luni, 16 august 2010

Cutia Pandorei

Uneori ma observ pe mine si vad ca si chiar atunci cand cineva imi face un rau, de mai multe ori, undeva in adancul sufletului continui sa sper ca se va schimba, ca va face uz si de picatura de lumina din el/ea.

Dar ma gadesc si la mitul Pandorei, cea care a fost daruita de Zei cu de toate, cu frumusete, intelepciune si bunatate, dar careia i s-a dat si o cutie cu toate relele si bolile lumii, pe care sotul ei nu trebuia s-o deschida cu nici un chip. Bineinteles ca el a facut exact invers, si in lume au zburat din cutia aceea toate relele catre cele patru zări. Pe fundul ei, a ramas, slaba, Speranta.

De ce oare uitam mereu ca si Speranta e una din relele lumii, pusa in cutia Pandorei, care nu ar fi trebuit deschisa?

sursa foto: http://noheroaround.files.wordpress.com

5 comentarii:

  1. Buna seara, sunt Alexiska (nr. 923 din consultatiile gratuite), multumesc mult de tot pentru sfaturi si cuvintele frumoase. Am citit blogul si este foarte interesant, si eu am studiat limbi straine la Universitatea Bucuresti, Germana-Engleza. Va doresc din suflet numai bine, stiu ca sunt o fire dificila, dar delicata si naiva, asa cum m-ati descris. Sper ca baiatul pe care il iubesc (Cristian-Gabriel, alias boboq) sa nu imi intoarca spatele definitiv si sa ramanem impreuna in final. Cel mai greu e sa am rabdare, dar sper sa nu fie prea tarziu si ma voi educa in acest sens. Numai bine si poate ne mai auzim. Cu drag, Alexandra Ganea

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru vizita, Alexiska, si iti doresc sa ti se implineasca visul. Dar e bine sa fii deschisa si altor ocazii si sa iei in considerare intotdeauna si varianta pe care n-o vrei. Altfel primesti impactul negativ atunci cand deja te astepti si la el.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua, imi cer mii de scuze daca v-am deranjat cu intrebarea de la consultanta astrologica, doar ca evenimentele din ultimele zile m-au cam dat peste cap...credeam ca mai e o speranta, dar totul s-a naruit. Daca imi puteti raspunde si mie si nu cer prea mult, v-as multumi frumos. Va rog sa imi spuneti cat va datorez pentru timpul acordat. Simt ca ceva nu este in ordine, poate se intrevede si pentru mine o raza de speranta. Chiar am avut rabdare si am sperat, dar se pare ca a fost in zadar. Va doresc din suflet numai bucurii si zile senine! A

    RăspundețiȘtergere
  4. Am gresit si am ales ambele variante de raspuns, imi cer scuze, dar azi sunt debusolata complet. Cred ca prin tarot ar fi bine. Va multumesc inca o data pentru sprijinul acordat. Numai bine, A

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu e o problema daca ai ales amblele variante, eu raspund astro daca am ora nasterii, daca nu, atunci merg pe tarot. Numai ca s-au adunat cam 130-140 de mesaje in inboxul meu, raspund la toate, cand pot... :)

    Alexandra, stiu ca ti-e greu, dar asculta la mine ca-s vulpoi batran, cum imi zicea cineva. Nu trebuie sa ai incredere in barbat pana nu vezi ca te duce la primarie si te ia cu acte. Dupa aceea, poti sa-l mai si crezi, desi nici atunci pe deplin.

    Capul sus, Lexy! Si ne mai "auzim"...

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.