miercuri, 11 mai 2011

Primavara de la geamul meu

Cam așa se vede o mică parte din grădina de la geamul din fața apartamentului meu. Copăcei cu flori roz, lilieci albi și mov, lăcrămioare, trandafiri, gard viu.

În spate e o adevărată grădină de trandafiri, hortensii, gura-leului, maci, lalele, ghiocei, lăcrămioare, toporași, nalbe, lilieci, înconjurați vara de un zmeuriș și de vișini, dar chiar și așa se mai găsește câte cineva care să vină la furat flori.

Da, la furat, vin cu foarfece pregătit, taie trandafirii îmbobociți, cu tija lungă, ca să-i vândă. Fură și liliacul. Și ghioceii, și zmeura și vișinele și fragii - că de ăștia am uitat să zic.

Deși țip la hoți și mă enervez toată vara, îmi îngrijesc florile și le păzesc.
Tare mult aș fi dorit ca primăria să ne lasă gărduțul din jurul grădinii! De când l-au dat jos vin tot felul de boschetari la furat. Când aveam parodia aia de gard, așa cum era el, făcut din câteva fire de sârmă ghimpată împletită printre crengile arbuștilor, nu erau probleme. Acum .......  toți homleșii care caută în lăzile de gunoi din spatele blocului, iau și câte un braț de flori, că nu-i așa?, e grădina nimănui.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentați fără grijă. Nu am acces la alte date decât cele care apar în comentariul dv. (username +link de blogger/google sau site) și pe care nu le folosesc la nimic. Puteti alege sa comentati anonim, daca doriti așa.

Copyright © Pulbere de stele. All Rights Reserved.
Blogger Template by The October Studio