joi, 28 septembrie 2017

Patria mea esti tu, ep. 11 rezumat




Patria mea esti tu, ep. 11 rezumatLeon o vede pe Hilal şi o prinde în braţe, însă pedeapsa celor doi este anunţată pentru a doua zi. Cevdet trage cu pistolul în stânga şi în dreapta, ba chiar îl împuşcă şi pe Tevfik, care venise să-şi apere armele cumpărate, dar Ivan îl loveşte după ceafă, apoi îl ameninţă pe Miralay (Tevfik) că dacă mai face o greşeală, nu mai colaborează cu el. Comandantul îi cere să-l împuşte pe Cevdet, însă Ivan nu acceptă. Azize îl găseşte pe Tevfik acasă la ea a două zi, şi îi îngrijeşte rana după ce-i scoate pe viu glontele din omoplat.

Colonelul află de la Ali Kemal că Steiner ştia unde se află Ivan şi că-i trimisese o busola prin el. În următoarele zile colonelul caută să vadă pe cine a împuşcat, deşi Tevfik îi pune bandajul lui la umărul lui Steiner, care acum este închis, ca să-l inducă în eroare pe colonel. Cu toate acestea, într-o zi când se văd la birou, lui Tevfik îi curg picături de sânge din rană pe jos şi se pare că nici lui Cevdet nu-i scapă amănuntul.

Yîldîz face ce-i spune Leon şi îl urmăreşte pe medicul şef, cotrobăind şi prin dulapul cu medicamente să vadă dacă nu cumva acolo ar fi vreo otravă. Doctorul o surprinde în cabinetul lui dar involuntar îi dă lui Yîldîz exact informaţia de care are nevoie, spunându-i să nu cumva să bea dintr-o anumită sticluță. Cevdet îl caută acum pe Steiner, care a ajuns şi el la închisoare. Miralay Tevfik îl ceartă şi îl întreabă cine mai ştia de venirea lui Ivan, iar cămătarul recunoaşte că Ali Kemal.

Veronika trimite telegramă ministrului la Atena şi aşteaptă răspunsul, punându-i în vedere soldatului din biroul de transmisiuni s-o anunţe dacă vine vreun răspuns. Acum toată lumea încearcă să o ajute pe Hilal să scape de ştreang. De la Istanbul vine o scriitoare şi o susţinătoare naţionalistă, cunoscută (în acest rol este Selma Ergec, cea care a jucat-o pe Hatice, sora lui Suleyman Magnificul), care ţine un discurs înflăcărat în stradă şi este reţinută de Cevdet, apoi somată să plece a doua zi din Izmir. Femeia, însă, nu pleacă, ci se duce la închisoare s-o încurajeze pe Hilal şi să-i spună că şi-a dat seama că ea este Halit Iqbal.

Patria mea esti tu, ep. 11 rezumatCu toate eforturile depuse din toate părţile, execuţia se anunţă peste o zi, iar Cevdet intră în criză de timp şi reuşeşte să-i smulgă Eftaliei informaţia despre locul unde stă Hristo. Răspunsul aşteptat de Veronika soseşte şi este pozitiv, cei doi tineri sunt graţiaţi, însă scrisoarea ajunge pe mâinile lui Vasili şi el nu vrea să-i cruţe pe Mehmet şi pe Hilal, aşa că minte că răspunsul a fost negativ. Veronika nu-l crede, dar se vede nevoită să accepte ce aude de la soțul ei. Azize, Yîldîz sunt distruse. Hasibe e minţită că nepoata ei a fost iertată de pedeapsa cu moartea dar că va fi exilată.

Cevdet se sfătuieşte cu Esref pașa, care e evident că are ceva de împărţit cu Vasili, dar colonelul nu înţelege ce anume, ce duşmănie veche este între ei doi. Esref spune că Hilal va fi martiră, dar Cevdet nu se poate împăca cu ideea asta şi îi dezvăluie paşei planul său, pe care îl va pune în aplicare în speranța că va funcționa. Dar în ziua execuţiei, când toată lumea din piaţă este disperată de tinereţea şi evidente nevinovăţie ale celor doi tineri, Ali Kemal vine cu un pistol. Tevfik îl vede la timp şi i-l ia din mână. Cevdet aşteaptă ceva.

Înainte de a se da ordinul de spânzurare, un sol vine cu un mesaj pentru general. Leon este în mâinile lui Esref, şi dacă nu se va opri execuţia, va fi omorât....




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




a fost: Patria mea esti tu, 10                                     urmează: Patria mea esti tu, 12

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.