sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Aniversari de noiembrie. Alain Delon

Peste câteva zile, pe 8 noiembrie împlinește 78 de ani. O viață dedicată filmului polițist, de acțiune.

Eram în clasa a șaptea când filmul Zorro ajunsese la noi la cinematograf. Pe atunci nu prea ratam nici un film la cinema. Când pe ecran au apărut ochii albaștri ai lui Alain Delon, am avut senzația că timpul s-a oprit preț de câteva secunde. A devenit pe loc actorul meu preferat, detronându-l pe Charlton Heston pe care îl văzusem în Cidul. Și într-un fel, a rămas până astăzi.

Alături de alți mari actori ai vremii a jucat în Laleaua neagră, Clanul sicilienilor, Rocco și frații săi, Ghepardul, Samuraiul, Pour la peau d'un flic, Domnul Klein, Aeroportul, și câte alte filme comedii, cu suspans, polițiste ori de aventuri.

Dincolo de farmecul personal incontestabil, Alain Delon a fost și încă mai este un mare actor. Poate unele roluri nu au fost dificile, dar chiar dacă stilul policier pare facil, Alain a făcut roluri memorabile atunci când a fost solicitat să joace într-un film.

A fost căsătorit cu Nathalie Delon, a avut o legătură de lungă durată cu Mireille Darc, la maturitate s-a căsătorit din nou cu un model olandez. O viață destul de tumultuoasă, asemănătoare cu unele dintre rolurile jucate, o viață de Scorpion veritabil, care vrea să cunoască extremele, să fie înger și demon în același timp.

Indiferent ce a ales el să fie, filmele lui vor rămâne în cinemateca de aur a lumii chiar dacă acum, pentru o vreme, gusturile par să fie diferite de filmele anilor șaizeci și șaptezeci.surse foto: sonyasolo.wordpress.com, kamistad.net, fanpop.com


4 comentarii:

 1. Likeeee.. E si actorul meu preferat, chiar daca sunt din generatia de azi.
  Ai uitat sa scrii de marea lui iubire Romy Schneider! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai dreptate, Romy Schneider inainte de oricare din cele de mai sus :)
   Pune-ti numele la profil, Michaela... :D

   Ștergere
 2. Salut!
  Intra aici:http://invacanteledevara.blogspot.ro/2013/11/gasit-aceasta-chestie-supertare-pe-care.html
  Si citeste daca vrei sa faci bani de buzunar fara sa ai card,fara sa fii major si intr-un mod legal!
  Eu am de un telefon deja!
  Site-ul acesta este la inceput si trebuie tratat ca atare!

  RăspundețiȘtergere
 3. Bogdane , bun venit pe aici, desi comentariul tau e spam toata ziua :)))

  Sa stapanesti sanatos telefonul.

  RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.