miercuri, 24 aprilie 2013

Suleyman Magnificul ep. 62, 63

Tot palatul află de moartea sultanei-mamă. Beyhan, una din surorile lui Suleyman soseste la serai pentru funeralii si pentru a sta alaturi de Hatice care este devastata de durere. Mahidevran devine oficial sefa haremului si in aceasta functie primeste ajutorul cadanei Gulfem. Hurrem nu este de acord cu aceasta decizie, dar sultanul nu se lasă influențat. Mai târziu Mahidevran va dori să preia apartamentele lui Hafsa, iar Hurrem se înfurie la auzul acestei vești. Mahidevran se află într-o situație financiară tot mai proastă de când Gulfem are control asupra haremului și decide să împrumute bani de la evrei.

Daye, in lipsa sultanei Hafsa, cere sa părăsească palatul. Suleyman n-o lasa sa se aplece in fața lui, și îi dăruiește un colier al mamei sale, pentru devotamentul cu care a slujit-o atâția ani. Daye ajunge într-o căsuță sărăcăcioasă, si, cu toate ca-l întâlnește pe Sumbul la cumpărături, nu-i spune adevărul și evita sa dea detalii despre ea și situația ei. Când Hurrem afla despre bătrâna jupâneasă și vrea s-o aducă înapoi la palat, aceasta îi spune lui Sumbul că viața ei s-a terminat și că nu are rost să revină. Vorbele acestea îl sperie pe eunuc. În scurtă vreme, Daye, care nu-și poate ierta faptul că și din cauza ei i s-a tras moartea sultanei mamă, dăruiește colierul unei cerșetoare după care se sinucide.

Matrakcî îl informează pe Ibrahim că Nigar nu a ajuns unde trebuia și că nu este de găsit. Nigar încearcă să scape de unde este închisă, fără succes. Ea află despre moartea sultanei mama de la Gulșah și îi este milă de Daye, care a fost atât de apropiată de Valide.

Suleyman merge la acasă la Hatice unde Beyhan îi reamintește de felul în care i-a executat soțul, spunându-i ca știa ca era vinovat, dar ar fi trebuit sa-l demită din funcție, nu să lase niște copii fără tată. Între timp Hatice deschide un mesaj lăsat în cutia ei cu bijuterii din ordinul lui Hurrem, care îi scrisese despre infidelitatea lui Ibrahim. Beyhan o sfătuiește să clarifice situația ca să nu rămână cu îndoieli. În tot acest timp, Nigar reușește să scape de Gulșah și fuge din casă, ieșind exact în calea lui Hatice care o vede că este însărcinată.
Atunci își amintește de ziua în care, revenind acasă de la Palat, găsise șalul lui Nigar sub patul ei conjugal, și își dă seama că Nigar este iubita soțului ei. Însă întrebată dacă Ibrahim este tatăl copilului din pântecele ei, aceasta neagă, totuși Hatice n-o crede.Îi spune lui Beyhan că Nigar va avea un copil cu Ibrahim, dar odalisca insistă că deși a divorțat de Matrackî, ei s-au mai văzut și că ar fi copilul acestuia. Hatice crede că toate astea ar fi un plan pus la cale de Hurrem. Când are ocazia, o ia la rost pe Hurrem, dar aceasta îi demonstrează că lucrurile sunt adevărate, că le știe de la Gulșah, care era să fie omorâtă pentru că auzise discuția dintre Nigar și pașă. Hurrem îi "prezice" pașei un divorț, dar el spune că așa ceva nu se va întâmpla. Hatice îl forțează să mărturisească adevărul despre copilul lui Nigar, iar Ibrahim recunoaște că a avut câteva momente de slăbiciune, dar o iubește și nu dorește să se despartă.

La palat, Suleyman nu acceptă ca apartamentele lui Valide să fie ocupate de Mahidevran. Într-o plimbare prin grădini îl aude pe Mustafa spunând că s-ar putea să revină mai repede de la Manisa pentru a urca pe tron. Atunci, provocându-l la o partidă de matrak, îl lovește atât de tare, încât Mustafa rămâne uimit. La plecare îl îmbrățișează pe fiul său rugându-se la Dumnezeu să nu-i dea soarta de a-și mânji mâinile de sângele propriului copil.

Ibrahim îl prinde pe fiul lui Piri Pașa, fostul prim ministru, crezând că acesta este cel numit Excelența Sa, dar el se sinucide. Atunci Ibrahim îl anunță pe Suleyman despre această moarte.
Iskander Celebi, care se pare că ar fi acel misterios "Majestatea Sa", ca să tulbure apele în serai, o pune pe evreica Rakel să-i ceară lui Mahidevran banii împrumutați, înapoi. Sultana nu are de unde să-i dea și cere un sfat de la Ibrahim.

