marți, 10 ianuarie 2012

Comunitatile de vot la schimb - Contest Galaxy

Cand am inceput sa particip la concursuri si am descoperit, pur si simplu intamplator, dand un search pe google cu cuvintele vote exchange, ca aceste site-uri chiar exista, m-am speriat putin. M-am panicat, pt ca mi se parea o frauda sa obtii voturi de la persoane cu care, de fapt, esti adversar.

Ca unii organizatori si ca unele persoane din strainatate le considera, totusi, voturi obtinute prin frauda, este problema lor. Eu am mai spus si o repet: daca particip la un concurs numit "cel mai frumos tort al anului" si cer un vot prietenei mele, Mihaela, sau useritei Jane Doe de pe un forum de vote exchange, care-i diferenta? Nici una nici alta nu-mi voteaza tortul pt ca i s-ar parea cel mai frumos ornat, ci ori din prietenie cu mine, ori pt ca obtine un vot la schimb. Si atunci, unde-i frauda??

Asa ca m-am gandit sa descriu, in serial, comunitatile de vot la schimb, pe care le cunosc, si la care apelez, ca sa  nu-mi stresez prietenii cu nenumarate cereri de vot. O data per concurs, ori de 2 ori, mai fac si asta, dar majoritatea persoanelor care nu participa la concursuri evita sa voteze, asa ca si eu, la randul meu, evit sa-i pun in situatii delicate pe cunoscuti.

Voi incepe cu site-ul drag mie, pt ca este primul site american peste care am dat si pe care am ramas, mai mult decat in calitate de user.

Contest Galaxy: www.contestgalaxy.com

Este un forum international de vote exchange proprietar fiind un tanar american. Initial forumul nu avea reguli deloc, dar pe parcurs adminul a alcatuit un set de reguli si "pedepse" care sa sigure un grad inalt de voturi restituite fiecarui user inscris. Dintre acestea cele mai importante sunt:
- ca membru nou trebuie sa dai mai intai 10 voturi altora, apoi poti sa deschizi tu un topic cerand voturi pt concursul tau. Fireste, in acele prime 10 replici pe forum poti include si linkul tau de concurs ca sa ti se returneze voturile date initial. Pe de alta parte la straini este cam regula sa votezi tu primul, apoi sa astepti sa fii votat. Daca vii si lasi un link de concurs, apoi pleci, poate iei vreo 3-4 voturi, dar nu mai mult.
- trebuie sa vii sa returnezi voturile primite, zilnic sau la cel putin 48 de ore.
- nu ai voie sa deschizi mai mult de un singur topic cu un acelasi link de concurs
- nu se permit cereri de vot multiplu
- trebuie sa dai nr. votului oferit ori de cate ori acesta este disponibil (insa la multe concursuri americane nu se ofera nr. votului in platforma de concurs si nici concurentul nu stie pana la final cate voturi are, ceea ce, din pacate, lasa multe porti deschise fraudatorilor).

Pedepsele se dau imediat dupa prima incalcare a regulilor si constau in 2 tipuri de warn dupa care urmeaza suspend-ul sau bannarea - depinde de ceea ce ai facut, odata cu incuierea topicului tau de concurs si mutarea lui intr-o sectiune numita Jail :)).

Cei prinsi ca nu voteaza in mod real sunt imediat banati. Nu e o comunitate foarte mare, sunt si vreo doi care de multe ori doar zic ca voteaza (dar nu pot fi banati din lipsa de probe concludente in acest sens), insa userii permanenti ai forumului ajung sa-i (re)cunoasca pe cei care doar se prefac ca voteaza.

Forumul este moderat de 2 moderatoare si de admin. Limba folosita este engleza.

2 comentarii:

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.