sâmbătă, 23 septembrie 2017

Patria mea esti tu, ep. 9 rezumat




Patria mea esti tu, ep. 9 rezumatCevdet rămâne peste noapte la soţia sa, iar ea visează că totul este ca înainte şi că el îi cere, dimineaţă, să-i dea vechea lui uniformă, a Imperiului Otoman, din dulap. Când îşi dă seama că totul a fost un vis, Azize se întristează. Îşi conduce soţul până la uşă, apoi îmbrăţişează haina militară kaki, împăturită cu grijă. Mai târziu Tevfik trece pe la ea şi o lasă să creadă că el a dat foc tunurilor franţuzeşti, ca să pară important în ochii ei.

Generalul Vasili caută vinovatul şi din nou Leon observă că Cevdet nu era de găsit azi-noapte. Vasili îşi umileşte, ca de obicei, fiul, bătut măr de Ali Kemal, şi-l dă afară din birou. După aceea vine un soldat să-l anunţe că a fost prins banditul Hasan, cu o puşcă în mână. Acum Hasan e bănuit că ar avea legătură cu explozia, dar el negociază cu Cevdet să-l scoată din închisoare, dar pentru că el spune că nu se poate, îl şantajează că le va arăta grecilor că este spion. Cevdet este între ciocan şi nicovală şi, pe moment, încă nu a găsit soluţia şi modul de a acţiona, ca să nu se afle cine este el. Drept urmare, caută un sfat la Esref Paşa.

Patria mea esti tu, ep. 9 rezumatAli Kemal este îngrijit de Eftalia, care în timp ce-l şterge de sânge, discută cu el şi îşi dă seama că tânărul o iubeşte, de fapt, pe Yîldîz şi de aceea s-a aruncat pe Leon cu atâta furie. La vila generalului, Veronika se interesează de cele întâmplate şi, pentru că Hilal este iarăşi nesimţită, o plesneşte de faţă cu Hasibe. Când aude Azize despre aşa ceva, se duce cu multă îndrăzneală la Veronika şi îi pune în vedere să nu se mai atingă niciodată de copiii ei. În birou, Vasili, deşi nu arată direct, acum stă şi se gândeşte la toate gesturile importante ale lui Cevdet şi tinde să-i dea dreptate fiului său, că nu se poate avea încredere în el.

Vasili îl desemnează şi pe colonelul Stavros alături de Cevdet şi de Leon să-l facă pe Hasan să vorbească. Mai întâi Stavros îl torturează, dar Hasan le spune că dacă-l omoară, nu vor şti unde sunt ascunse armele. Când văd că nu pot scoate nimic de la el, îl aduc pe fiul său, Cemal, un copilandru. Cevdet cere să vorbească mai întâi el singur cu copilul, şi îi dă un cuţit spunându-i că tatăl său a dat nişte informaţii grecilor cu care ei îi vor omorî pe toţi turcii. Micul Cemal îl crede şi este adus să-i ceară socoteală lui taică-său în celulă, dar când îi înfige cuţitul în burtă, unul din gardienii turci îl împuşcă pe copil. În acest timp Tevfik, care a aflat cu stupoare şi îngrijorare că Hasan a fost arestat, îi cere lui Steiner să-l contacteze pe Ivan şi să-i înlesnească o întrevedere secretă. Cămătarul se achită de datorie şi îl informează pe comandant că întâlnirea va avea loc în biserica ortodoxă părăsită, în acea noapte.

Hasan este operat, dar Tevfik vrea s-o convingă pe Azize să-l omoare. Ea nu acceptă la început, spunând că sarcina ei este să redea viaţa. În spital Cevdet o prinde pe Hilal împrăştiind manifeste şi i le ia, apoi îi dă un exemplar lui Leon. Veronika stă de vorbă cu fiul ei şi află că el vrea să se însoare cu Yîldîz, dar ea îi spune că asta se va întâmpla doar peste cadavrul ei. După aceea se duce la Hasibe şi vede zestrea fetei pe pat, ceea ce semnifică o nuntă cât de curând. Ea o zoreşte pe bătrână să-şi căsătorească nepoata mai repede. Azize se duce în rezerva lui Hasan să-l îngrijească, apoi Cevdet vine şi îi face o injecţie.

Patria mea esti tu, ep. 9 rezumatMuzicanţii află că Andreas a fost omorât, pentru că rămăşiţele sale pământeşti au ajuns la mal. Hilal plânge iar seara, în loc să se ducă acasă, îl urmăreşte pe Mehmet care are o întâlnire secretă. Mehmet a primit un bilețel în care i se spunea să vină în acel loc. Se întâlnesc amândoi într-o casă părăsită şi Hilal îi reproşează moartea lui Andreas, apoi îi spune că nu-l crede că este fratele lui Hasan, cel ucis de greci. Azize se hotărăşte să ducă la îndeplinire ceea ce i-a cerut Tevfik, dar Cevdet n-o lasă să se apropie de bandit. Când, în sfârșit, reușește să ajungă în rezervă, cu o injecţie letală în mână, tremură şi nu poate să ducă gestul până la capăt. Hasan apucă să-i spună să nu-şi urască soţul, pentru că nu este ce crede ea. Apoi Cevdet taie curentul în spital.

Colonelul îl ia pe Hasan şi îl duce într-o magazine cu aşternuturi, dar acesta începe să tușească și nu spune unde sunt armele, iar pentru că intră în criză de timp, Cevdet se vede nevoit să-l împuşte. Mai apoi în acest episod ni se arată că Esref a discutat cu medicul şef şi acesta a înlocuit calmantele cu o substanţă cu acţiune mai lentă, care oricum avea să-l sufoce pe Hasan. Hilal şi Mehmet se ceartă şi din greşeală descoperă o ladă cu explozibil. Până să se dumirească ei ce este cu aceea acolo, apar grecii care-i arestează. Vasili îi cheamă pe colonel şi pe Azize la el să le aducă la cunoştinţă că persoanele care au dat foc arsenalului de arme sunt Hilal şi Mehmet. Cevdet şi Azize se uită uluiţi unul la celălalt....


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




a fost: Patria mea esti tu, 8                                  urmează: Patria mea esti tu, 10

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.