Mahidevran o trimite pe Fidan la Manisa alături de Mustafa, și o păstrează pe Fatma lângă ea. Datorită intrigilor, pierde șefia haremului, când Suleyman află despre toate cele întâmplate și va fi înlocuită cu Hurrem.

Sezonul doi se termină cu Ibrahim, amenințat de Hatice cu divorțul și cu defilarea lui Hurrem și a suitei ei prin harem, ca șefă a acestuia.


Pentru alte articole si rezumate referitoare la serialul Suleyman Magnificul și la elemente istorice din perioada otomană, va rog accesați pagina Stele tv.



sursa foto: capturi web de pe turkweb.tv

Multumiri:
- forum.port.ro
- diziler.com  
- Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED


Nici o parte a acestui material nu poate fi preluata fara specificarea linkului acestui blog de forma: http://www.pulbere-de-stele.com/  Toate drepturile rezervate. No part of this article can be copied without the source link. All rights reserved.



44 de comentarii:

  1. Daye e cu capul. Ce vina reala are ea sa se sinucida? F trist sfarsitul ei. Fatuca aia mica a lui Hurrem e dracu gol. Inspaimantator copil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Credea ca din cauza ca nu a oprit-o pe Nigar la timp, Valide a aflat de relatia ei cu Ibrahim si a paralizat. Nebanuite sunt caile subconstientului :)

      Ștergere
    2. Am citit in Istoria lor ca asa s-a intamplat !Daye s-a spanzurat.
      Poate a fost invinuita ca nu a chemat doctorii la timp si poate se avea rau si cu Hurrem...Filmul este o fictiune...,linia istorica este adevarata.

      Ștergere
    3. N-ar fi rau sa ne dati si noua o sursa, ceva...

      Ștergere
  2. O sa-mi fie dor de certurile dintre Gul si Sumbul :( Cat despre Gulșah, tare ciudat modul cum a scapat fara sa fie ucisa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar, dupa cum a fost strapunsa de cutit, ma mir si eu ca a ramas in viata. Banuiesc ca uneori se mai modifica scenariul chiar in cursul filmarilor.

    Da :) de Gul o sa-mi fie dor si mie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gul, este un actor de comedie si de multe ori in situatii triste are o mimica...parca rade ,nu joaca bine...
      Nigar ,este actrita de drama si joaca f.bine.

      Daca Ibrahim spunea sa o omoare pe Gulsah ,nu mai scapa ea vie...Aici este f.prost regizat...

      De multe ori cand este noapte ,prin geamuri se vede lumina zilei...Ei trebuiau sa fie mai atenti la detaliu...Se vede ca a murit scenarista...

      Ștergere
  4. Buna seara Oana, sunt Mihaela, scuze ca nu am mai vorbit de ceva zile dar spre nefericirea mea am avut laptopul virusat si a fost la "doctor", (cam costisitor virus dar asta e).Multumesc pt traducerea ep. dar sper ca in vacanta serialului sa ne mai traduci si ceva din sezonul trei.De cand te-am descoperit urmaresc foarte linistita serialul si pt asta-ti multumesc.Da si mie-mi pare rau de Gul dar si de Daye, dar asta e filmul.
    O seara linistita
    Mihaela O.





    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara, Mihaela. Ma bucur sa te revad pe aici :)
      Si mie mi s-a intamplat sa iau virusi de unde nu te astepti... uneori chiar de pe edu.ro

      O sa mai traduc cate ceva, iti dai seama ca n-o sa pot sta fara sa mai vad serialul, o vara intreaga! :D
      Gul cred ca o sa mai apara, dar Daye, intr-adevar... a iesit din serial. Pacat ca personajul a fost eliminat in acest fel. Era de ajuns sa mearga la conacul daruit de Hurrem. Dar, vorba ta, ăsta e filmul.

      O seara frumoasa si tie!

      Ștergere
    2. Asa s-a intamplat in istoria lor: Daye s-a spanzurat!

      Ștergere
  5. Desi nu obisnuiesc sa ma uit la TV, recunosc ca acest film m-a cucerit, e superb, mai ales ca avem ocazia sa vedem modul in care se imbracau si traiau oamenii in trecut, cat despre sultan ce sa mai zic imi place, de-adreptul magnific!Iti multumesc ca expui aici episoadele, cand pierd cate un episod mereu revin la blogul tau, ma bucur c-am dat de tine, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ma bucur ca am gasit blogul tau! :) Multumesc de vizita si de cuvintele frumoase!

      Ștergere
  6. Oana(daca-mi permiti,o intrebare prieteneasca)!? Ce ne facem vara asta fara Suleyman? Si ca sa fac o gluma..(Vara asta ii lasam timp sultanei Mahidevran ca sa ajunga la nivelul sultanei Hurrem :)) )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi, nu știu :) ce sa facem dacă așa este grila de programe tv pe la noi? Vara nu-i ca iarna. Sau invers, da' tot aia e...
      Ne uităm la serial pe turkweb.tv și învățăm turcește :DD

      Ștergere
  7. Buna Oana,ma numesc Daria si am aflat acum 2 saptamani de blogul tau...tu stii turca?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Daria, nu, nu stiu turca, de ce ma intrebi?

