vineri, 29 septembrie 2017

Patria mea esti tu, ep. 12 rezumat




Patria mea esti tu, ep. 12 rezumatGeneralul nu are încotro şi opreşte execuţia. Leon se află într-o clădire abandonată alături de Eșref, legat de un scaun. Paşa primeşte vestea că tinerii n-au fost executaţi şi se bucură, apoi mănâncă o bucată de pâine şi îi dă şi lui Leon, care refuză mâncarea, dar zâmbeşte relaxat când aude de ce era el ţinut acolo. Vasili, învins, scoate scrisoarea de la minister, i-o dă lui Cevdet şi îi spune să anunţe el cele scrise acolo. Cevdet se miră că fata lui şi cu Mehmet fuseseră graţiaţi iar generalul nu voia să îi ierte.

Mehmet şi Hilal sunt înapoi la închisoare. Cevdet vine şi îl eliberează mai întâi pe Mehmet, dar îi pune în vedere ca el şi prietenii lui să nu se mai întâlnească niciodată cu Hilal. Apoi se duce s-o elibereze şi pe ea, care, când aude că a fost graţiată, mândră şi curajoasă, spune că n-are nevoie de mila nimănui. Veronika se duce să-l întrebe pe soţul ei cum de au fost graţiaţi tinerii, iar el minte că ministrul s-a răzgândit. Când află că Leon este în mâinile lui Esref, face o criză de nervi şi îl numeşte pe paşă, diavolul care i-a luat amândoi fii. Întâmplător, Cevdet o aude ce spune şi rămâne gânditor.

Patria mea esti tu, ep. 12 rezumatAzize, Hasibe şi fetele se întorc la vila lui Vasili, fericite că s-a terminat coşmarul. Miralay merge acasă la Eftalia şi acolo îl găseşte pe Ivan, care se preface că negociază cu el şi că vrea să-i mai dea arme, dar după ce comandantul iese afară, Ivan îşi promite că-l va face să plătească pentru trădarea lui. Cevdet primeşte misiune de la Vasili să meargă împreună cu el şi cu un pluton de soldaţi să-şi recupereze fiul, iar el, colonelul, să-l împuşte pe Esref. Cevdet trebuie să accepte, dar se pregăteşte să-i trimită un bilet pus în cizme, că de obicei, în care să-l avertizeze pe pasă ce urmează să se întâmple. Din nefericire, unul din soldaţii greci când vede cizmele pregătite lângă birou, vorbeşte aluziv, în aşa fel încât colonelul înţelege că grecii au descoperit metodă prin care el comunica cu turcii.

Pe de altă parte, Vasili, bănuind că Cevdet este spion, suspectează că răpirea lui Leon n-a fost pusă la cale numai de Esref singur, astfel, discuta cu Stavros şi îi da ordin că, în cazul în care Cevdet îl ratează pe pasă, să-i împuşte el pe amândoi. Medicul şef o cheamă pe Azize la el acasă seara, să-i spună că vrea să plece în Anatolia să se alăture luptei de rezistenţă, dar că o va lua şi pe Yîldîz cu el şi aşteaptă consimţământul ei, ca mamă, a doua zi. Cevdet se duce la taverna lui Mihalis, care acum este a lui Ali Kemal, şi îi povesteşte fiului său de ce s-a alăturat grecilor, menţionând despre o avere pe care cineva (Tevfik) i-ar fi luat-o după ce l-a împușcat mișelește şi pe care vrea să se răzbune. Eftalia este ascunsă după o draperie şi aude totul, înţelegând că acel colier dăruit de comandant, aparţinea de fapt, lui Cevdet.

Eftalia se duce acasă unde Tevfik, beat, flirtează cu o prietenă de-ai ei, apoi aceea pleacă şi ea îl duce pe comandant în dormitor încercând să-l tragă de limbă să-i spună unde este Hristo, dar Miralay nu vrea să vorbească nimic pe tema asta. În timp ce cântăreaţa îl tot întreabă pe Miralay de colier, iar el mormăie numele lui Azize, pe jumătate adormit, Ivan plănuieşte să-l omoare, împreună cu oamenii lui. Dimineaţa, Eftalia îl legase cu mâinile de pat, şi apoi îi pune şi un căluş, ameninţând că se duce la Azize să-i spună cum l-a trădat pe Cevdet. Colonelul află de la Azize că ea i-a spus lui Vasili că în noaptea în care a explodat hangarul cu tunuri ei doi n-au fost împreună de la bun început, iar colonelul se înfurie, dându-şi seama că soţia lui iubită l-a pus într-o situaţie extrem de periculoasă.

Patria mea esti tu, ep. 12 rezumatCevdet şi ceilalţi oameni ai generalului se pregătesc să plece să-l salveze pe Leon, dar Stavros îi întinde o capcană şi îi spune să nu-l împuşte pe Eșref ci pe un tânăr, Riza (fiul paşei), ca să poată să-i împuşte pe cei doi după aceea, şi astfel să-şi potolească setea de glorie şi invidia care-l macină. Când ajung la locul unde se află Eșref, Stavros e nerăbdător şi îl pune pe Cevdet să-l împuşte pe paşă - ceea ce nu se poate pentru că în bătaia puștii este și Vasili. Colonelul, însă, ştie că cel adus cu un sac pe cap nu este Leon şi îl forţează pe Stavros să ordone celorlalţi soldaţi să lase armele jos. Esref negociază cu generalul să elibereze localitatea Nazili, însă acesta nu vrea, apoi paşa îl împuşcă pe aşa-zisul Leon, care era de fapt, un spion grec. Vasili acceptă propunerea lui Eșref după care Cevdet îi spune generalului ce urmează să facă, în aşa fel încât el să nu fie considerat trădător, pentru că a acceptat eliberarea Nazili-ului şi Esref nu e mort.

Leon ajunge cu bine acasă unde este primit cu braţele deschise atât de Veronika cât şi de Vasili. Eftalia o tot caută pe Azize şi ajunge în vila generalului, dar între timp Miralay se dezleagă şi tocmai vine şi el la Hasibe. Eftalia se sperie, Tevfik scoate pistolul ţinându-l lângă picior, să nu-l vadă Hasibe, dar îndreptat către cântăreaţă, iar ea, cu vocea tremurândă, spune că are ceva de transmis în legătură cu colonelul Cevdet. Acesta este plecat să se întâlnească cu Ivan, dar găseşte pe altcineva în loc şi îl somează pe acesta să spună cine este şi ce se întâmplă. Omul susţine că doar s-au folosit de numele lui, că el în acea zi a venit la Izmir, şi că toate astea şi toată povestea armelor e sub controlul lui Tevfik...


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




a fost: Patria mea esti tu, 11                                     urmează: Patria mea esti tu, 13

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.