marți, 19 septembrie 2017

Patria mea esti tu, ep. 7 rezumat




Patria mea esti tu, ep. 7 rezumatCât timp stau de vorbă generalul şi Cevdet, Hasan scapă şi fuge prin pădure. Soldaţii îl urmăresc, iar el ajunge la marginea unei prăpăstii. Tevfik vrea să-l împuşte dar Cevdet îl opreşte minţind că are nevoie de el în viaţă ca să spună unde sunt armele. Hasan cade în gol, dar de fapt, se prinde de nişte ramuri şi soldaţii nu-l mai găsesc, apoi vine în Izmir unde este căutat. Leon, la spital, îi spune lui taică-său că, totuşi, i se pare ciudat că toţi au murit în pădure, numai colonelul a scăpat cu viaţă. Cedvet este bine primit de Azize care este recunoscătoare divinităţii că soţul ei este viu, dar stând de vorbă la baie, ea aminteşte de cele aflate de la Eftalia şi Cevdet se enervează interzicându-i să mai pomenească numele ei.

Azize nu înţelege ce se petrece şi crede că totuşi soţul ei este alt om decât îl ştia ea. Colonelul se duce să se întâlnească cu Esref Pașa şi îi dă o scrisoare în care-i dezvăluie lui Azize ce presupune noua lui misiune, rugându-l pe Esref să-i înmâneze acel mesaj soției lui, cândva. Totuşi Pașa îl ceartă pe colonel şi îi spune că a făcut deja două mari greşeli - că s-a reunit cu familia lui şi că nu i-a ascultat ordinul de a-l omorî pe Hasan Olmez - şi că la a treia greșeală s-ar putea să fie nevoit să-l omoare. La spital, Andreas este într-o situaţie delicată. Reporterul american a scris despre el într-un ziar tipărit la Istanbul şi acum toată lumea citeşte ziarul acela, iar el nu mai poate fi salvat prea uşor. Hilal se expune şi ştampilează o foaie pe care o ascunde sub fustă, în biroul generalului, dar Veronica o surprinde. Hasibe îşi salvează nepoata şi după aceea insistă să-i spună ce caută acolo, dar Hilal minte că voia o carte pt că se plictisea. Hilal îl salvează astfel pe Andreas, Leon își dă seama că ea a furat ștampila din biroul generalului, însă îl cruță pe tânăr, dar acesta va fi împuşcat de fratele lui Hasan, ziaristul clandestin omorât în primul epsiod.

Azize vrea să grăbească logodnă lui Yîldîz cu medicul şef, iar Cevdet îl desemnează pe Ali Kemal să meargă în locul lui la ceremonie. Ali Kemal vine puţin mai devreme şi aude de pe hol cum Yîldîz spune că ea în noaptea aceea se va logodi cu Leon, nu cu medicul. Atunci Ali Kemal se răzgândeşte, şi în loc să se împotrivească acestei uniri, o aprobă. Yîldîz este disperată dar nu are încotro. Apare şi Cevdet, care-i dă drept cadou o brăţară primită de la Esref. În acea zi colonelul fusese chemat la Vasili care găsise armele, ascunse în curtea casei de lemn din pădure. Cevdet pune degetele pe una din puşti şi simte un miros ciudat. Când se întâlneşte cu Pașa, îi spune că armele respective nu fuseseră luate din curtea lui Hasan, ci de pe o corabie. Amândoi ajung la concluzia că Eftalia este o corabie şi nu era vorba despre cântăreață.

Însă Eftalia se află la tatăl ei, bolnavă, pentru că fusese băgată cu capul în apă de mai multe ori de Tevfik ca să spună dacă a menţionat numele lui când a vorbit cu Azize. Hristo văzând aşa ceva, se duce şi dă cu benzină pe corabie şi ameninţă că dă foc armelor. Tevfik se potoleşte dar Eftalia face febră şi peste câteva zile este nevoită să-l trimită pe Hristo s-o aducă pe Azize cu trusa medicală la ea. Azize, întâmplător, găseşte lăzile cu arme şi după ce desface câteva capace şi vede ce este acolo, simte ţeava unui pistol la ceafă.

Tevfik este acela care o ameninţă astfel...


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




a fost: Patria mea esti tu, 6                                     urmează: Patria mea esti tu, 8

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.