      Ștergere
    2. Te intrebam deoarece din cauza unor articole citite de mine am avut impresia ca o stii.Eu am gasit pe facebook pe cineva ce si-a facut cont(nu pagina)cu numele Invata limba turca si sunt interesata ca de acolo am aflat cum se spun numerele,culorile,cum saluti pe cineva,dar am uitat si mi-am pierdut interesul.

      Ștergere
    3. Nu eram eu aceea, din pacate. Am citit pe un forum ca lb turca e dificila pt ca are gramatica foarte diferita de aceea a limbilor europene. Poate ca e, sau nu e asa, dar cu toate ca ma simt atrasa de serial si de cultura orientala, nu cred ca m-as incumeta sa invat turceste.

      Ștergere
    4. Ai dreptate Oana, limba turca este intradevar dificila, pana si ordinea cuvintelor din propoziti se schimba la traducere cu google. Sincer iti trebuie timp si rabdare sa deslusesti ceea ce este scris. Mai simplu este sa asculti ce vorbesc cu derulari de "n"ori pentru a intelege. Un pas inainte si doi inapoi...ca si melcul, pentru a fi sigura ca chiar ai inteles bine...valabil in cazul meu. :)

      Ștergere
    5. Merge ceva mai bine cand traduci din turceste in engleza (la urma urmei, google este o firma americana, e normal sa alcatuiasca softul de traduceri bun pe orice cuplu lingvistic care implica engleza, si de Doamne-ajuta!, pe restul cuplurilor de limbi.. )

      Ștergere
    6. Buna seara, ma bucur ca am gasit blogul dumneavoastra. Citesc cu placere rezumatele episoadelor. Eu urmaresc serialul pe Turkweb. Am inceput sa il urmaresc pentru limba turca, dar a ajuns sa imi placa serialul propriu-zis.
      Am vazut comentariile legate de limba turca si faptul ca e dificila. As vrea sa va spun ca limba turca nu e dificila, e doar diferita de limba romana si de celelalte limbi straine cu care suntem noi obisnuiti. Limba turca e simpla, chiar ”matematica” as putea spune. Gramatica e simpla, mult mai simpla decat gramatica limbii romane. E o limba frumoasa si in acelasi timp o provocare pentru cine vrea sa o invete.
      Multumesc pentru rezumate. Va urmaresc cu placere in continuare.:)

      Ștergere
    7. Buna dimineata, Anca, ma bucur ca citesti rezumatele scrise de mine. Succes cu limba turca, daca te-ai hotarat sa o inveti - totul este usor si frumos atunci cand iti place ceea ce faci.

      Ștergere
  8. Buan! Urmaresc blogul tau si ma fascineaza! Dar ma gandeam,oare cum de Ibrahim si Hatice se vor impaca,Ibrahim fiind ucis in episodul 90 si ceva...si,apropo,cum de stii sa traduci episoadele,daca nu stii turca? :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu nici eu, probabil ca Hatice se va gandi la copiii lor. Atat stiu ca va dori sa divorteze, dar se razgandeste.

      La fiecare rezumat, la sfarsit am dat sursele de unde preiau informatiile referitoare la serial. Cel mai mult imi folosesc rezumatele care sunt scrise in engleza (si in greaca) pe o pagina de facebook. Nu traduc tot materialul ci il adaptez si prescurtez in asa fel incat sa nu fie nici plicticos, nici prea telegrafic si nici nu povestesc chiar totul, pentru a nu stirbi din placerea de a vedea filmul.

      Mai caut rezumate si pe site-urile turcesti, unde traduc cu google translate, dar inteleg foarte greu ce vor sa spuna, traducerea cu google este, in acest caz, la pamant.

      Ștergere
  9. Cand plubicati ep. 64

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deocamdata nu ma grabesc. gasiti episoadele din sezonul 3, povestite, la flory4all.blogspot.com

      Ștergere
  10. Hatice il iubeste din inima pe Ibrahim si totusi ii va fi greu sa-l ierte. Se razbuna ea pe Nigar... Ibrahim si Nigar, vor avea o fetita foarte frumusica, dar pana ce ei isi vor vedea fetita o sa treaca cateva episoade bune. :) Hatice le va lua copilul si ii va spune lui Nigar ca a murit...multa suferinta. Hurrem va fi cea care afla si le spune despre fetita. Ibrahim o va duce la palatul lui, dar lui Hatice nu o sa-i convina. Dupa aceste evenimente, Nigar va afla de fetita ca traieste...

