miercuri, 27 septembrie 2017

Patria mea esti tu, ep. 10 rezumat




Patria mea esti tu, ep. 10 rezumatAzize este distrusă când aude că Hilal şi Mehmet vor fi spânzuraţi pentru că au incendiat hangarul cu tunuri. Cevdet vrea să demonstreze că fata lui nu este vinovată, dar nu poate. În realitate, totul este un fel de capcană, a lui Vasili, ca să vadă ce face colonelul, acceptă moartea fiicei sale sau se dă de gol că este spion? Pentru Evdet situaţia este încă şi mai dificilă. Azize îl întreabă dacă ceea ce i-a spus banditul Hasan este adevărat, că soţul ei nu este ceea ce pare a fi. Colonelul se înfurie, pentru că precis cineva stă la uşă şi aude ce vorbesc ei doi în birou şi o bruschează pe Azize disperat că ar putea să strice totul cu pălăvrăgeala ei de femeie, şi îi spune că banditul a minţit-o şi că el este colonel grec.

Hristo reuşeşte să facă o maşinărie să funcţioneze - probabil motoarele corabiei - şi se bucură de reuşită împreună cu Tevfik, care mai are un motiv de bucurie, aflând că Hasan a fost găsit mort. Dar bucuria lui e de scurtă durată pentru că se duce la Azize şi ea îi cere să spună adevărul, că el a pus explozibilul la hangar, ca să-şi scape fata. Tevfik bineînţeles că nu este de acrod cu aşa ceva, dar promite să găsească o soluţie. Cevdet se sfătuieşte cu Esref însă tot nu ştie ce să facă în continuare. Leon, văzând că taică-său e hotărât s-o spânzure pe Hilal, încearcă să facă ceva pentru ea. În închisoare, Mehmet afirmă că el a dat în aer hangarul şi că este mândru că a făcut asta. Cevdet tace, vinovat şi pleacă, însă când este anchetat de greci, Mehmet neagă totul deși e torturat.

Leon investighează moartea lui Hasan banditul şi găseşte urme de otravă cu un miros specific, apoi cere să vadă cadavrul pentru a-l examina. Medicul şef îi îndeplineşte ordinele, deşi ar vrea să-l împiedice pe tânăr să ajungă la adevăr. Cevdet se duce la Eftalia acasă şi forţează uşa de la intrare pt că ea nu răspunde. Începe să caute ceva prin casă şi nu găseşte. Eftalia este la cămătar cu colierul de smaralde, şi aşa află că e o piesă foarte rară, a unui renumit bijutier otoman, ale cărui bijuterii au fost duse la Salonic. Când revine acasă, Cevdet o ia şi o ameninţă că o desfigurează dacă nu-i spune unde este corabia şi bătrânul din poză găsită în holul casei. Eftalia nu răspunde, dar colonelul o lasă în viaţă ştiind că se va duce la taică-său şi el o va urmări. Însă cu greu află colonelul despre Hristo, unde ar fi de găsit, de la pescarii din port.

Leon începe investigaţia morţii lui Hasan cu Yîldîz şi la urmă îi spune că-l bănuieşte pe medicul şef că este naţionalist, apoi o pune pe Yîldîz să-l urmărească şi să-l informeze, în schimbul vieţii lui Hilal. Pe de altă parte, Cevdet află despre rusul Ivan, traficantul de arme, şi se duce la Steiner promiţându-i bani dacă va afla un de este. Însă Steiner tocmai îl pusese pe Ali Kemal să se ducă la întâlnire cu Ivan şi tânărul încă nu părăsise casa cămătarului, auzind şi văzând de după o uşă, discuţia cu tatăl său. Hasibe o roagă pe Veronika să facă ceva pentru ca Hilal să nu fie spânzurată. Grecoiaca îşi ceartă soțul dar el rămâne neînduplecat, apoi ea se duce în camera lui Azize şi le spune că va scrie unui ministru, rudă cu ea, să-i comute pedeapsa lui Hilal în exil.

Generalul Vasili primeşte o informaţie foarte importantă după care îl cheamă la el pe Cevdet şi îl întreabă dacă-l cunoaşte pe Esref Paşa. Cevdet minte că nu ştie cine este, dar generalul îl pune să aleagă ce are de făcut, ori renunţă la uniformă grecească, ori îi spune adevărul. Seara, Ali Kemal îi spune lui taică-său la ce oră şi unde urmează să se întâlnească cu Ivan, ştiind că informaţia asta poate s-o ajute pe Hilal să scape. Cevdet ajunge la clădirea unde Ivan şi acoliţii lui au adus lăzi cu arme şi atacă. Tevfik, care cumpărase armele, îşi primeşte banii, însă Hilal, în închisoare, ia frânghia adusă de Vasili şi ca nu fie văzută murind în piaţă, se gândeşte să se spânzure de gratiile ferestrei înalte.....


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



a fost: Patria mea esti tu, 9                                     urmează: Patria mea esti tu, 11

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.