vineri, 6 aprilie 2012

Hunger games

sursa foto: 9am.ro
Intr-un viitor neprecizat lumea este condusa de a o mana de oameni care au libertate totala, dar care nu lasa celor multi mai nimic, nici macar speranta.

Oarecum inspirate din jocurile antichitatii, combinatie de jocuri olimpice si lupte de gladiatori in arena, in acea societate viitoare se organizeaza anual niste jocuri numite ale foamei in care sunt inscrisi cate 2 jucatori din fiecare district (12 la numar) si pana la urma ramane un singur castigator.
Nimic neobisnuit pana aici, insa jucatorii sunt trasi la sorti dintre membrii districtelor si castigatorul este de fapt cel care supravietuieste, pt ca restul mor in timpul probelor. Arena o reprezinta un soi de zona deluroasa, cu paduri, ape, animale, cam asa, ca intr-o jungla, dar de undeva, dintr-o sala de comanda, cei care au inventat acest joc materializeaza in spatiul reprezentat de arena, cu ajutorul unor softuri informatice, vietati ori la alt gen de obstacole care au menirea de a-i extermina pe jucatori.

Mie personal nu mi-a placut ideea unei astfel de societati, in care o dictatura poate sa ia asemenea proportii impinse dincolo de absurd. Desi nu poti sti niciodata ce are viitorul de adus pentru urmasii nostri.

Dar filmul merita vazut, fie si doar pentru efectele speciale bine realizate, pentru unghiurile de filmare bine gandite, chiar daca povestea are, pe alocuri, unele scapari. Ma intreb si acum, daca protagonista avea puteri paranormale, si putea sa emita foc, de ce nu si le foloseste? :))

Pentru amatorii genului thriller, s.f., actiune, ori chiar un soi de distopie amestecata cu un strop de politic fiction, e un film de vazut.



4 comentarii:

  1. Mie mi-a placut foarte mult filmul.Abia astept a doua parte.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca realizare mi-a placut si mie, subiectul mi s-a parut prea sumbru, ca si posibilitate a unui asemenea viitor pentru omenire.

      Ștergere
  2. Eroina, (Katniss) nu avea defel puteri paranormale (niciunul dintre personaje nu are). Da, e drept ca hainele ei uneori luau foc, dar asta doar pentru ca asa fusesera create de catre Cinna. Ea era "fata de foc", dar asta era doar o strategie de marketing care avea sa o ajute sa castige sponsori, lucru esential pentru supravietuirea in Arena. Districtul ei era unul de mineri, carbunii scosi de ei erau arsi, nu-i asa?, iar hainele tributurilor trebuiau sa le reprezinte districtul. Asa s-a ajuns la gaselnita, ingenioasa pana la urma, lui Cinna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiam ca rochia asa fusese creata. :) mi se pare interesanta ideea. Din film asa reiesea, ca ea, eroina, face sa apara focul din rochie.

      Cartile nu le-am citit. Cum spuneam, subiectul mi se pare prea deprimant.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.