sâmbătă, 25 februarie 2017

Kosem episodul 23 rezumat




Kosem episodul 23 rezumat Kosem se grăbeşte să-l întâlnească pe Haci la grajduri. Oamenii loiali lor lărgesc şaua calului cu care Yasemin urmează să facă o plimbare, şi apoi pleacă. Cu toate că sultana trimite un om degrabă ca s-o salveze pe sora ei de la accidentul de călărie provocat intenţionat, Yasemin e adusă moartă înapoi. Kosem verifică dacă e sora ei cu adevărat, ştiind că avea un semn pe picior, iar semnul este acolo. Mai apoi, Haci îi povesteşte lui Iskender despre cum Safiye şi Humașah au căutat-o pe Yasemin şi după aceea au pregătit-o şi educat-o doi ani înainte să i-o prezinte lui Ahmet. Dar menţionează şi că Ahmet s-a îmbolnăvit şi mai tare după ce a început ea să-l viziteze. Kosem, de durere şi de ciudă că Safiye a păcălit-o în aşa hal, îl roagă pe Iskender s-o execute pe sultană cu frânghia.

Halil paşa, marele vizir, după ce are loc inaugurarea moscheii albastre îl felicită pe sultan apoi aduce vorba despre propunerea lui Halime de a se căsători cu Dilruba. Ahmet promite să se gândească la asta, dar spune că pentru el este importantă fericirea lui Dilruba. Iskender intră şi îl anunţă pe sultan că Yasemin a murit într-un accident de călărie. Humașah consideră că e mai bine că Yasemin a murit, pentru că în acest fel nu se va dovedi implicarea ei în otrăvirea lui Ahmet. Davut stabileşte o întâlnire cu Dilruba la ora prânzului pentru a se căsători, zădărnicind planurile lui Halime de a-şi mărita fata cu marele vizir. Osman se întâlneşte pe holuri cu Angela care fugise de sub escorta lui Bulbul, care avea poruncă s-o ducă la palatul vechi. Osman lămureşte situaţia şi spune răspicat că Angela face parte din haremul lui şi astfel fata rămâne lângă cel pe care-l iubeşte.

Iskender se frământă cum să poată îndeplini ordinul lui Kosem: pe de o parte este ea, femeia pe care o iubeşte, iar pe de altă parte e Safiye, femeia cu care s-a împrietenit şi pe care o simte ca pe o mamă, neştiind că este chiar mama lui. Se duce la sultană şi o mai întreabă odată dacă este sigură că vrea ca el s-o stranguleze pe Safiye, că poate a zis asta sub un impuls de moment. Dar Kosem îi răspunde că n-o să-l forţeze dacă nu poate, că voia ca el să-şi facă datoria de a o apăra pe ea şi pe sultan de trădători. Cennet ar vrea să se pensioneze, să iasă din seviciul palatului, dar Kosem încă mai are nevoie de ea şi nu-i acceptă rugămintea.

Kosem episodul 23 rezumat Safiye merge în vizită la Iskender pe când acesta nu este acasă şi găseşte potretul lui Kosem desenat de Yasemin. Astfel sultana îşi dă seama că el o iubeşte pe favorită şi îi destăinuie acest lucru lui Bulbul, adăugând că va fi dificil să-l determine să lupte contra ei, dar că de-acum este vremea să afle cine e cu adevărat. La palat apare Mehmet Giray care acum este cumva căzut în dizgraţie pentru că l-a ajutat pe Şahin să scape de pedeapsă şi asta se consideră trădare. Dilruba şi Davut se căsătoresc în secret, după care fata o anunţă pe maică-sa că nunta cu Halil nu mai poate avea loc. Zulfikar se duce la cârciumă să-l întrebe pe cel care i-a spus despre uneltirile împotriva lui Ahmet, de unde a auzit zvonul. Omul zice că de la Abbas, care o slujeşte pe Safiye. După aceea Zulfikar vrea să plece din local, dar nişte bărbaţi care-l urmăreau pornesc scandalul şi bătaia, însă Zulfikar scapă cu viaţă.

Iskender se duce la Safiye în timp ce doarme şi încearcă s-o omoare, aşa cum doreşte Kosem, dar nu poate să-şi ducă gestul până la capăt. Sultana se trezeşte şi concluzionează că Kosem l-a trimis s-o omoare, şi continuă spunându-i "dar n-ai putut, n-ai putut să-ţi omori mama, nu-i aşa?". Iskender este uluit şi bâiguie cuvinte, iar Safiye îi spune că e adevărat, că ea este mama lui, iar el e prinţ, apoi îi demonstrează asta, arătându-i că Selahettin i-a făcut cămaşa fermecată şi că are semnul din naştere pe un umăr, ceea ce reprezintă dovada cea mai bună că el este prinţul pierdut al dinastiei otomane. Safiye vrea să-l îmbrăţişeze, dar el se dă un pas înapoi şi pleacă.

Halime este foarte supărată pe gestul de frondă al fiicei ei, dar Davut o linişteşte adăugând că şi-ar da viaţa pentru Dilruba şi că el ar vrea să-l vadă pe Mustafa pe tron. În acest timp Dilruba se află la Mustafa şi îl asigură că va pedepsi pe toţi aceia care i-au distrus tinereţea, începând cu Ahmet. Kosem stă de vorbă cu Iskender care-i explică de ce nu o poate omorî pe Safiye, pentru că este o sultană şi o Valide. Atunci ea consideră că în acel moment a trădat-o şi nu mai este de partea ei. Zulfikar îi dezvăluie lui Kosem că Safiye unelteşte împotriva lui Ahmet, dar nu în favoarea lui Mustafa, ci a lui Iskender care este fiul ei cel mai mic, după care este pus să povestească totul de la început. Humașah, în vizită la palatul vechi, crede că Safiye a făcut o greşeală că i-a spus adevărul lui Iskender.

Kosem episodul 23 rezumat Ahmet se simte din ce în ce mai rău şi începe să vomite sânge. Doctorii sunt consternaţi pentru că nu aşa trebuia să fie evoluţia bolii sultanului. Kosem îl pune pe Haci să verifice catastifele care menţionează numele prinţilor născuţi de Safiye şi află că pe Iskender îl cheamă de fapt, Yahia. Kosem se duce acasă la Iskender şi îi spune că trebuie să plece de la palat, să ceară o demnitate, să guverneze ceva. El întreabă care ar fi motivul, iar Kosem, care ştia de desenul făcut de Yasemin, i-l arată spunându-i că asta (adică dovada că el o iubeşte) este cel mai bun motiv, pentru că dacă se află, el va fi executat iar ea va avea probleme. Humasah află că Zulfikar a spus secretul către Kosem şi îl întreabă de ce, iar el îi spune că dacă Safiye a încercat odată să-l omoare, va mai încerca şi că trebuie să fie cineva care să mai ştie asta, şi eventual să-l avertizeze pe Ahmet.

Seara, Kosem îl vede pe Ahmet în pat şi le cere explicaţii doctorilor, care o anunţă că lucrurile stau mult mai rău decât credeau ei şi că Ahmet nu mai are mult de trăit, doar una sau două săptămâni. Ea se duce pe terasă şi, în faţa unui cer înstelat, dar roşu, se roagă la Dumnezeu să n-o despartă de omul iubit.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



a fost: Kosem ep. 22                                  urmează: Kosem ep. 24

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.