miercuri, 11 ianuarie 2012

Comunitatile de vot la schimb - about.com si sweepstakes advantage

Un al doilea site american, care contine si o sectiune de vote request se afla  pe about.com: http://forums.about.com/n/pfx/forum.aspx?folderId=12&listMode=13&nav=messages&webtag=ab-contests , portal imens, cu de toate, inclusiv cu un forum pe masura care printre alte sectii are si una, mititica :p, de vote request.

Si aici sunt reguli, pe site-urile americane, cel putin, nu prea veti gasi forumuri lasate total la voia intamplarii. Cu toate ca moderatorii te anunta sa ai grija la ceea ce faci pe acest forum - ca trebuie sa pui data terminarii concursului in titlul topicului, ca una, ca alta - in realitate o singura mare regula se aplica: nu ai voie sa ceri voturi in alta parte a forumului decat aici. Daca ceri voturi pe alte sectiuni, esti banat definitiv. Pe about.com gasesti de 10 ori aceeasi cerere de vot (de obicei acestia sunt puturosii care nu prea dau voturile inapoi, si lasa topicul initial sa se "scufunde" liber in paginile wall-ului, postand din nou si din nou cererea lor de vot, pana cand te prinzi ca ai mai votat aceleasi linkuri si nu ti-a dat nimeni vot back :) ). In astfel de forumuri trebuie sa ai grija singur pe cine votezi: sa te uiti daca revine zilnic, daca are multe replici la topic, daca raspunde cu confirmarea votului sau cu prafuitul si mincinosul (de cele mai multe ori) "done!".
Regula nescrisa si care se respecta si aici, este ca strain fiind, americanii prefera sa ii votezi tu primul apoi dau si ei votul inapoi. Unii, nu toti, insa de obicei majoritatea voteaza pe bune. Dar asta este, cand forumul nu e moderat cum trebuie, you take it, or leave it :)
Forumul este international, limba folosita - engleza.

Celalalt forum american, foarte asemanator cu about.com este sweepstakes advantage: http://www.sweepsadvantage.com/forum/referral-vote-requests/, un portal de informatii diverse mai ales despre tot felul de concursuri, trageri la sorti, giveaways, etc. Au sectiune de vote-exchange moderata.

Marele dezavantaj e ca un membru nou inscris trebuie sa fie activ timp de 2 saptamani inainte sa aiba voie sa ceara voturi pt concursul sau. Am patit-o :)) si mi-au sters linkul de concurs. Dupa care am intrat zilnic, am mai dat cate un vot, ca sa am activitate, dar concursul meu se terminase deja. Insa m-am gandit ca nu e rau pe viitor sa pot cere voturi si de aici. Totusi cand am avut nevoie de ajutor, am constatat ca forumul e prea putin activ, luam voturi de la moderatoare care zilnic vota pe cei cativa useri cat de cat activi, si de la inca 2-3 membri, ca pe ceilalti 7-8 care se mai perindau pe acolo trebuia sa-i votez eu prima. Impresia a fost ca e un forum cam inert care nu-si justifica absolut deloc acea regula stricta de a nu cere voturi in primele 2 saptamani de la inregistrare, dar de a fi activ.

Deocamdata este singurul site de vote-exchange care cere aproape zilnic prin email sa dai click la o reclama a unui asa zis sponsor datorita caruia site-ul este mentinut gratuit. Ma rog... intr-o vreme am dat click si dupa un timp am devenit bronze member pe forum. Am continuat sa dau clickuri sperand sa devin silver apoi gold, dar pt ca asta nu s-a mai intamplat, m-am lecuit de facut trafic pt un site slab de vote-exchange.

Data viitoare, despre site-urile romanesti :)

episoadele anterioare: http://www.pulbere-de-stele.com/2012/01/comunitatile-de-vot-la-schimb-contest.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.