joi, 21 septembrie 2017

Patria mea esti tu, ep. 8 rezumat




Patria mea esti tu, ep. 8 rezumatTevfik se miră că Azize a găsit armele şi vrea s-o omoare, pentru că aşa ceva nu era prevăzut. Dar şovăie în timp ce femeia, speriată, nu mai ştie ce să creadă. Comandantul o minte că sunt arme ascunse pentru o eventuală contra-ofensivă împotriva grecilor, iar Azize îl ia peste picior, foarte subtil, şi îi răspunde că s-o omoare dacă moartea ei va însemna pacea pentru Izmir şi pentru Imperiul Otoman. În acest timp Cedvet vede în curtea statului major nişte fugari printre care se află şi banditul Hasan. El coboară şi nu-l lasă pe Vasili să rezolve problema, influenţând lucrurile în aşa fel încât cei prinşi să fie lăsaţi să plece. Hasan se uită la Cevdet cu subînţeles şi pleacă odată cu ceilalţi.

Hristo vine pe plajă lângă corabie şi le face semne disperate că Eftalia nu este bine. Azize insistă că trebuie internată în spital, dar comandantul nu acceptă şi se îndreaptă spre casa lui Azize, care a fost reparată de Tevfik după incendiu. Înainte să ajungă ei acolo, Cevdet află că grecii au găsit nişte arme şi se duce de urgenţă să se întâlnească cu Esref Pașa la casa părăsită, să schimbe planurile iniţiale. Azize este rugată de către medicul şef să o lase pe Yîldîz să se întâlnească cu el ca să se cunoască mai bine, dar colonelul a ordonat să stea în casă fetele şi soţia lui, ca să le ştie în siguranţă în cazul vreunei revolte.

Amicii lui Hilal, la tipografie, discută şi ei despre armele franţuzeşti descoperite. Seara, Cevdet începe să-şi caute nevasta care încă nu a ajuns acasă şi nu ştie nimeni pe unde ar putea fi. Azize şi Cedvet mai stau de vorbă alături de Eftalia, şi comandantul se dă de gol că el i-a întins capcana lui Cedvet, apoi, ca să iasă basma curată în faţa femeii pe care o iubeşte, minte că aşa îi era misiunea şi încă mai şi spune că dacă va fi nevoie, îl va omorî pe colonel dacă se apropie de armele de pe corabie. Ca să fie sigur că Azize va fi de partea lui, o pune să-l spioneze pe soţul ei şi să-l informeze despre tot ce se petrece, în numele libertăţii Imperiului. Însă când să plece, apare Cedvet la ușă, căruia Hasibe i-a spus că poate soţia lui este la casa reparată de Tevfik. Comandantul rămâne în cameră cu Eftalia, punându-i mâna la gură să nu scoată vreun sunet, iar Azize deschide uşa casei. Cedvet se enervează văzând-o acolo şi vrea să plece, însă aude o bufnitură în dormitor. Atunci Tevfik iese pe hol, avînd grijă să nu se observe că era cineva în pat, iar colonelul izbucneşte de gelozie. Între cei doi are loc un schimb acid de replici şi Cedvet îi interzice lui Tevfik să se mai apropie vreodată de nevasta lui, chiar dacă el ar fi mort. Când ajung la vila lui Vasili, Azize şi Cedvet se ceartă, ea voind să înceteze să mai locuiască acolo cu fetele şi cu Hasibe, dar colonelul nu poate să accepte să le ştie în nesiguranţă.

Ali Kemal îşi ia noul job de recuperator al cămătarului Steiner foarte în serios şi găseşte metodele să scoată banii de la oameni care până mai ieri îi erau prieteni. Tevfik se întoarce la Eftalia şi îi dăruieşte colierul de smaralde pe care Azize i l-a înapoiat, apoi îi promite că o s-o ia de nevastă. Eftaliei aproape nu-i vine să creadă că trăieşte aşa o fericire. Noaptea, Cevdet se duce personal şi pune dinamită alături de armele descoperite de general, apoi aprinde fitilul. Dar văzând că sunt oameni adunaţi în imediata apropiere, renunţă la explozia pe care o planificase. A doua zi toată lumea citeşte ziarul în care Mustafa Kemal şi prietenii săi anunţă că s-a organizat o armată de rezistenţă în Anatolia şi că mai au nevoie de soldaţi ca să câştige războiul. Hilal se apucă să distribuie foaia la pacienţii din spital, ascunzând exemplarele sub tavă cu medicamente.

Azize se duce la Ali Kemal pe care-l găseşte în tavernă şi încearcă să-l facă să renunţe la slujba pe care şi-a luat-o, pentru că nu este ceva potrivit pentru el. Ali Kemal nu acceptă, deşi nu-i convine situaţia în care se află cu familia lui. Leon se duce să inspecteze armele franţuzeşti găsite şi vede pe jos fitilul ars pe jumătate, apoi se interesează cine a intrat în depozit în noaptea precedentă. Hilal ştie că armele vor fi preluate de greci şi încearcă să adune oameni ca să opună rezistenţă. Deşi nu sunt mulţi care să accepte, ea şi prietenii ei, alături de alţii care au acceptat propunerea ei, stau faţă în faţă cu soldaţii lui Leon şi nu cedează. Când apare Cevdet, problema se rezolvă în ciuda prezenţei lui Hilal acolo, iar soldaţii greci trec printre manifestanţi şi îi imobilizează. Hasan ia legătură cu Tevfik şi îi promite că poate să-i facă rost de arme de la Ivan, un traficant rus aflat la Izmir.

Yîldîz nu ştie cum să scape de medicul şef şi când se întâlneşte cu el la o ceainărie, şi acesta îi spune că va trebui să înveţe să gătească şi că nu va face decât ce spune el, ea se revoltă şi îi răspunde cu tupeu. Hasibe plânge şi o ia acasă căutând să-i explice că o soţie trebuie să-şi asculte bărbatul, dar Yîldîz susţine că n-o să se mărite cu doctorul. La un moment dat se gândeşte la sinucidere, iar după aceea îl caută pe Leon şi acesta îi promite că va rupe logodnă doctorului cu ea. Leon se duce în tavernă şi se ia la bătaie cu medicul şef. În timp ce ei se rostogoleau pe podea, depozitul unde se aflau tunurile şi butoaiele cu praful de puşcă explodează spectaculos pe cerul nopţii.

Cevdet se duce acasă la Eftalia și vede colierul de smaralde de la gâtul ei, colier pe care îl mai văzuse cu mult timp în urmă. Colonelul o amenință pe cântăreață ca să-i spună dacă știa că va fi prins într-o capcană, dar ea îi amingtește că a venit să-l avertizeze, însă n-a primit-o în audinență. Apoi Cevdet merge la casa lui  Azize şi o găseşte acolo, iar ea îşi exprimă bucuria că armele grecilor nu mai sunt, mulţumind divinităţii şi rugându-se pentru cel care a făcut aşa ceva. Cevdet se apropie de ea şi o sărută, apoi o duce către dormitor.

În noapte, Hasan este arestat de doi soldaţi ....


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




a fost: Patria mea esti tu, 7                                 urmează: Patria mea esti tu, 9

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.