marți, 26 noiembrie 2013

Suleyman Magnificul, ep. 85 (88 Kanal D)

Muhtesem Yuzyil, sezonul 3, rezumatul episodului 85

(după turkweb.tv)

În care Diana nu reușește s-o omoare pe Hurrem, are loc un atentat asupra lui Suleyman și începe campania în Italia.

Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: ep. 86/89


Diana o omoară și pe servitoarea care o spăla pe Hurrem apoi se repede la sultană dar în clipa aceea apare Sumbul la ușă. Planul este dat peste cap. însă Diana, abilă, trebuie să facă lucrurile să pară altfel decât erau ca să nu-și piardă și ea viața. Atunci, profitând de confuzia creată, dă vina pe servitoare spunând că ea i-a omorât pe paznicul hammam-ului și pe a doua servitoare cu intenția de a o ucide pe sultană. Diana este crezută, iar Sumbul e certat pentru că nu apăruse la timp.

În casă la Hatice se comemorează cele 40 de zile de la moartea lui Ibrahim și sfârșitul perioadei de doliu. Afife pleacă înapoi la palat împreună cu Șah. Hurrem insinuează că Afife ar fi știut despre atentat și ar fi fost complice, apoi merge la sultan să-i spună ce s-a întâmplat, menționând faptul că aceia care i-au dorit moartea lui Ibrahim vor s-o omoare și pe ea. În scurt timp Afife și Șah ajung la palat și află despre ce s-a petrecut cu Hurrem. Șah nu primește bucuroasă vestea că planul sorei sale a dat greș.

Suleyman o dojenește pe Afife că nu a avut destulă grijă de Hurrem, iar bătrâna îl asigură că va face tot ce-i stă în putere ca să afle cine a fost făptașul. Cu înțelepciunea vârstei, Afife merge drept la Diana întrebând-o despre legătura ei cu Gulfem și ce caută de fapt în haremul de la TopKapî. Diana se disculpă imediat spunând că o cunoaște pe Gulfem de multă vreme și că nu vrea decât să servească în palat, dar bătrâna crede că este curios că o persoană nou venită în harem este implicată în atentatul împotriva sultanei Hurrem. Auzind despre atentat, Mustafa se întreabă dacă nu cumva mama sa acționează din nou pe ascuns? Afife nu are încredere în Diana, pe când Hurrem vrea s-o răsplătească, nefiind de acord cu propunerea bătrânei de a fi trimisă la vechiul palat.

Șah își varsă nervii pe Hatice, spunând că era mult mai bine dacă mai avea răbdare și puneau la cale un plan mult mai bine ticluit. Când aude că Diana i-a salvat viața sultanei, Hatice se miră cum de s-a putut așa ceva, când Diana trebuia s-o omoare? Apoi își dau seama că probabil a fost nevoită să facă asta ca să nu fie descoperită. 

Bali Bey este bine primit la palat și remarcă ce repede a trecut timpul. Mihrimah glumește spunând că a trecut atât de repede încât nici măcar pe ea nu a recunoscut-o. Mahidevran când are ocazia, îi reamintește lui Tașlîcalî că singura lui grijă trebuie să fie securitatea prințului Mustafa. Șah îi propune lui Hatice să taie copacul care este Hurrem încetul cu încetul, așa cum l-a săpat și ea pe Ibrahim. Suleyman aude zgomote în cabinetul lui Ibrahim și parcă îl vede în cameră aievea. Se apropie de ușă temător, dar înăuntru era Bali Bey, care se oferă să investigheze atentatul asupra sultanei Hurrem, dar Suleyman preferă să facă asta pe cont propriu. Hurrem vorbește cu Diana, află că este din Ungaria și că nu mai știe nimic de familia ei de când era copil, apoi o recompensează pentru presupusul gest de salvare.

