vineri, 15 septembrie 2017

Patria mea esti tu, ep. 4 rezumat




Patria mea esti tu, ep. 4 rezumatCevdet se bagă în flăcări şi reuşeşte să-şi salevze mama şi fiica. Azize îi mulţumeşte, iar el, a doua zi, face o mutare care are mai multe efecte colaterale, printre care şi faptul că Vasili profită de ocazie ca să demonstreze că grecii şi turcii sunt ca fraţii şi stau sub acelaşi acoperiş. Generalul Vasili le face loc membrilor familiei lui Cevdet în conacul pe care îl ocupă, deşi Veronica nu pare foarte încântată de această idee. Cevdet îi spune lui Azize că de-acum înainte va sta lângă el în misiunea pe care o are şi o roagă să nu fie necuviincioasă faţă de generalul grec, pentru că acum putea să fie şi fără adăpost şi fără soacră şi una dintre fete. Ali Kemal pleacă şi nu vrea să locuiască la vila lui Vasili, dar femeile se supun.

Hasibe şi fetele vor sta într-o cameră, iar Azize este condusă de Veronica în dormitorul lui Cevdet. În scurta conversaţie care are loc între ele, se vede că Veronica este geloasă, dar şi că îl consideră vinovat pe soţul ei de un copil pe care l-a pierdut în trecut. Dincolo, Yîldîz îi atrage atenţia surorii ei rebele, că dacă nu scria ea manifestele din ziua precedentă, nu veneau oamenii, instigați la revoltă, să le dea foc la casă. Colonelul Tevfik vrea s-o vadă pe Azize la nouă ei locuință, dar soldaţii gardieni îi spun că din motive de securitate Azize nu poate vedea pe nimeni. De nervi, Tevfik se duce să-l bată personal la carceră pe unul dintre cei care au dat foc casei.

Cevdet se întâlneşte mai târziu cu Ali Kemal care îi spune că ar vrea să ştie cine este, cine-i sunt părinţii, însă colonelul, deşi îşi aminteşte în ce condiţii l-a găsit, îi spune să nu mai scormonească trecutul, că n-o să-i aducă nici un beneficiu, ci să caute să se însoare, să-şi facă o familie, să-şi vadă de viitor. Eftalia se pregăteşte să meargă la o întâlnire la tavernă cu Cevdet, iar Tevfik se teme ca nu cumva ea să scape vreo vorbă despre arme sau alte secrete pe care le deţine. Eftelia promite că ştie să tacă. Pe de altă parte, în acest episod avem ocazia să vedem că Leon, deşi e grec, este, pe ascuns, de partea turcilor şi îl ajută inclusiv pe Cevdet cu informaţii.

Yîldîz se duce în cameră la Veronica să-i mulţumească pentru rochiile dăruite, dar observă că ea este ameţită de băutură, cântă la pian şi nici n-o observă. Cu un alt prilej, după ce la masă Vasili îi dă o lecţie dură lui Hilal, Veronica este iarăşi băută şi Leon o duce în camera ei. Cedvet are o discuţie cu Azize şi îi explică faptul că nu poate să le apere dacă nu le are lângă el, de aceea îi cere să se obișnuiască în noua lor casă. Azize înţelege situaţia, apoi Cevdet pleacă la tavernă unde îi pune Eftaliei un somnifer în vin şi o ia s-o ducă la spital când acesta îşi face efectul. După aceea Cevdet se duce acasă la ea, dar nu ştie că Tevfik este acolo aşteptând-o. Colonelul începe să cotrobăie prin sertare, iar Tevfik armează pistolul. Cevdet îl vede şi amândoi se urmăresc unul pe celălalt prin cartier, noaptea.

Are loc un schimb de focuri, însă Tevfik scapă, iar Cevdet se întoarce la vila generalului Vasili. În toiul nopţii, Hilal iese din cameră tiptil şi se duce în biroul generalului răscolind prin hârtiile din sertare, dar aude paşi şi se ascunde sub biroul masiv. Intră generalul împreună cu tatăl ei şi discută despre găsirea armelor ascunse de turci la Eftalia. După aceea, colonelul merge în dormitor dar Azize nu-i primeşte îmbrăţişarea şi el pune o sabie între ei, pe pat.

Veronica îi reproşează lui Vasili că Cevdet a fost în stare să-şi apere copila de moarte, iar el nu. A doua zi Vasili pregăteşte plutonul de execuţie pentru nişte rebeli greci arestaţi pentru trădare, asupra cărora dă şi vina crimelor din moschee, şi îl pune pe Leon să dea comanda de execuţie. Acesta o face cu lacrimi în ochi, în faţa lui Cevdet şi a oamenilor adunaţi acolo. În biroul lui Vasili, Leon îi reproşează decizia luată, dar taică-său ţipă la el şi îl dă afară spunându-i că nu merită să poarte uniforma aceea. Leon se duce şi se îmbată într-o tavernă, de ciudă că nimic din ceea ce face, lui taică-său nu-i este pe plac.

Hilal şi Yîldîz merg la spital cu Azize. Medicamentele au sosit datorită faptului că acum spitalul este al grecilor. Yîldîz iese şi se întâlneşte cu Ali Kemal apoi îl vede pe Leon beat şi îl ia să-l ducă pe o bancă, dar Ali Kemal o vede şi este gelos. În timp ce Leon îi spune lui Yîldîz că l-a executat pe unul din prietenii lor comuni şi că un soldat nu iubeşte, apare Cevdet şi o ia pe fiică-sa de lângă locotentent. În acest timp Hilal, naivă, se duce şi îi spune lui Tevfik ce a auzit când era ascunsă sub biroul lui Vasili. Mai înainte, la spital, auzise şi conversaţia dintre comandant şi maică-sa, el otrăvindu-i mintea lui Azize cum că Cevdet ar avea o relaţie cu Eftalia.

Într-adevăr, colonelul merge în vizită la Eftalia, ca să poată să aibă acces la casa ei şi să găsească armele. În timp ce cântăreaţa e la bucătărie să pregătească o cafea, Cevdet încearcă să deschidă un sertar încuiat şi găseşte o hartă. Dar Azize deja e în cartier, îndreptându-se către casa Eftaliei, să se convingă dacă e adevărat ce i-a spus comandantul Tevfik. Însă, de fapt, Eftalia a dus armele în cocioaba tatălui ei, care după ce terminase de reparat o ambarcaţiune din lemn, merge la lada adusă de fiică-sa şi vede că în ea sunt puşti şi pistoale.

Hilal este în spital şi caută febril o anumită sticluță în dulăpioarele cu medicamente, când un pacient o imobilizează pentru scurt timp cerându-i ajutorul, însă imediat cade jos leșinat de durere, pentru că este rănit la picior. Azize ajunge pe strada unde locuieşte cântăreaţa exact când Cevdet ieşise şi îşi lua rămas bun de la ea. Amândoi o văd pe Azize, tulburată şi necăjită. Crezând că e adevărată bârfa spusă de comandant, vine la ei sub pretextul că a adus nişte medicamente, apoi pleacă grăbită, iar Cevdet strigă în van după ea...

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



a fost: Patria mea esti tu, 3                                     urmează: Patria mea esti tu, 5

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.