duminică, 17 septembrie 2017

Patria mea esti tu, ep. 6 rezumat
Patria mea esti tu, ep. 6 rezumatTevfik nu poate să-l omoare pe Hristo, iar acesta profită de slăbiciunea comandantului ca să-i promită că n-o să scoată o vorbuliţă cu privire la armele de pe corabie. Când vede că Tevfik şovăie între a-l cruţa şi a-l împuşca, Hristo ia cuţitul şi-şi taie singur limba ca să îl asigure pe comandant că nu va vorbi. Până la urmă Tevfik îi cauterizează locul cu un fier înroşit în foc, pentru că bătrânul avea hemoragie şi risca să moară.

Cevdet este dus la locul unde îşi aveau bandiţii baza şi este legat de un stâlp din lemn. Ca să fie cruţat, el îi mai dă lui Hasan câteva informaţii, iar acesta nu-l omoară dar nici nu-l eliberează. În pădure, Leon îşi revine de câteva ori dar imediat leşină din nou datorită loviturii puternice primite. Când în sfârşit reuşeşte să se ridice şi să meargă, împleticit, îl văd bandiţii şi îl împuşcă iar el se preface mort, până când ei pleacă. Rănit, se ridică şi merge fără ţintă prin pădure, în speranţa că va ajunge în sat. În Izmir, la vila generalului, Hilal face din nou, în timpul mesei, câteva observaţii necuviincioase, dar de data asta Hasibe este de partea ei şi îi jigneşte pe greci şi pe gazdele lor, plecând mai apoi de la masă. Azize se află cumva între ciocan şi nicovală. Merge în biroul lui Vasili să-l întrebe unde este soţul ei, frământată de ceea ce i-a spus Eftalia, dar generalul nu-i dă nici o informaţie precisă.

A doua zi Azize îşi calcă pe inimă şi se duce la Eftalia acasă, cu gândul s-o întrebe detalii despre plecarea lui Cevdet, dar cântăreaţa îi întoarce gestul şi o trimite la plimbare, amintindu-i că i-a zis că n-o priveşte ce face colonelul. Văzând că nu poate să afle nimic, Azize începe să se preocupe despre a doua mare problemă a ei: măritişul lui Yîldîz. Ea vrea s-o dea după un musulman, ceea ce fata a intuit şi i se opune vehement. Marika, prietena lui Hasibe, mai vine cu o amică în pețit pentru un bărbat văduv. Hasibe spune că vrea unul de vârsta fetei lor, nu un bătrân ca ea, şi atunci se iscă ceartă. Marika şi amica ei îi spun pe şleau lui Azize că Yildiz este bârfită în oraş cum că e o târfuliță, şi că a fost văzută cu Leon, că taică-său e acum grec, şi că n-o s-o ia nici un turc de vârsta ei, cu o reputaţie bună. Azize se enervează şi discuţia se încheie. La spital, medicul şef o cheamă în biroul lui şi, pentru că auzise că Azize vrea să-şi mărite fata mai mare, i-o cere de nevastă pentru el. Azize se bucură foarte mult, însă acum rămâne de văzut dacă şi Yîldîz ar vrea.

Patria mea esti tu, ep. 6 rezumatAli Kemal se întoarce la Steiner pentru un job, deoarece n-a mai putut pleca pe vas. Colonelul pusese soldaţi pe urmele lui de ceva timp cu ordinul de a nu-l lăsa să părăsească Izmirul şi aceştia îl împiedică pe Ali Kemal să urce pe vapor. Astfel, el se întoarce la Eleni ca să-şi cumpere haine bune şi se revede cu surorile lui, cu Azize şi Hasibe la conacul generalului. După ce este dojenit pentru că voia să fugă de ele, Hasibe observă hainele lui frumoase şi aşa el le spune că şi-a găsit un serviciu bun şi bănos. Când stă de vorbă cu Yildiz despre măritişul ei cu medicul şef, îi promite că o s-o ajute să scape de doctor dacă ea nu-l vrea de bărbat. Hilal le dă vestea cea bună prietenilor ei, că Andreas este dispus să coopereze cu americanul şi ei vin la spital să le spună ce știe, deghizaţi în femei care poartă vălul islamic pe fețe.

Cevdet încearcă să rupă legătura de sfoară de la mâini de muchia ascuţită a stâlpului de care este legat. Între timp aude pe Hasan că îşi ceartă ortacii pentru că în loc să ardă cadavrele soldaţilor greci ucişi, le-au dat pe apă şi acum, cei din sat vor veni să-i găsească. Hasan îi trimite lui Tevfik un mesaj cifrat prin care-l înştiinţează că nu l-a omorât pe colonel. Însă hârtia ajunge la Vasili, iar acesta îi cere socoteală comandantului despre mesaj. Tevfik minte că nu ştie despre ce poate fi vorba şi iese. Generalul pune iscoade pe urmele lui. După o zi, Tevfik, care fusese în pădure să stea de vorbă cu banditul Hasan şi acesta mai voia bani în schimbul vieţii colonelului, iar comandantul nu era dispus să-i dea, se duce la general şi îl anunţă că Cevdet şi oamenii cu care plecase au fost atacaţi pe drum şi au murit cu toţii. Veronika se crizeaza din cauza lui Leon, iar Tevfik se retrage speriat, pt că el nu ştia că şi Leon plecase cu micul pluton.

Însă Leon ajunge pe mâna sătenilor care-l aduc la spital. Nu este grav rănit, dar pentru că găsise punguţa de piele de la gâtul colonelului şi chipiul lui lângă el, le ia şi i le dă lui Azize, crezând că acesta este mort. Azize, Hasibe şi fetele sunt îndurerate şi îndoliate. Cevdet reuşeşte să se dezlege, în timp ce Hasan era plecat în pădure să discute noile condiţii cu Tevfik, şi îi omoară pe toţi ceilalţi bandiţi. Când Hasan vine înapoi, colonelul îl imobilizează, dar banditul reuşeşte să-l neutralizeze datorită unei fete care-l loveşte pe colonel în cap. Ca să scape cu viaţă, el trebuie să recunoască faţă de Hasan că este spionul lui Esref Pașa. Este salvat de Pașa care ajunge la timp, deşi primise mesajul lui din cizmele duse la lustragiu cu întârziere.

Între timp şi Vasili cu un detaşament de soldaţi în frunte cu Tevfik vin în pădure şi ajung la casa unde acum este legat Hasan. Pașa îl pune pe Cedvet să-l omoare pe bandit, dar el nu crede că este cea mai bună soluţie. Până se gândeşte ce să facă, Vasili şi oamenii lui ajung la acea casă şi îl văd pe colonel când se pregătea să intre...
Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!
a fost: Patria mea esti tu, 5                                     urmează: Patria mea esti tu, 7

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.