Papa este înștiințat despre un atentat care va avea loc asupra lui Suleyman, pus la cale în piață, de către un anume Antonio Primaldo, care știa că sultanul are obiceiul să umble printre oameni deghizat. Ayaz Pașa face o informare despre campania din Italia la care Lutfi adaugă că trebuie să fie pregătiți și împotriva Veneției.
Șah o îndeamnă pe Hatice să meargă la Manisa iar aceasta crede că a fost ideea fratelui ei, apoi se miră de ce nu a omorât-o și pe ea, dacă tot nu vrea s-o mai vadă. Mihrimah are din nou divergențe cu mama ei, care îl transferă pe Zumrut Aga (cel care ducea mesajele către Tașlîcalî) la palatul vechi. Gulfem o acuză pe Hurrem că o alungă pe Hatice la Manisa și îi spune răspicat că ea nu are nimic de-a face cu atentatul, lucru care o surprinde pe Hurrem, care nu se gândise atât de departe. Hatice nu va părăsi palatul în care a trăit cu Ibrahim și susține că nimeni n-o poate da afară de acolo. Suleyman o vede pe Hatice cântând la vioară și atunci ea recunoaște că a pus la cale uciderea lui Hurrem. Suleyman o îndeamnă să plece la Manisa a doua zi, iar Hatice îi spune că face asta doar pentru că prin faptul că o vede, el își amintește de Ibrahim.

Suleyman îl primește pe Dimitrie Cantacuzino, iar Antonio Primaldo se află în apropiere ca să-l vadă pe sultan și pe Bali bey, pentru a-i putea recunoaște în mulțime. Papa primește vești că Suleyman va fi mort în curând, astfel că lumea creștină va putea răsufla ușurată.

Aici se termină episodul 88 de la Kanal D

Sultanul se află în piață, printre oameni. Unii vorbesc despre Ibrahim chiar și după moarte, spunând că el împărțea dreptate și celor de altă religie decât musulmană, iar acum nici cadiul nu-i mai poate ajuta. Un bărbat face gălăgie ca să distragă atenția, iar Antonio Primaldo îl atacă pe sultan, dar Bali bey intervine omorându-l pe Antonio. 

Șah se hotărăște să locuiască în palatul lui Hatice, ceea ce o surprinde pe Hurrem, care îi pregătise un conac undeva, mai departe de palat. Mustafa nu va merge în campania din Italia, ci Bali bey, numit în funcția lui Ibrahim, care se ocupa și cu securitatea sultanului, lucru pe care prințul îl pune pe seama lui Hurrem. Mihrimah, neuitând de prima ei iubire, se întâlnește la grajduri cu Bali bey și îi dă o amuletă ca să-l ferească de rele. După aceea, Rustem îl felicită pentru funcția dată de sultan și menționează că asta îl aduce mai aproape de moarte.

Trece o lună de când sultanul plecase în expediție împreună cu băieții cei mici și se răspândește ca fulgerul vestea că Mustafa vine în fruntea unei armate, de la Manisa către capitală. În același timp Hurrem primește o scrisoare de la Șah în care aceasta îi spune că Hatice și-a pierdut mințile și că-l otrăvește pe Mustafa cu tot felul de idei. Discutând știrile primite cu Mustafa Pașa, acesta îi spune sultanei că prințul probabil știe ce s-a petrecut cu tatăl lui, care este rănit grav, și că nu este clar ce s-a întâmplat cu prinții Mehmet și Selim. Hurrem privește uluită auzind aceste cuvinte ......


sursa capturi video: youtube preluat de pe turkweb.tv

Rezumatele episoadelor serialului Suleyman Magnificul - sezonul 3 sunt redate conform dimensionării televiziunii turce. Kanal D a ales o altă dimensionare, astfel încât fiecare episod se termină cu 15 minute mai devreme decât în versiunea originală, bucata tăiată regăsindu-se la începutul episodului următor.

Pentru alte episoade și articole cu același subiect, 
vă rog accesați pagina "Stele tv".


Ultimele episoade turkweb tv: 83, 84, 85 corespunzătoare episoadelor 85, 86, 87, 88 la Kanal D.




28 de comentarii:

  1. Mă numesc George . Şi mă bucur foarte mult că e cineva , face rezumate atât de bune. Vă doresc multă sănătate . Şi spor în continuare la scris . Căci ceia ce faceti . O faceti impecabil . Aşi avea să vă rog ceva . Desigur să nu vă supere propunerea mea . Dacă se poate un mic rezumat pentru sezonul 1 , din serial . Dacă nu se poate vă înţeleg .
    PS : Ce poate fi mai frumos . Să faci un om să se bucure de fiecare rezumat detaliat .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc mult pentru ca apreciati munca si hobby-ul meu. Nu m-am gandit pana acum ca ar fi necesar un rezumat pe sezoane, dar aveti dreptate, voi face si un rezumat al celor 2 sezoane de pana acum. Pe primul sper sa-l postez saptamana asta.

