marți, 31 ianuarie 2012

Comunitatile de vot la schimb. Facebook

Una dintre platformele cu cele mai mari posibilitati de a aduna oameni cu aceleasi pasiuni - concursurile - se afla pe Facebook.

Din acest motiv acolo poti gasi diferite pagini de vote exchange, de la cele mai serioase, la cele mai aducatoare de voturi multiple. Mi se pare normal sa incep lista cu paginile cele mai serioase.

1. Golden Rule Voting este o pagina de facebook administrata de cel putin doua echipe de admini. Au reguli foarte stricte - pt a nu stiu cata oara observ ca acolo unde regulile sunt stricte si adminii verifica respectarea lor, se iau voturi reale!!! - iar cine este prins (si este!) ca minte, e banat imediat de pe pagina.
Aici mai intai trebuie sa votezi tot wall-ul cu 24 de ore in urma si sa lasi confirmarea nr. votului dat, dau, daca nu ai un nr. al votului, sa comentezi in pagina de concurs si astfel adminii verifica daca ai votat sau nu. Dupa ce ai votat in sus-ul peretelui - adica mai intai cererile de vot vechi de 24 de ore mergand in sus pana la zi, postezi si cererea ta de vot. Daca faci altfel, in cateva minute adminii iti fac postarea invizibila pana cand votezi tot wall-ul, asa cum cere regulamentul. Si daca vrei voturi, votezi tu primul, daca nu, nu ai decat, ca voturi nu vei primi.
In ultimul timp a devenit pagina mea preferata de vote exchange, chit ca-mi ia doua ore sa votez pe toata lumea din ultimele 24 de ore.
Dezavantajul e limba engleza, pt cei care nu o vorbesc la un nivel cat de cat accpetabil ca sa inteleaga ce sa voteze la ceilalti si ca sa-si faca inteleasa cererea de vot.

2. Dupa aceste gen de pagini, care presupun ca nu sunt prea multe, vin grupurile de schimb de voturi intre utilizatorii care concureaza in acelasi concurs, sau care au concursuri diferite. Unele din ele sunt grupuri publice, altele sunt private, sau secrete. Nu voi exemplifica. Puteti sa le gasiti dand un search cu cuvantul voturi, apoi selectand grupuri. Bineinteles, pe cele secrete nu le veti gasi, dar ele  apartin votantilor straini, in special americani, pentru ca la ei, multi organizatori de concursuri considera schimbul de voturi o frauda.

3. La polul opus sunt paginile de schimb de vot multiplu. Aici veti vedea frecvent ca se negociaza schimburi de sute de voturi de pe conturi clona, sau chiar mii. Unii dintre asiaticii care detin un asemenea numar impresionant de conturi clona - ca numai la ei am vazut schimburi de sute multe de voturi, desi sunt si de-ai nostri vreo cativa care au 4-500 de conturi false - s-au privatizat, ca sa zic asa, si vand voturile pe pachete de minim 25 sau 50 de "bucati". Fireste, cu cat vrei mai multe voturi, cu atat suma scade. Insa cu atat creste si riscul sa fii descalificat din concursurile serioase, unde organizatorii pun la treaba IT-istii si unde se doreste sa fie cu adevarat corectitudine.
Un exemplu, aici: http://www.facebook.com/pages/Like-vote-exchange/169296226442468



Cu acelasi subiect:

schimb de voturi. net
Contest Galaxy vote exchange forum

3 comentarii:

  1. concursurile pe facebook o intreaga nebunie, din care doar uni castiga restul stau si privesc ca nu au putere:(

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai eu tocmai listez in aceste articole comunitatile unde se pot obtine voturi de toate felurile (adica de IP sau like-uri). De acord cu tine ca uneori apar peste noapte cateva sute bune de voturi la unii concurenti.

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.bestselfie.ro/profile/dan-david .as dori cate un vot din partea voastra(in fiecare ora) ...va rog .va multumesc si va invit in aplicatie

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.