    RăspundețiȘtergere
  11. Cand v-a aparea sultana Sah in serial? Si de ce vor incerca ea si hatice sa o distruga pe hurrem? Dusmania asta am vazut ca dureaza pana la finalul serialului. De abea astept sa ii vad pe copiii lui hurrem mari. Am vazut o poza cu mehmet si este mult mai chipes ca mustafa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sah sultana va aparea in primele episoade ale sezonului 3, din cate am inteles. De ce incearca s-o distruga pe Hurrem? :)) Pai ar mai fi serial, daca nu ar exista acest fir rosu, al intrigilor in care este implicata Hurrem? De la mine asa se vede: serialul nu prezinta decat in plan secund viata lui Suleyman, serialul este despre Hurrem si despre cum se lupta ea cu toata lumea.

      Da :D de gustibus. Fiecare generatie are standardele ei de frumusete masculina sau feminina. De exemplu, mie imi place extraordinar de mult Halit Ergenc, si daca nu era el in serial cred ca de mult ma plictiseam sa ma mai uit.

      Insa este adevarat ca producatorii au ales actori frumosi pentru mai toate rolurile.

      Ștergere
  12. Iti multumesc pentru ca ne esti mereu alaturi,pentru ca adesea iti visezi visele cu noi...si-ti doresc sa ai parte de LUMINA in suflet!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Mara. Sarbatori luminate, sanatate, bucurii, belsug si voie buna iti ureZ la randul meu!

      Ștergere
  13. Hristos a inviat!

    De ceva vreme v-am descoperit si ma bucur enorm.
    Se pare, insa, ca bucuria mea este de scurta durata ca luam vacanta.
    Cred ca o sa mi se para tare lungi zilele pana in toamna cand reincepe serialul.
    Daca aflati noutati despre seial sunt pe receptie.
    Multumesc!
    Maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a inviat! Maria, stai pe receptie, poate ai sa ai surprize placute! :)

      Ștergere
    2. Stiti de ce cred eu ca o sa fie dat la toamna serialul?Pentru ca ei nu mai au bani sa cumpere episoade si noi vrem sa fie dat si in fiecare zi din cursul saptamanii.Am descoperit bkogul tau de o luna si imi place ca pui rezumate pe el din acest serial.Multumesc!
      Denisa Oana

      Ștergere
    3. Buna, Denisa, poate ca ai dreptate, insa eu am observat de ani de zile ca asa este "modelul" la noi: toate televiziunile au o alta grila de programe pe timpul verii. Din moment ce au spus ca vor relua sezonul 3 in septembrie, presupun ca se vor tine de cuvant.

      Ștergere
  14. Buna oana am si eu o intrebare. Hurrem va detine sefia haremului pana la sfarsitul serialului sau o va pierde pe parcurs?am spus sfarsitul serialului pt ca asa cum ai spus si tu el o are in prim plan pe hurrem deci banuiesc ca serialul se va incheia odata cu moartea ei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Nu, Hurrem detine sefia haremului doar un episod :D in episodul 64, adica primul din sezonul 3, o pierde deja. Vezi ca am scris rezumatul de la 64, gasesti linkul in coloana din dreapta, sau la pagina 'Seriale'.

      Ștergere
    2. Buna Oana,sunt Ana Maria si iubesc la nebunie acest serial si iti multumesc ca ne traduci din timp episoadele deoarece eu obisnuiesc sa ma uit dinainnte pe net in turca.de cc hurrem va dettine haremul doar un episod?cine ii va lua locul?dar cu firuze ce se va intampla ca am vazut ca este in serial pana in episodul 90.multumesc si iti doresc numai bucurii.sper ca in vara sa ne mai povestesti.te pup

      Ștergere
    3. Buna, Ana Maria. Da, Hurrem va fi demisa pentru ca voia sa se mute in apartamentele lui Valide, ceea ce era imposibil. Va veni o femeie in varsta, Afife, un fel de a doua mama a lui Suleyman, pe care el o cunoaste de cand era copil, din Trabzon, localitatea unde s-a nascut sultanul.

      Pai daca ai vazut ep. 90, zi-mi si mie cum se termina cu ea :)) eu nu l-am vazut.

      Ștergere
    4. Scuze nu am vazut tot episodul .am doar cateva secvente in care aparea si firuze.firuze deveni slujnica lui hurrem sau a lui mihrimah

      Ștergere
    5. Posibil. Eu am vazut un colaj pe youtube unde Firuze plange de mama focului si pleaca de la palat intr-o caleasca.

      Ștergere
  15. afife vine ca vistiernica nu ca sefa haremului

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci cum de Hurrem nu stie despre petrecerea la care Suleyman se indragosteste de Firuze, si de ce n-o anuleaza, daca ea ramane sefa haremului? :) O zi frumoasa!

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.