      La randul meu va doresc multa sanatate si noroc oriunde v-ati afla!

      Ștergere
    2. Vă multumesc că aţi luat în considerare , dorinţa mea . Şi voi aştepta cu bucurie rezumatul . Şi încă o dată vă multumesc .

      Ștergere
    3. Imi place postarea aceasta. Si eu am postat ceva nou pe blogul meu.
      Va astept!

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de ce l-ai sters? lui Google ii plac postarile cu multe comentarii. :)

      Ștergere
  3. Felicitări Oana,ai avut o idee bună că de multe ori nu am timp să mă uit la film dar cu ajutorul tău stiu tot ce se întămplă în viata lui hurrem că ea este preferata mea,mult succes si felicitări încă o dată...

    RăspundețiȘtergere
  4. Am dus dorul sa las un comentariu la o postare de rezumat, si uite ca asteptand sa postezi rezumatul 88 a venit si momentul sa-mi exprim parerea.Bun,avand in vedere ca am avut o saptamana(cea trecuta) destul de nasoala(am avut o raceala de Miercuri pana Sambata,cu dureri in gat,infectie..toate cele "nedorite" abea pe Sambata dimineata am apucat sa vad si eu rezumatele de la episoadele de Luni si Marti(ce am asteptat eu de multa vreme,moartea lui Ibrahim).Bun..in primul rand,vreau sa-ti spun,ca Suleyman pe toata perioada "hotararii" pana sa-l omoare pe Ibrahim,si-a jucat EXTRAORDINAR rolul :D Adica pe mine unul,m-a fascinat,extraordinar..Cand s-au intalnit la masa de "tihna"?(poate gresesc) ei 3,Suleyman,Ibrahim si Hurrem..nu-mi venea sa cred ce zambete ironice ii tragea lui Ibrahim :)) Sincer,radeam in casa de unul singur privindul pe Suleyman :D Si-acum referitor la rezumatele actuale(88 si 87) ..eu unul la inceput,eram fan Hatice(adica ma rog,imi placea cum isi juca rolul,o simpatizam mai pe scurt) dar acuma..(ma refer la personajul din film HATICE) parca a innebunit :)) Adica,cum sa o acuzi pe Hurrem ca l-a omorat pe Ibrahim....cand defapt sultanul l-a omorat?Adica ura aia...vai...ma rog :P Sincer,o sa-mi fie dor de Ibrahim..o sa-mi dor de "intrigile" Hurrem-Ibrahim si certurile lor care cateodata faceau tot epidoul :P Bun,treaca mearga..R.I.P personajul Ibrahim..hai cu casatoria Rustem-Mihrimah :P Iti multumesc frumos pentru rezumat..si-ti doresc o saptamana cat mai placuta sa ai :P (p.s. Aici la Cluj,a venit gerul..)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multa sanatate sa fie la tine acolo si sa plece raceala cat mai repede. Sper sa nu fie aia care tine vreo 2 saptamani si care nu trece cu nici un medicament ai lua.

      Hatice inteleg ca o ia razna dupa ce pleaca la Manisa, alungata de Suleyman - ma rog, nu chiar alungata pe față, dar pe aproape. E drept ca Hurrem nu l-a suferit pe pașă, dar de data asta hotararea finala a apartinut sultanului. Desi eu raman la parerea ca pentru niste vorbe, chiar spuse in contextul in care le-a spus, nu moartea era pedeapsa potrivita, ci demiterea, sau altceva. Mi se pare mai grava acuzarea cu martori mincinosi a lui Iskender Celebi decat umflatul in pene. Care fie vorba intre noi, nu era chiar atat de departe de adevar. Ibrahim a fost un mare om de stat, daca ne luam dupa victoriile sale din serial.

      Aici a fost soare si cald azi.

