duminică, 15 decembrie 2013

Originarii, serial 2013



Este serialul care povestește ceea ce s-a întâmplat în New Orleans înainte de Jurnalele Vampirilor. Filmările au început în aprilie 2013. Producător: CW - prescurtare de la cele două companii care au fuzionat CBS și Warner Bros.

Familia de vampiri Mikaelson, fondatori ai orașului New Orleans, revine în locul natal oarecum indusă în eroare de o vrăjitoare din familia Devereaux, locuitoare a cartierului francez. Șeful vampirilor și stăpân absolut peste oraș este Marcel, un fost sclav pe plantațiile de bumbac în vremea colonială, transformat în vampir de către însuși Niklaus Mikaelson, unul dintre fondatori. (Eu prefer să traduc titlul Originals prin Fondatorii, mai curând decât prin originarii, și aceasta este denumirea pe care o voi folosi în articolele referitoare la acest serial). După mai multe întâmplări ciudate, Niklaus, care este un hibrid dintre o vampiriță și un vârcolac, află că o femeie vârcolac cu care a avut o aventură a rămas însărcinată cu copilul lui. Cum vârtejul evenimentelor îl face să-și dorească să preia conducerea orașului și să recâștige ceea ce familia sa a avut cu secole în urmă, deodată, hibridul nenăscut devine foarte important, atât pentru el cât și pentru cei care-i doresc "moartea", adică zidirea vreme de secole într-un beci, pedeapsă supremă pentru niște ființe care erau practic nemuritoare.

Odată cu revenirea Mikaelsonilor acasă totul se dă peste cap. Conviețuirea cu oamenii se strică - prin aceea că Niklaus, care preia puterea prin forță de la Marcel, nu va mai fi de acord să-i mituiască pe polițiști și pe reprezentanții autorităților federale, vârcolacii care trăiesc în mlaștini, blestemați să fie lupi tot timpul cu excepția nopților cu lună plină când redevin oameni, se văd deodată amenințați cu masacrarea de către vampiri, iar vrăjitoarele nu-și pot îndeplini ritualul recoltei din cauza unei adolescente care nu mai vrea să joace rol de jertfă pentru strămoși și se sustrage ultimei părți a ritualului, cu riscul ca magia să nu mai poată fi practicată niciodată, pentru că în lipsa ritualului împlinit, puterile magice vor fi dispărut de tot.


Un serial care promite să fie palpitant, care are toate ingredientele necesare pentru asta: vampirii se pot controla, dacă îi doboară foamea de sânge, ulterior crimei, șterg memoria victimelor și le învie prin sângele lor, unii dintre ei câștigă un inel care le permite să meargă și în timpul zilei, vârcolacii nu se mai transformă în creaturi oribile care te fac să nu poți vedea filmul noaptea, ci li se îngălbenesc ochii și scot niște mârâituri finuțe, demne de o pisică enervată, mai degrabă decât de o fiară supranaturală care mușcă din Lună, vampirii mușcă, dar abia au un fir de sânge pe la colțul buzelor, iar viteza cu care își omoară semenii este atât de mare încât nu mai vezi decât inima smulsă care cade din mâna celui care a câștigat lupta.

Dacă faptul că fondatorul Niklaus este un alb, cu nume de sonoritate scandinavă, iar Marcel este un negru fost sclav, ajuns rege, e o aluzie la șeful Americii de azi, sau dacă ei simbolizează fondatorii reali (francezii, apoi spaniolii) ai orașului New Orleans, iar faptele lor au ecou în însăși istoria orașului, rămâne de văzut. Oricum, serialul se încadrează în acelea, din ultimii ani, în care negri sunt șefi, albele se îndrăgostesc de negrii, și viceversa, iar dacă cumva un cuplu are aceeași culoare, ori lui nu-i pasă de ea, ci vrea doar copilul (Niklaus - Hayley), ori sunt doi amici din care unul e gay (Davina - Joshua). Interesantă mi se pare Camille, care e o umană - sau cel puțin ea așa știe, psiholog de meserie. Niklaus o hipnotizează cum vrea, dar ea bănuiește că ceva e necurat la mijloc cu mintea ei și înregistrează cu telefonul mobil convorbirile pe care el îi spune să le uite apoi.

Aștept episodul 10, în care memoria Camillei este readusă la zi de către vrăjitoarea rebelă Davine.

To be continued :)

Distribuția:

  • Joseph Morgan as Niklaus Mikaelson 
  • Daniel Gillies as Elijah Mikaelson 
  • Claire Holt as Rebekah Mikaelson 
  • Phoebe Tonkin as Hayley Marshall
  • Charles Michael Davis as Marcel Gerard
  • Danielle Campbell as Davina Claire
  • Leah Pipes as Camille O'Connell
  • Daniella Pineda as Sophie Deveraux 

sursă foto 2: capturi video de pe trailerul youtube.

4 comentarii:

  1. Din imaginea aceea, din rândul ăla cu poze, fata aceea blondă o recunosc. Era un serial la Disney Channel, H2o, iar fata aceea era Emma, din H2o, dar îmi pare rău că nu mai exista acel serial, doar dă ep vechi, dar la 3 noaptea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Andreea, am citit si eu ca unii dintre actori au mai jucat in seriale cunoscute, dar eu multa vreme nu prea m-am uitat la tv, nici pe net, asa ca nu le stiu.

      Serialul asta e destul de făinuț, așa :) deși mai bine realizat mi se pare Dracula, din 2013.

      Ștergere
  2. Heeei! Mi-a placut foarte mult cum ai prezentat serialul, dar am doua mentiuni, sper sa nu te superi :))
    1. Klaus este copilul unei vrajitoare cu un varcolac.
    2. Actiunea este cand Originarii pleaca din Mystic Falls, in sezonul 4 din The Vampire Diaries.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma supar, :)) eu n-am vazut Jurnalele Vampirilor iar la Orginals m-am uitat doar 10-12 episoade, ca dupa aia m-am plictisit... probabil ca asa am inteles atunci, sau asa am gasit scris pe alte site-uri unde erau niste prezentari ale serialului, desi nu cred sa fi cautat mai departe de wikipedia.

      Asadar precizarile sunt binevenite pentru fanii acestui serial si pentru cei care iubesc acest gen. Eu recunosc ca nu ma prea dau in vant dupa bampiri :)))

      Multumesc tare mult!

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.