duminică, 3 noiembrie 2013

Mobshop.ro sau confortul tau interior

Acum puțin timp în urmă, în sfârșit ai mei – împreună cu mine, bineînțeles – au decis că trebuie făcute niște schimbări importante prin casă. De mult timp aveam nevoie de o mobila bucatarie nouă. Aveam genul acela de dulap de care găseai la toată lumea pe vremea bunicilor mei, o mască de chiuvetă melaminată, masa și scaunele de zestre ale mamei de acum țîșpe zeci de ani în urmă și toate cam începuseră să fie mâncate de cari, de timp și de plictiseala mea de a vedea mereu același peisaj bucătăristic de când mă știu.

Când am auzit că aveam mână liberă la căutat și ales mobila, n-am mai stat pe gânduri și am dat o raită pe net. Sigur că mobilă de bucătărie găsești în magazine, dar văzusem modelele de azi și cu toate că-mi plăceau, mi-am dat seama că forma bucătăriei noastre nu permite o mobilă de gata decât cu prețul acceptării unui spațiu prea mic de manevră. Și atunci am ales varianta internetului și a unei mobile pe comandă.

Consider că este important să acorzi multă atenție alegerii mobilei de bucătărie, pentru că la urma urmei, cel puțin pentru o femeie, este camera în care zăbovește cel mai mult. Mobila trebuie să fie de calitate foarte bună, să aibă mai puține colțuri și mai multe rotunjimi (care femeie nu s-a trezit cu vânătăi din cauza grabei și a colțurilor de care se tot lovește când are multă treabă ?), masa să fie destul de largă, dulapurile să permită manevrarea lor în așa fel încât să le poți potrivi pe lângă aragaz și chiuvetă, culoarea trebuie să fie în ton cu faianța sau zugrăveala pereților, să fie de preferință o culoare caldă, blândă, nu puternică sau agresivă. Mai mult, poate că o mobilă de bucătărie ar trebui să fie în ton și cu restul casei, ca design și culoare. Să fie bine organizată, să aibă toate spațiile de care ai nevoie, iar piesele suspendate să poată fi montate la ce înălțime dorești și îți este comod, nu prea sus (cum din păcate văd în multe case), în așa fel încât să nu fii nevoită să te urci pe scaun ori de câte ori ai nevoie de nu știu ce pahar sau farfurie.

Eu am găsit mobila de bucătărie dorită pe mobshop.ro, un site specializat din 2005 în vânzarea online de mobilă de tot felul și de alte produse adiacente mobilierului, precum saltele, uși și șeminee, decorațiuni și sisteme glisante. Și am ales acest site pentru că au o gamă largă de produse, atât de gata cât și la comandă. După ce m-am oprit asupra mai multor modele de bucătării, în câteva culori diferite, am stabilit cam ce dimensiuni avem noi nevoie în bucătăria noastră. După ce taică-meu a ales din acestea ce a crezut el mai potrivit, s-a ocupat de comandă, telefonic. Am primit mobila prin curier în câteva zile și am montat-o noi, cu ajutorul unui vecin, că eu nu le prea am pe astea cu șurubărelile. Avem acum o bucătărie faină și o mobilă de calitate foarte bună, la un preț convenabil.

Acum, dacă tot am început cu dreptul, caut un birou cu masă pentru calculator și un scaun potrivit. M-am săturat de biroul cel vechi care s-a jerpelit. Apoi mai am nevoie de un dulap de haine, am două, dar tot nu-mi ajung. Aș schimba și tot dormitorul meu, că am găsit câteva modele care-mi plac foarte mult, dar deocamdată prioritatea este biroul de lucru. Iar după ce termin mobilatul camerei mele, aș cumpăra și pentru sufragerie sau hol o bibliotecă, pentru că așa ceva chiar nu am deloc, în afară de aceea din dormitorul de tineret, în care prea multe cărți nu au încăput niciodată, fiind foarte îngustă.

Așadar pe mobshop.ro voi mai zăbovi o vreme până mă hotărăsc ce voi cumpăra. Dacă ar fi după mine, aș schimba treptat tot aspectul apartamentului și m-aș folosi de ideile de design interior pe care echipa Mobshop le pune la dispoziție pe blogul lor. Iar asta nu e decât o chestiune de timp. Eu cred că merită din plin să investesc în confortul casei mele, în confortul meu interior, pentru că este foarte important ca acolo unde locuiești să-ți placă ce vezi în jurul tău, să te relaxeze, să te facă să te simți foarte bine acolo, în universul tău de zi cu zi.


Articol scris pentru mobshop.ro. Fotografiile aparțin sponsorului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.