sâmbătă, 16 septembrie 2017

Patria mea esti tu, ep. 5 rezumat




Patria mea esti tu, ep. 5 rezumatTevfik ia legătura cu un şef de bandiţi şi îi cere ajutorul ca să-l omoare pe colonelul Cevdet. Banditul Olmez Hasan promite să-şi facă treaba exemplar. Cevdet pleacă cu Azize spre casa lui Vasili, dar pe drum el coboară şi trăsura merge mai departe. Colonelul ajunge într-o casă părăsită unde aprinde o lumânare şi se uită la harta luată de la Eftelia, apoi îi scrie lui Pașa. Azize, ajunsă la vilă, a intrat la baie dar acum e bântuită de imagini cu Eftalia şi Cevdet făcând dragoste. Când se întâlneşte cu Hasibe pe coridor, îi spune că l-a văzut cu ochii ei pe Cevdet că are pe altcineva. Seara, Azize o vede pe Veronica şi îi spune să-şi ţină departe băiatul de fata ei, dar femeia o avertizează că lucrurile stau exact invers. În acel moment Azize este chemată la baie de către soţul ei şi acolo vorbesc de acelaşi subiect, Cevdet propunând s-o căsătorească pe Yîldîz cu Leon, că e o partidă bună şi amândoi se plac, iar Azize se împotrivește acestei idei.

Colonelul îi arată harta luată de la cântăreaţă generalului Vasili şi îi spune că acolo sunt armele pe care le caută, şi că va lua câţiva soldaţi ca să-şi îndeplinească misiunea. Vasili aprobă dar îl pune și pe Leon să meargă cu micul pluton. În acest timp Eftelia vorbise cu Tevfik, care a văzut că sertarul de la care doar el avea cheia este forţat şi că harta, pusă de el cu ceva timp în urmă, lipseşte. Dar comandantul face greşeala să-i spună cântăreţei, într-un schimb de replici generat de gelozie, că în curând colonelul Cedvet nu va mai fi. Eftalia, care nu are nici un interes ca Azize să rămână văduvă şi disponibilă, se duce să-i vorbească mai întâi lui Cevet, care n-o primeşte, apoi la spital, unde Azize, de asemenea, o respinge. În acest timp Cedvet pregăteşte un mesaj cifrat, pus în cizmele murdare pe care lustragiul le așază în geam, drept semn pentru cel care trebuie să le ia ca să citească bileţelul dinăuntru.

La spital ajunsese Andreas, unul din cei executaţi de Leon cu o zi în urmă, dar care fusese nimerit în picior şi supravieţuise. Leon vine trimis de taică-său să-l găsească pe Andreas, considerat trădător, însă Hilal îl ajută şi îl bandajează la cap să nu fie recunoscut, apoi rupe din catastiful cu numele celor ajunşi acolo foaia unde era înregistrat el. Azize îngrijeşte o fată violată, apoi iese afară unde o aştepta Tevfik. Eftalia era şi ea acolo, ascunsă după un zid, şi aude ce vorbesc cei doi, dându-şi seama că Tevfik a minţit-o pe Azize că ea ar avea o relaţie cu colonelul. Însă când Azize, la rândul ei, îi povesteşte comandantului că a fost căutată de Eftalia, această pleacă imediat din incinta spitalului. Hilal iese din tură şi se duce la prietenii ei de la tipografie să le ceară ajutorul în legătură cu Andreas. Ei acceptă, dar numai în schimbul informaţiilor pe care le deţine, să i le dea unui spion american sub acoperire de jurnalist. După ce fata violată de colegii lui Andreas se sinucide cu şnururile de la cizmele lui, acceptă şi el oferta lui Hilal.

Patria mea esti tu, ep. 5 rezumatTevfik se duce la Eftalia şi o bruschează apoi o ameninţă că-l omoară pe taică-său. Cântăreaţa jură că nu i-a spus nimic lui Azize. La lustragiu, calfa ia cizmele lui Cevdet din geam şi pune o pereche de pantofi, fără să ştie ce greşeală face... Ali Kemal vrea să plece la Salonic să-şi caute rădăcinile dar nu are bani să se îmbarce pe un vapor până acolo şi se duce la cămătarul Steiner să-l ajute, însă ceea ce-i propune acesta, nu e pe placul tânărului. Când dă să plece, Ali Kemal se vede ameninţat de un hoț cu faţa acoperită şi înarmat. Ali Kemal se foloseşte de ocazie ca să-l bată pe jefuitor şi astfel Steiner îi oferă câţi bani vrea, dar el ia doar cât îl costă călătoria până la Salonic.

Hasibe primeşte în camera de la vila generalului pe una din prietenele ei care vine cu o ghicitoare. Ţiganca îi spune că băiatul ei şi soţia lui se vor împăca şi că el nu are o altă femeie. Hasibe se miră, ştiind altceva de la Azize. Ţiganca ia nişte fire de păr de pe perie şi le pune pe masă tăindu-le în două cu sabia, apoi îi spune că apele se vor linişti şi că cei doi soţi se vor reuni, dar că fiul ei va vorbi când va veni vremea despre secretul lui. Înainte să plece, apare Veronica, intrigată de prezenţa acelor femei străine în casa ei, dar ţiganca o întreabă de ce jeleşte după cei care sunt vii? Prinzând speranță, Veronica îi cere lui Hasibe s-o ducă acasă la ghicitoare, care-i citește în palmă că are doi fii, şi că acel copil crezut mort trăieşte, dar pe un alt pământ.

A doua zi dimineaţă Cevdet pleacă în misiune împreună cu Leon. Eftalia ajunge să o avertizeze pe Azize că soţul ei e în pericol, dar este deja târziu. Tevfik jubilează la gândul că bandiţii lui Hasan îl vor omorî pe colonel, dar lucrurile nu vor ieşi aşa cum crede. Cevdet şi soldaţii săi sunt atacaţi în pădure. Leon scapă cu viaţă dar este lovit la ceafă de colonel ca să nu încurce lucrurile, apoi colonelul se predă bandiţilor, spunându-le că Hasan lucrează pentru otomani. Atunci toată ceata de bandiți lasă puștile în jos. Hasan se răzgândeşte şi îl ia ostatic pe colonel. În acest timp Tevfik descoperise că bătrânul tată al Eftaliei a deschis lăzile din corabia de lemn şi a văzut că acolo sunt arme. Acum el crede că soluţia cea mai bună este să-l împuşte pe bătrân ...


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



a fost: Patria mea esti tu, 4                                     urmează: Patria mea esti tu, 6

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.