      Ștergere
    2. Apoi Suleyman asa s-a inderpartat si de sora cealalta a lui,tot prin omorarea sotului respectivei.Referitor la tentativa de ucidere a lui Hurrem,eu nu-mi pot da seama cum 3 femei,cu destula putere in harem,nu-s in stare s-o omoare pe Hurrem.Ca la ce "femei' paznici au in film la usa,pana si femeile trec usor de ei,cad ca lemnele la orice miscare brusca :)) Oricum,sa speram ca o sa mai avem tentative deastea,ca imi place sa traiesc filmul cat mai supans :P

      Ștergere
    3. Eu imi pot :D doar cum s-o omoare pe Hurrem daca ea face tot serialul?

      Ștergere
    4. Poi il faceau mai scurt :)) P.S. Bun raspuns mi-ai dat :P

      Ștergere
  5. Voi posta si eu despre suleyman azi sau maine.
    Va astept cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. buna Oana, vad ca pe blogul tau au inceput alti blogari sa-si faca relama la propriul blog, .daca e asa de bun blogul ei sa astepte sa fie vizitata si sa nu mai insiste atat. Oricum eu una dar cred ca si altii nu o sa te tradem, o sa ramanem fideli.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Mihaela, bun revenit pe aici! sunt copii, ii las sa-si puna linkul. Si asa Google nu-l indexeaza, pt ca in comentarii in mod prestabilit nu se indexeaza acele linkuri. Nu vezi ca nu este clickuibil? :D

      ar trebui sa scot eu tag-ul "rel nofollow" din blog, dar nu-mi convine, ca ma penalizeaza Google, daca dau toate linkurile externe ale blogului cu do-follow (adica indexabile). Daca s-ar face un page rank update anul asta preconizez ca as lua din prima un rank 3 la blogul meu. Ceea ce altii nu obtin nici dupa ani de blogareala. Asa ca stau cuminte in banca mea....

      Va mult

      Ștergere
    2. Neah! :p ca s-a trimis singur commentul asta.

      voiam sa va multumesc, voua, celor fideli acestui blog, ca ma sustineti si ca-l cititi constant.

      Ștergere
    3. Uite, Mihaela, eu intru pe alte bloguri nu doar sa pun reclame, mai si comentez, mai si citesc rezumatele altilor. Mai bine intra pe blogul meu, ca este acolo o postare de-a mea care se numeste Blogul meu. Citeste toata postarea, pentru ca acolo are legatura cu ce-ai zis tu.
      PS: Google mi-a indexat blogul. Uite, scrie pe Google: Rasarit de soare blog. Si, Oana, am gresit, defapt, voi posta despre Feriha.
      Sper sa va placa!

      Ștergere
    4. Posteaza despre Feriha, vad ca ai si scris cate ceva :)

      (linkul blogului tau lasat in comentariu nu este indexat de catre google; ca sa cresti ca rang, trebuie ca linkul blogului tau sa existe pe alte site-uri, dar trebuie sa fie linkuri pe care sa dai click si sa fie do-follow, adica sa aiba o caracteristica anume, care sa le "spuna" motoarelor de cautare ca linkul acela e valabil. Altfel, e ca si cum nu ar exista. Sunt multe de spus, Andreea, cauta pe google site-uri unde inveti despre SEO. Cauta cu cuvintele "SEO pentru incepatori" sau "SEO pentru blog". Incet-incet ai sa inveti ce inseamna asta si ai sa stii ce ai de facut ca sa dai valoare mai mare blogului tau.)

      Ștergere
    5. Multumesc mult, Oana! O sa incerc sa fac aceasta treaba maine.

      Ștergere
  7. Super interesant rezumatul!Daca ar muri Suleyman bine ar fi , dar ... !Va multumesc ca ma sustineti cu blogul meu! Cosmin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu moare, Cosmin, cum sa moara, doar trebuie respectat cat de cat adevarul istoric :)

      Ștergere
    2. Stiu ca nu moare insa ar fi bine .... La fel si cu Hurrem ....

      Ștergere
  8. Interesant...e prima data cand intru pe acest blog,dar cu siguranta voi ramane fidela.rezumatele sunt bine realizate si asta imi place.felicitari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult si va mai astept pe blogul meu! O zi frumoasa!

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.