am decis sa nu mai dezvalui sursele, insa rezumatele nu le iau ca atare de nicaieri. Exista un blog in engleza unde sunt episoadele relatate foarte, foarte detaliat, de acolo spicuiesc si alcatuiesc materialele de la Kosem. Tehnica - daca pot spune asa - folosita este sa vad episodul in turceste la viteza 2x sau 3x, imi notez actiunea asa cum o inteleg, apoi citesc acea povestire din engleza si fac materialul pt blog.

      Si in general, extrem de rar ma uit si la site-urile cu rezumate romanesti. Eu traduc si adaptez aproape exclusiv materiale din limbi usor traductibile cu google (mi s-a intamplat sa traduc si din limba sarba la un moment dat), sau, daca nu am asa ceva, ma uit la episodul in turceste si incerc sa fac rezumatul dupa actiune - este cazul la majoritatea episoadelor din Furtuna pe Bosfor. Si mai traduc mini-rezumatele din engleza aflate pe site-ul turcesc izleiyci platformu, cand nu am timp sa ma uit la ele sau nu urmaresc deloc acel serial - de exemplu asta fac la Bahar.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.