sâmbătă, 21 septembrie 2013

Conspiratia iataganelor, ep. 3

Patrona Halil plânge după fratele său, Sencer. Pe rând, în piațetă apar ieniceri și demnitari, lume strânsă să vadă ce se petrece. Canseza este și ea acolo și urmărește totul mai de la distanță. Marele Vizir spune că el l-a spânzurat pe ticălos pentru uciderea șeicului și a unei femei însărcinate. Drept exemplu, Marele Vizir Ibrahim cere ca acel cadavru să rămână acolo o vreme.

episodul următor: Conspiratia, ep. 4

Mai apoi, Murat, care și-a recunoscut fapta dar este dorit de Vizir pentru a fi omorât, e fugărit de ieniceri prin oraș iar la un moment dat unul dintre ei, aflat pe o clădire, reușește să-l străpungă cu o săgeată în umăr. Murat rupe săgeata apoi fuge mai departe, dar este ajuns din urmă de doi ieniceri. Scoate iataganul și pornește să lupte cu cei doi, până când un al treilea îl doboară lovindu-l la ceafă. Este gata-gata să fie omorât când apare Canseza, care îl urmase îndeaproape pe tot drumul, și îl salvează. Toată scena este însă observată de un ienicer care pare mort, dar stă nemișcat, lipit de un perete, exact în poziția în care a căzut, lovit fiind de Murat.

Canseza îl duce pe fostul căpitan într-un grajd plin cu fân, îi scoate săgeata și îi aplică o pomadă pe rană. În tot acest timp cei doi se simt foarte atrași unul de altul, însă lucrurile se rezumă la un joc al privirilor. Apoi Canseza pleacă, el trebuind să mai rămână pe loc până la vindecare.

În acest timp Mehmet, fiul șahului Iranului, este bolnav, la han, cu febră și tușește. Canseza îl îngrijește și pe el, îi dă un medicament și haine să se schimbe.
În toiul nopții, Patrona merge și-l dezleagă pe fratele său, apoi îl duce și îl îngroapă. După aceea îi spune iubitei sale ce a făcut iar ea se arată îngrijorată pentru că a încălcat porunca de a fi lăsat acolo. 

La un moment dat, Patrona este chemat de către Canseza într-o încăpere unde se află un fel de tron, luminat de razele soarelui doar din spate, în așa fel încât cine s-ar așeza pe el ar fi greu de deslușit. Apare un bărbat care se așează pe acel scaun, dar Patrona nu reușește să-i distingă trăsăturile. Este Kasîm, care-i cere să i se alăture pentru că știe cine i-a omorât fratele. Halil crede că despre marele vizir Ibrahim e vorba, dar Kasîm îl asigură că nu acesta are vreo vină legat de moartea fratelui lui, ci că este soțul femeii însărcinate pe care el a ucis-o. Patrona se pare că acceptă propunerea lui Kasîm, dar nu este de acord să-l prindă și să-l predea pe Murat acestuia, ci vrea ca el să-și răzbune fratele cu mâinile sale. Târgul se face, Patrona dezvăluind că îl va atrage pe Murat către el dezgropând-o pe soția lui. După ce Halil pleacă, rămân cei doi frați între care are loc o discuție în contradictoriu, Canseza nemaifiind de acord cu fratele ei în privința modului cum are acesta de gând să răzbune moartea tatălui lor. Acum ea înțelege cine a omorât-o pe soția lui Murat și că fratele ei stă în spatele unor lucruri foarte murdare.

Discuția se termină, dar acum fiecare are propriile păreri. Ea pleacă din încăpere, dar Kasîm, prevăzător, îl pune pe Mîrza drept iscoadă pe urmele ei, și astfel o vede intrând în grajdul în care se află Murat. Mîrza ascultă ce vorbesc cei doi, până când un copil de afară vorbește tare și îl descoperă, fiind nevoit să fugă. Atunci Canseza își dă seama că a fost descoperită. Murat fuge din grajd, iar Mîrza merge imediat la Kasîm să-l informeze despre ce face sora sa. Din acest moment încolo, Kasîm se va arăta foarte prevăzător cu ceea ce va spune sorei sale și o va urmări îndeaproape, sfătuind-o să se mute la el.

Halil și două ajutoare merg în cimitir să o dezgroape pe Gongianigar. Murat apare și el imediat după ce este săpată groapa și deja sicriul este vizibil. Îi omoară pe cei doi și se îndreaptă către Patrona, care este beat, și după o scurtă luptă inegală - unul cu iataganul, celălalt cu lopata - Murat îl împinge pe Patrona în groapă și dă pământ peste el. Mai mulți ieniceri apar înarmați, ținând torțe în mâini. Murat reușește să ia două torțe de la ei și să se apere o vreme, dar aceștia fiind mulți, îl doboară și îl duc la închisoare unde va fi ținut legat.


Pentru alte episoade din serialul Conspirația iataganelor, accesați pagina Stele tv.

sursa foto: capturi video de pe youtube și de pe national TV online





3 comentarii:

  1. Buna Oana,
    Vad ca doar noi doua urmarim serialul pacat parca e putin mai interesant ca Suleyman

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Miha,

      :) serialul il urmaresc mai multi, chiar pe blogul meu, doar ca in ultimile 2-3 saptamani au scazut brusc comentariile. Probabil majoritatea erau de la elevi si acum daca a inceput scoala... nu mai au timp de conversatii pe bloguri :D

      Ștergere
    2. P.S. E mai complicata actiunea, asa mi se pare mie. Sunt mai multe planuri care se intrepatrund.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.